Turbo -

Debuten avklarad

"Maskulin hane, bra pälskvalitét. Trevligt temperament. Kraftigt nosparti, bra bett och käkar. Fallande skalle, lågt placerade öron. Allt för tunn helt igenom med knappa vinklar fram och bak vilket ger honom inte tillräcklig steglängd. Utmärkt placerad svans." Blått band

Matte är väldigt nöjd om än det är mitt fel att vinklarna var "dåliga". Bekant med ringfunktionären som sa att jag "hängde" honom när vi gick vilket tog bort alla vinklar. Men jag var så otroligt nervös att jag knappt minns vad som hände från att jag steg in i ringen till att jag kom ut :P Minns bara att han stod väldigt fint :)



Så nervös!

Idag är då den stora dagen när både jag och Turbo gör utställningsdebut! Han är lyckligt ovetande och morrar åt brevbäraren som vanligt, medan matte sitter på nålar och är obeskrivligt nervös. Turbo tror jag nog ska kunna uppföra sig riktigt bra, jag är mest rädd för att jag ska glömma eller missa något viktigt. Återkommer väl senare idag med resultat och bedömningen :)

Andra showen - underbart!

Vi blev medvetna om en Match Show här i Vasa under morgonen och  med tanke på Turbos senaste prestation så var han definitivt i behov av mer träning. Så strax efter 10 bar det av från föräldrarna och hem via efter koppel, korv och vaccinationskort och sen iväg till CM-grottan. Iskall väntan med några kisspauser för att värma oss i solen utanför. 38 små hundar anmälda. Denna gång gav mitt lilla busfrö dock valuta för pengarna, underbart uppförande i ringen. Blev rött band och sen palcerade vi oss bland de 8 bästa i röda gruppen trots att Turbo började bli aningen uttråkad. Matte är nöjd och hoppas på samma uppförande nästa helg när det gäller!

Första för i år - en flopp

Årets första Match Show idag, mest som träning inför den internationella utställningen i slutet på april. Med om Turbo uppför sig som han gjorde idag när vi är där så kommer 38€ vara kastade helt i sjön. Han drog i utställningskopplet, han nosa på allt annat, han vägra lyssna, han tog inte belöning eller lät sig lockas av det. Var endast 30 underbara sekunder när vi gick rakt bort och tillbaka till domaren som jag såg en glimt av den vanliga, villiga Turbo. Hjälpte såklart inte heller att vi stod mot Ressu som är riktigt duktig.
Men det värsta är nog när vi kommer hem, han står perfekt, han går så fint brevid med höga tassar, och allt utan koppel. Dessutom, han tar mer än gärna emot belöning, samma korv som erbjöds på showen! Varför hade vi inte med den hunden som tycks lämnat hemma?! I varje fall som helst gör 5€ hit eller dit inte så mycket, men jag hoppas verkligen på ett fint beteende och bra lydnad sen när det är dags på riktigt.

RSS 2.0