Turbo -

Sidan

Om cirkus 30 min åker vi iväg mot Vörå på träning. Får se då om vår lilla Tub-Tub är en duktig hund som lyssnar på matte eller om han bestämmer sig för att vara ett omöjligt busfrö. Tyvärr gissar jag på det senare eftersom han varit riktigt duktig idag när vi varit på promenad. Han börjar kunna sidan både när man går och står stilla samt att han möjligen börjar förstå vad klicket betyder. Hur man då sedan vet att man kan börja använda enbart klicker skulle ni gärna få berätta åt oss?!

Klick!

Nu börjar klickandet, snart borde både matte och Turbo vara inklickad!

Gone

Och mitt under träningen satt matte med en stycken hörntand i handen.

Vardagslydnad

Ringde nyss om vardagslydnadskurs för valpar, fullbokat om man inte var medlem. En plats kvar för medlemmar, så då gör man sig helt enkelt till medlem i WOFF. Inte kan man väl göra det svårt för sig heller.. Hellre kör jag till Vörå och får kursen på svenska än åker till Vasa hundklubb och pinar oss på finska.

Nu börja förbereda inför kvällens träning...

Utställning

Ikväll utställningsträning igen, kanske borde öva lite här före så Turbo inte är helt utklassad. Såg Laisa förra gången och hon är verkligen bra för att bara vara 2 månader äldre än vår bebis. Sen så kommer det antagligen vara hela två andra shelties där ikväll :) Roni som var förra gången och sen så skulle kanske hans bror Ricu komma nu också (han som vi träffat tidigare när vi promenerat).

Nu pekar den andra hörntanden åt skogs, åker ut när som helst..

Souvenir

Haha, matte fick dig nyss ett gott skratt. Kollade på gamla filmer på T, bl.a. den där jag lärt honom sitt. Och tror ni inte hunden sätter sig här brevid mig när jag spelar upp filmen och säger sitt på den ;)

Annars så kan vi nog titulera Turbo rumsren sedan 2-3 veckor bakåt. Visst händer olyckor ibland men det är nog ytterst få. Och idag när vi lekte hade matte plötsligt en liten souvenir i handen i form av en baktand. Jepp, snart är alla tänder bytta. Imorse nån gång åkte en hörntand också, så nu har Turbo i princip bara en hörntand nere (om man  inte räknar den lilla plutten som börjat komma istället).

Ömsesidigt

Gillar man inte dammsugaren så är det inga problem att hoppa upp i mattes famn på egen hand. Och ännu bättre att få stanna kvar där när hon tycker det är mysigt att ha mig nära.

Det är ömsesidigt.

Utslut


Igår var vi på villan hela långa dagen, Lucky var också där så Turbo hade fullt upp. Var så mycket som skulle ses och göras att han inte ens hade tid att äta och ännu mindre sova. Resulterade i en slagen hjälte på hemvägen och inte ett pip från honom förrän 11-tiden imorse. Han som normalt är i farten redan kring 6. Dagen har gått i sovandets tecken, men är nog bäst att ligga nära matte när det börjar blxtra och mullra ute.

Nu dags för att fixa kvällsmat och sen i säng för att fara till Malax och mattes mamma.Därför är den min!

1. Om jag tycker om den, så är den min.
2. Om den finns i min mun, så är den min.
3. Om jag kan ta den ifrån dig, så är den min.
4. Om jag hade den för en stund sedan, så är den min.
5. Om den är min, få det aldrig att verka som den är din.
6. Om jag tuggar sönder någonting, så är alla bitar mina.
7. Om den ser ut ungefär som min, så är den min.
8. Om jag såg den först, så är den min.
9. Om du leker med någonting och sedan lägger det ifrån dig, är det automatiskt mitt.
10. Om den är sönder, så var det inte mitt fel och, naturligtvis, den är din.

Oj vad matte skrattade åt detta. Antagligen för att det stämmer så otroligt bra!

*voff*

Matte skriver mycket på sheltie.i fokus och det ville jag också prova:

-< cv<,. bvcmkfmhyn vg mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm b<


Och så ska vi på första utställningsträningen ikväll.

Trick: Sitt - Ligg - TassTrick: High Five


Sussar sött

Liten ligger så sött och sussar i mattes famn. Älskar mina killar <3På torsdag blir det rabiesvaccination, och om vädret tillåter kanske en glass på torget.Turbo vs Kingis

Dåligt med uppdateringar här (och ännu värre i mattes egen blogg) eftersom det varit så mycket att göra på sistone.
Förutom Rico har Turbo nu också träffat Kingis, två gånger dessutom. Kingis är i samma storlek som Turbo så de har haft riktigt roligt när de sprungit omkring.

_______________________________________________

Turbo ja Kingis, se on Turbon ensinmäinen kaveri.
Jungfruturen

Var så otroligt härligt väder igår så vi bestämde oss för att ta en tur med kanoten. Självfallet fick vår Turbo följa med :)

______________________________

Turbon ensinmäinen kanoottimatka.


RSS 2.0