Turbo -

Aktiveringsleksak

Imorgon ska vi och införskaffa en bur så Turbo kan börja komma med till Malax och vara med mamma medan jag är i jobb. Tror jag ska passa på att köpa en aktiveringsleksak då också. Mejlade åt Nina Ottoson och frågade vilka hon skulle rekomendera. Så det blir antingen Dog Spinny eller Dog Brick åt vår lilla sötnos.Inlärning

Vår Turbo har varit så duktig hela gårdagen, var ute fem gånger varav han både kissa och bajsa fyra av gångerna och bara nån få gång inne. Idag har vi varit ute en gång varav han kissa, här inne tror jag inte det kommit mer än en gång?! Han har slutat kissa i "sängen", d.v.s. i inhängnaden där han sover på natten. Trots att vi har en tidning där. Kanske börjar det gå upp ett ljus om att vi vill han kissar ute och han snart blir rumsren.

Apport är han ett riktigt proffs på utan träning, kastar man bollen så kommer han tillbaka med den automatiskt. Bara det där att släppa som inte riktigt sitter men annars.

Vänta har han ungefär lärt sig tror jag, han sätter sig i varje fall ner när jag ska in i sovrummet och säger "vänta".Idag blir han nio


Mattes hund

Vi har kommit fram till att han är mattes hund, kan inte ens tugga på sina leksaker om inte matte sitter brevid eller han får vara i famnen. Kortare stunder kan han roa sig själv, men i stort sett så ska matte vara nära.
För att inte tala om hur trygga mina fötter är när vi möter nån. Igår fick han världens chock när vi mötte en labrador som kom och hälsa. Men han ska nog vänja sig hoppas jag, ska så småningom och hälsa på Lucky som är morbrors border collie.Turbo säger:


v7yu6b6ywe.ggtff¨23
ä'0m,.-

Kurra gömma?


Solskensvovve


33 stycken

16, 5 påsar, 33 portioner. Imorgon blir det malet kött till mat och jag tror vår lilla sötis längtar :)

Svårt?

Hipp hurra för Turbo för han blir 8 veckor idag. Och är mitt i en riktig trotsålder. Sedan första kissningen ute är det miss till 85% här inne. Och snart tar wc- och hushållspappret slut. Dessutom spydde han mitt i mitt tentläsande. Värre än att ha en bebis ;)

Bajs

Och så har vi bajsat för första gången ute imorse, samt kissat för andra gången. Men i samband med detta är det allt roligare att inte kissa på tidningarna inne. Nåja, bara han blir rumsren så ska det väl fixa sig. Söt är han ändå :)

Framsteg

Efter många försök fick vi äntligen lite framsteg utomhus i och med att han kissa för första gången, så nu kanske Turbo börjar bli rumsren så småningom. Och när man ropar kom, kommer han (såvida det inte dyker upp något intressantare på vägen) och namnet har han också börjat reagera på. Duktig liten krabat vi har :)

Foton

Hemma

Nu är vår lilla sötnos hemma, och jag kan meddela att det verkligen var en liten Turbo vi fick med oss hem. Resan började dåligt eftersom han inte var van med att åka bil så han ylade som bara den, stackaren. Men så småningom somnade han nog och allt var frid och fröjd. Kom till Malax ca 17-tiden och for hem 21-tiden. Under de timmarna hann Turbo med tre bajslass, ett antal kissningar och de mesta på mattorna. Däremot första han gör när vi kom hem var att kissa på tidningspappret. Så nog ska vi säkert få pli på honom så småningom :) Nu ska vi krypa i säng, alla e trötta efter en lång resa.

Vår Turbo

Här kommer vi uppdatera om vår nya medlem i familjen, Golden Rose Arctic Storm "Turbo". Eller möjligtvis Turbo, beror på om han är en Turbo eller om det blir något annat namn. Det får vi se när vi hämtar honom från södra Finland den 17.5.2008, alltså inkommande lördag.

Turbo är:
  • En shetlans sheepdog, "sheltie"
  • Sobel till färgen
  • Född 26.3.2008
  • En hane


RSS 2.0