Turbo -

Hundträff

Ännu en (åtminstone) tand som är borta. Men i nedre käken börjar det redan synas de nya :)

Ikväll har Turbo hälsat på en annan sheltie, två månader äldre än honom själv. Han var ganska nyfiken nog och hade lite leklust. Men bara när Rico, som den andra heter, såg bort. Annars ville Turbo bara sitta i mattes trygga famn. Ska nog träffa dem fler gånger så kanske hundarna blir lite mer bekanta.
De var annars grymt lika, både till utseende och beteende. Riktigt roligt att få parat med andra sheltieägare :)

Imorgon ska vi höra med J & M ifall vi skulle ses nån dag så Turbo får träffa deras Kingis också. Kingis i sin tur borde vara ganska exakt lika gammal som Turbo, en Cavalier King Charles Spaniel är han.

Borta x3

Ikväll efter ett vi konstaterat att ett antal tänder är lösa konstaterade vi också att hela tre stycken redan är borta. Två uppe och en nere. Vår bebis börjar bli stor :)

På lördag blir Turbisen hela 4 månader :)

Dreamer..

Villan 13.07 -08

Det krävs koncentration


4231,5

Idag väger vi 4,2 kg och mäts 31,5 cm i mankhöjd. Börjar bli stor kille :) Imorgon vaccination två och så blir Turbis 16 veckor.

Snipp snipp

Klippte några klor idag, gick riktigt bra. Han sprang inte iväg eller skällde som en tok mot mig när jag höll i tången, vilket han brukar. Han drog undan lite på den ena klon men annars var han så duktig så, brydde sig inte fast han såg vad jag gjorde. Och det gick lite mindre torrfoder denna gång också. Känns som vi är på rätt väg med detta :)

Återstår att få nån framgång med hans dragande i kopplet så fort en bil/cyklist/fotgängare/moped.. kommer.

Fotosession

Hade en liten fotosession med Turbo idag. Mycket lättare att fota nu när han kan "sitt" och "vänta". Här är några av de bästa bilderna;
 

Tävling

Är med på denna blogg och tävlar om ett snyggt halsband åt Turbo.

Han säger: lfep0¨t4epäåeq'

Duktig hund

Även baktassarna är klippta nu. Lite knepigare än igår var det men det gick utan större problem. Och pälsen är borstad, nästan så han gillade det :) Ska bli kul att se hur det går att åka båt sedan. Och att kamma genom och kolla fästingar, för att inte tala om när vi ska ta bort den första som bitit fast. För jag är säker på att det kommer ske, högst antagligen redan efter första besöket på villan.

Glömde annars igår, Turbo kan "tack" och "nej" också.

Fri

Lördag och söndag var vi till M/M:s villa så då fick Turbo springa fritt. Lycka!

Framsteg

Klippte nyss alla klor på framtassarna. La honom att ligga i husses famn och medan jag smekte lite över hans tassar började J ge honom torrfoder i sakta mak. Så småningom började jag klippa medan han fortsatte ge torrfoder och vips var allt klippt :) Morgondagens problem blir att få baktassarna fixade.

Sen kan han också "sitt", "vänta", "tass" och på god väg att lära sig "ligg" och "tyst". Även "sidan" försöker vi lära men det går väl sådär..

Sitt!

Nu har Turbo lärt sig tass, oftast ger han utan torrfoderbelöning. Dock ger han tass när man försöker lära honom sitt också.

Nya inköpInförskaffade lite mera nytt åt Turbo idag:
- Korg åt leksakerna
- Korg åt borstar, kammar osv
- Flytväst
- Kam
-Tankdkräm

På första bilden syns också hans fotboll som mamma köpte igår.

________________________________________

Uudet ostos.

RSS 2.0