Gud gråter över oss

Så regnar det.. igen. Sådär trist o grått som hösten ofta är (innan höstsolen finner sig till rätta o träden spricker ut i alla världens färger). Igår var det dock ganska vacker himmel på kvällskvisten.


Automassage

Hade en frivillig försäljningsdemonstration idag på jobbet. Var en fysioterapeut som förevisade en vattendyna (suuuperskön!), en "portabel" massagestolsmatta (inte ett dugg bra..) o en nack- samt ryggbåge. Det sistnämnade föll så gott som samtliga av oss som provade i smaken. Så otroligt skön (och dyr..), kändes ungefär likadant som att ha nån att massera en med tummarna. Plus att man fick bättre hållning på sikt o lite mag- och ryggmuskelövning. Dock satte priset stopp så det blev endast nackbågen för min del eftersom jag ofta har ont i nacke o axlar. Lär även hjälpa bra mot spänningshuvudvärk.


Aktivitet

Oj, som alla bloggar. Strax över ett dygn utan att ha loggat in på bloggkoll o så är det fullt med inlägg! Blir väl att kika snabbt igenom dem innan jag beger mig mot gymmet.


Haha, beger mig mot gymmet. Låter så kul o ovant att skriva det.

Onödigt vetande!

Anna Ankas familj använder varje pyjamas endast en natt - allt annat är äckligt.

Ingen mer skola

Skolstarten för högskolor idag och jag ska inte dit! Hela 16 år av skolgång är över, numera heter det skolningar  för min del och de är ytterst få. Fast jag ska faktiskt på min allra första skolning nästa tisdag.

Dags att pallra sig till jobbet nu istället!

Villaavslutning - i bild






Observera att jag inte plockade de två första svamparna som finns på bild, är inte helt tokig ;)
Tänkte när jag stod o stekte smörsopparna, tänk om man hade kunnat förmedla lukt via bloggen.

Efter maten bestämde vi oss för att ta en tur med roddbåten runt ön. Sagt o gjort!





Mot kvällen blev det bastu o badtunna samt en del smäll här o där. Resultatet, hunden hoppa nästan i tunnan men ångra sig i sista stund. Sen åt vi kräftor (igen) o efteråt kvällens höjdpunkt (?!), raketerna!







Villaavslutning

Underbart väder (som alltid på skären), ätit nyplockade svampar o rott runt ön. Nybadad i tunnan o nu väntar vi på karlarna så blir det kräftor o senare även raketer (i massor). Foton kommer under nästa vecka!

Dimman kommer..

Fotade faktiskt sådär snabbt den dimmiga morgonen för nån dag sen när jag var påväg i jobb..



Slut för i år!

Nu sticker vi till villan o firar villaavslutning!

När vi hatar djur


Animals being dicks..

Det trodde jag inte om mig själv..

Gissa var jag har varit en timme nu.. joo, på gymmet! Trodde då aldrig att jag skulle gå o skaffa mig gymkort eftersom jag är (jaa, jag är fortfarande) av den åsikten att allt man kan göra på gym kan man göra mycket billigare hemma. Dock är det liite mer motiverande att träna när man pungat ut med några hundralappar.

Så nu jäklar ska min kondition bli bättre. Sen blir det nog att träna rygg o mage en del också så hållningen blir bättre o ryggen inte ger upp i första taget med tanke på mitt yrkesval. Armarna då? Jaa.. dom tränas nog rätt bra på jobbet redan ;)


Bekvämlighet

Fann två intressanta saker på dagens promenad..

Och folk klagar på när jag inte kryper ner i diken o plockar upp efter Turbo?!



Lat reklamutdelare? Tack i alla fall!

Mycket arbete för liten sak

Såhär såg det ut när jag dammsög bilen i förrgår, 3 skarvsladdar för ca 4 meter. Vaddå korta skarvsladdar?!




24 augusti



Nya örhängen

Hade tänkt visa mina nya örhängen nu som jag köpte igår när jag var på stan med A. Men ixuzen är puts väck försvunnen o systemen är värdelös att ta närbilder på sig själv med. Så det får bli en annan gång!

Kräftskivan -11

I lördags var det åter dags för kräftskivan som tycks ha blivit lite av en tradition. Vi åt kräftor, grillade, dansade o badade bastu. En riktigt lyckad kväll även om det nästan såg lite illa ut med vädret ett tag.

 

 

 

 

 

 

 

 


Håll ut!

Ni får hålla ut ett litet tag till med att se fotona från kräftskivan. Jobbet kallar 13.39-21.30 ikväll o 7-15 imorgon. Men nån gång under morgondagen lovar jag att det dyker upp ett inlägg om lördagens fest. Ni får sysselsätta er med första delen av vår bröllopsberättelse tills vidare :)

Vår dag - del 1

Vi hade väckning sådär en 8-tiden för o börja göra oss i ordning. Solen sken mellan några få moln, 15 grader visade mätaren o vinden var frisk, våra värsta farhågor hade inte besannats.

Kl. 8.30 skulle jag infinna mig vid frissan för hår och smink, satt där till 11-tiden o blev vacker ;) Bara att skynda hem sen o slänga i sig lite frukost i väntan på Ammi, min hjälpreda, o Ken Kackur som skulle agera fotograf. Sambon fick skynda iväg efter blommorna från floristen. När fotografen väl kom blev det dags att försöka få på sig alla kläder medan han satte i gång med fotograferandet. Stay-upsen var verkligen en story i sig, hur många strumpor har bruksanvisning?! Att få på underkjolen var också bland de lite knepigare sakerna, speciellt när jag stod färdigsminkad så varken klänning eller kjol gick att dra över huvudet.

 



När vi var klara dök sambon upp med de supervackra blommorna. Tio poäng till Wasa Florist. Dags för sambon att börja göra sig klar. Jag hade köpt en morgongåva som han fick lite tidigare eftersom de fyllde en funktion på bröllopsdagen, manschettknappar.




Väl påklädda o klara var det dags att packa ihop oss i min Honda o bege oss mot Sandviksvillan och första fotograferingsplatsen. Vid Brage hembygdsmuseum blåste det kallt! Men det var så vacker plats så vi var tvugna att stå ut o riskera min frisyr.




Efteråt gick vi till Sandviksvillan för o ta lite foton på bl.a. våra skor, kan tillägga att jag hade tre par skor under dagen. Gummistövlar påvägen till de första fotograferingsplatserna, rosa Vagabond under fotograferingen och ett par vita Vagabond (även stundentskorna) under själva vigseln o festen. Här fick Turbo också vara med på några foton men har var inte särskilt intresserad..








Väl klara på de två första ställena bar det av mot Malax o ån. Här hann vi ta några snabba foton innan vi gav upp för den hårda vinden. Vidare mot Neste o höjdpunkten av vår bröllopsfotografering, nämligen en träbro. På egen risk begav vi oss ut på bron efter att Ken kollat så den inte faller sönder. Många vackra foton blev det och vi kan intyga att bron var ranglig men håller nog för tre vuxna människor.






Vidare mot kyrkan med ca en timme kvar till vigseln. På parkeringen tog vi mellanmål Ammi o jag medan karlarna gick för o hitta lite fler fina fotoplatser. Min J o jag blev infösta i ett hörn bak på kyrkan, kan erkänna att detta var jag en aning skeptisk till, men snyggt blev det. O roligt hade vi!




In i kyrkan för några snabba knäppningar innan gästerna började anlända. De första lyckliga hann se oss innan vi hade plåtat klart uppe på trappavsatsen och i kyrkbänken.



Blev att fort gömma sig i sakristian innan fler gäster anlände, Ammi tog position i kyrkbänken o Ken lämnade oss för att förbereda vigselfotograferingen. Kl. 15.30 sitter vi tryggt i sakristian, nervositeten hade ännu inte slagit till.

Ikväll

Biten av pokerflugan ikväll. Lutar åt mer eller mindre nån slags vinst ikväll igen :) Började på med fotona från kräftskivan också, kommer troligen upp imorgon.

21 augusti



Kräftis


Nu sticker vi till Malax o årets kräftskiva!


Juthbacka

Så har maken o jag tagit Juthbackaoskulden. Visst var det massor med skräp när men nog fanns det en del fynd här o där också. Mamma o jag fastnade direkt vid Tupperware, blev 2 burkar, en kanelburk o shaker för min del. O maken suckade, för vi har inte alls några byttor från förr. Men Tupperware är Tupperware!

Nåja, karlarna tappa vi såklart bort direkt så mamma o jag ströva omkring på egen hand. När vi kom till ett stånd med lippisar o jackor med bilmärken sa hon att här köpte brorsorna o pappa sina lippisar ifjol. Sagt o gjort, min Wärtsilälippis har sett sina bästa år så det blev en ny lippis! Tror ni inte brorsan hade köpt en nästan exakt likadan sen?! Jodå, jag har Honda - bilen o han har Honda - motorcykeln. Maken måste såklart o shoppa en lippis då också. Sen lite godis (betoning på lite för min del) o sen hem.


På väg!

Nyfärgad o påväg till Juthbacka!



Borde börja vara i stil med min riktiga hårfärg nu eftersom ögonbryn o hår matchar ;)

Pokerface

Gissa vem som slutade på 3:e plats (av 350) i en pokerturnering just!



Nästan så det kändes nice, o nästan så det kändes synd att inte ha spelat om riktiga pengar ;)

Redhead no more

Min hårfärg existerar inte mer så nu med x antal cm utväxt var det dags att tänka om. Köpte en färg som hette ljusröd mahogny, påminner lite om den jag haft men utan slingor. Tänker dock inte läga i den utan kommer fara med mamma o köpa en annan färg imorgon efter en fix idé efter senaste frissabesöket.

Jag ska bli brunhårig igen! Troligen så nära min egen färg som möjligt (som jag inte haft sedan typ 7:an). Ser för tillfället ganska råttfärgad ut men har ett minne av att den var mycket fin egentligen :)


Jag körde på den stängda bron

Aningen trött efter jobbet så bestämde jag mig för att ta söderfjärden hem. Det var först på raksträckan mot Sundombron jag började reflektera över vad som hade stått i Vasabladet för nån dag sedan, att en av broarna i Vasastrakten skulle vara stängd. Ringde maken som upplyste mig om att det var just precis den bron jag var påväg mot. Hmm.. svänga tillbaka o köra genom Solf eller chansa?

Jag chansade o slapp utan problem över. Stort hålligång med mycket folk var det på bron men trafiken löpte smidigt. Troligen för att allt folk inte vågade chansa ;)

Stjärnfallen

Vi hittade en trevlig klätterställning mitt ute i ingenstans (läs Toby) när vi bredde ut filten o började spaningen efter stjärnfallen som borde avlösa varann. Såg några men att hinna fotografera dem var uteslutet. Blev några halvtaskiga foton på månen istället.


Var börja?

Nu har jag kollat genom alla fotona igen. Såg så många foton som jag missat tidigare när jag kollat på nätet. Vill dela massor av dem med er men jag vet inte var jag ska börja! Vad vill ni se?

Här kommer i alla fall ett foto som jag diggar grymt mycket.


Fotograf: Ken Kackur

Titta vad som kom på posten!

Den efterlängtade skivan med bröllopsfotona.


Nytt i hyllan

Idag kom böckerna vi beställde förra veckan. Fyra stycken hittade jag. Diamanter är för evigt är av samma författare som Djävulen bär prada och Meg Cabots bok har jag redan läst uppföljaren av o den var super!


Lönen

Idag droppa lönen in då, men jag misstänker nästan den går på plus-minus-noll. Har 700€ som dras direkt, till billånet från sambon o hussparandet. Sen har jag både fotografens o vbl:s räkningar hängade på anslagstavlan. Lämnar något över så frå väl det också droppa in på hussparandet!

Världens starkaste hund

 


Bubbelplast





I pop bubble wrap at 2.97 bubbles per second!

I popped 196 bubbles in 1 minute and 5.9 seconds
at www.Virtual-Bubblewrap.com!
Can you beat my score?


Årsdagar

Har sett en del olika versioner, främst gällande de första åren som gifta. Men här kommer i alla fall en version.

1 år Bomullsbröllop
2 år Pappersbröllop
3 år Läderbröllop
4 år Fruktbröllop
5 år Träbröllop
6 år Sockerbröllop
7 år Yllebröllop
8 år Gummibröllop
9 år Linnebröllop
10 år Porslinsbröllop
11 år Stålbröllop
12 år Sidenbröllop
13 år Spetsbröllop
14 år Elfenbensbröllop
15 år Kristallbröllop
20 år Bronsbröllop
25 år Silverbröllop
30 år Pärlbröllop
35 år Korallbröllop
40 år Rubinbröllop
45 år Safirbröllop
50 år Guldbröllop
60 år Diamantbröllop
75 år Platinabröllop


Vi tar o siktar på diamantbröllop här i huset. Att lyckas med platina är rätt orealistiskt med tanke på att vi då skulle vara 98 och 102 år ;)

30 Valfri bild

Valfri bild, det är liksom.. vilken ska jag ta?! Sen kollade jag igenom fotona från senaste natts försök till att se stjärnfall o hittade ett misslyckat stjärnfoto. Som jag gillar!


Stjärnfall

Nu ska vi klä på oss, leta fram en filt o bege oss mot något mörkt ställe o se om vi skulle lyckas se något stjärnfall.

Lauri..

Alltså whao! Lauri, Lauri.. Lika bra utan resten av The Rasmus.

♪ Lauri - Heavy
♪ Lauri - In The City

Och musikvideon till "In the city" sen. Så sorglig, så.. jaa.. Stackars påsadocka..


Annan musikorgasm

♪ Nicole Scherzinger - Don't Hold Your Breath
♪ Diddy feat. Skylar Grey - Coming Home
♪ Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie

29 Senaste bilden på mig själv

 

Senaste fotot på mig är taget av A på konstens natt när jag är i full gång o filmar Gubbrockarna åt min make. Som för övrigt ännu inte visat något större intresse av att se filmerna ;)

 


Crazy dog

Hittade denna fil på min youtube-sida när jag laddade upp Gubbrockarna.


En sånhär bra dag

Idag är en sånhär bra dag, det kom nämligen lönespecifikationen idag. Nästan som julafton med andra ord. Är det bara jag som tycker det är löjligt spännande att öppna filen?

Gubbrockarna

Blev många filmer på gubbrockarna eftersom maken sitter i Norge istället för att vara här o se dem igår. Nu får han se dem lite ändå :)





Ursäktar den usla kvalitén på kamerakvinnan. Blev nästan yr av att sitta o titta på de ostadiga filmerna..

Konstens natt - detta gjorde vi

Först irrade vi omkring ovetandes om allt efter att ha insett att ingen av oss lyckats få med uppslaget ur Vasabladet. Som tur var mommo hemma så vi traskade upp o hämtade hennes tidning. Med varsin sida gick vi glada iväg för o se vad som väntade. Startade med Loftet, o hittade deras gudomligt goda chokladkaka i caféet.


Insåg att vi missat Vickans första show så vi njöt en stund till o kollade vidare på programmet. Funderade på vinprovningen@Panorama men 20€ för lite vin var aningen dyrt. En till vända på stan, prata lite med Axi som stod vi LL-tältet. Sen blev det dags för Vickan att göra entré.


Efteråt var det dags att börja vänta på sambatåget. Ganska kort tåg i år så vi bestämde oss för att haka på (mest i misstag). Gick efter polisbilen men det gick så sakta framåt så plötsligt var vi framför den o gick mitt i tåget..
Behöver jag berätta att det blev bråttom därifrån ;)


Sen kvällens höjdpukt (i alla fall om man får tro min make), Gubbrockarna! Tog ett tag innan de började. Försenat som så mycket annat under kvällen. Lyssnade på några låtar o såg på mer o mindre intressant folk omkring oss innan det började bli för kallt o mörkt för oss.


Något som förvånade mig i år var hur lite känt folk man stötte på! Var höll ni hus?!

Över för i år

Så var konstens natt över. Trevligt hade vi o en del kul saker såg vi. Dock var det svinigt kallt att gå hem, endast 11 grader visade mätare när jag kom hem. Imorgon blir det foton o ev. en film (om jag orkar ladda upp den..).

Nu, gonatt!

Taiteiden yö

Redo för årets konstens natt. Fattas bara sällskapet nu, som borde dyka upp så småningom.

Kanske vi syns i vimlet!


28 Väder

Vi tar väl dagens väder då, som faktiskt är bästa på länge :)




Igår kväll

Igår kväll åt jag glass direkt ur burken. Så får man göra när man är ensam hemma. Sen såg vi på tv halva natten o hade det bra. Idag ska det städas o ikväll blir det konstens natt.




Prova på nytt

Uppiggande promenad efter en timmes tupplur på soffan med Turbo. Nu blir det tv:n resten av kvällen o lite Ben & Jerrys. För vi hittade sorten o den var mycket bättre än de andra!

Leva i lyx

När maken åker på resa är det bäst att passa på o leva i lyx! Eller åtminstone äta lyx.


En stycken oxinrefilé.

27 Tema två



26 Detta skrattar jag alltid åt

När det här lilla busfröt hittar på tokigheter skrattar jag (nästan) alltid.


Snart, snaart..

Fotona från fotografen är påväg! Kommer kännas som julafton varje morgon, bara vänta på att dvd-skivan ska dimpa ner i brevinkastet. Bara vi får fotona så ska ni få se lite mer bilder från fotograferingen, vigseln och festen.

Fotograf: Ken Kackur


Kluring: Lösning


Konstens natt

Eftersom maken hamnade på jobbresa på konstens natt så hade jag nästan tänkt överge hela alltihopa. Men blir att fara en sväng med A nu då hon också har sin andra hälft i jobb. Återsår bara att se vad det finns att se. Hörde att Gubbrockarna skulle uppträda i något skede. Något som ger mig en bra anledning att reta Min J ;) Som för övrigt hoppas de ska spela uruselt bara för att han inte kan se dem.

Lycka o olycka

Hyi hur det blåser! Nästan så det var obehagligt att köra hem idag så som det krängde i bilen mellan varven.. Men men, hem kom jag o möttes av en tämligen lycklig hund. Första dagen på 4 veckor som han varit ensam hemma då maken återgått till jobbet.

Han sticker för övrigt till Norge tre dagar denna vecka, en där men tar ytterligare två bara tur - returresan.. Helt otroligt hur dåligt flygen går till ett grannland.

Trösta mig får jag med chokladrussin göra!

25 I all hast

Ett anonymt foto i all hast på oss som väntar hem husse.


Maken

Vad heter han: J.

Vad har han för favoritfärg?:
Svart.

Vad har han för ögonfärg?: Brungrönanånting..

Klädstil: Vanlig, jeans o tröja i jobbet o mjukisbyxor hemma.

Har han färgat håret nån gång: Jo.

Har han klippt sig någon gång: Är rakapparaten som gäller numera.

Har han piercat sig: No way.

Dricker han:
Ibland.

Röker han:
Inte en chans..

Vad har han för mobil:
Nokia.

Vad vill han bli när han blir stor: Miljonär.

Vad har han för färg i sitt sovrum: Vitt o rosa.

Vad är hans favoritmat?: Mäccenmat.

Vilken mat hatar han?: Jaa-aa, allt kött jag tvingar i honom börjar han väl vara led på..

Vad tror du att han skulle göra om han vann 1 miljon:
Betala av lägenheten, köpa ny bil o bygga hus.

Vad brukar han göra efter jobbet:
Slappa.

Har han bråkat med nån någon gång: Har väl alla.

Vad brukar han göra på helgerna: Slappa.

Vad har han för musiksmak: Mer eller mindre det mesta.

Hur/var träffades ni första gången?: Utanför McDonalds.

Hur gamla var ni då:
Jag var 16 och han 21.

Vad var det första han sa till dig: Hej.

Vad var det första du sa till honom: Hej.

Vad brukar ni oftast skicka sms om: Vardagliga saker.

Är han beroende av något?: Inte som jag kan komma på.

Tränar han: Inte för tillfället.

Hur länge har ni vart tillsammans?:
6 år 8 månader.

Hårfärg:
Brun.

När fyller han år: September.

Om du skulle ge han en blomma då han fyller år, vilken blomma skulle det vara?: Ros.

Om du skulle beskriva han med 3 ord, vad skulle de vara?:
Snygg, snäll o omtänksam.

Vilket år är han född:
-83.

Gillar du han?:
Nej, gifte mig bara för skojs skull..

Pådrag

Värsta pådraget här nu nånstans. Det är väldigt sällan det kommer utryckningsfordon förbi här men nyss kom det både ambulans o brandbil. Nyfiken som jag är (precis som alla andra..) så frestar det nästan att traska iväg o se vart de for. Men.. jobbet kallar 14-21.30 så jag får väl börja bege mig ditåt istället.

Är för övrigt ett ganska blaha-inölägg detta bara för att jag ska få se varför Facebook jäklas med "My blog posts"-appen..

24 Detta gör mig glad (favorit i repris)

Väljer ett foto från villan denna gång. Att få spendera sommardagarna på villan gör mig väldigt glad.



Insignius

Nu ska vi kolla film. Skräckfilm till och med, minns inte när vi sett en skräckis sist. O i ärlighetens namn vet jag inte riktigt om jag vill se nu heller. För det första räcker omslaget för mig o för det andra har maken en ful ovana att skrämma skiten ur mig när det börjar bli spännande. Hur som helst, nu blir det Insidious.

Inte är det höst ännu!

Även om vädret säger höst så råkar jag veta att så inte är fallet. Skulle det vara höst skulle inte dumburken visa så värdelösa program ikväll. Kommer inte ens en film som går att se!

23 En sommarbild



Hur kör du egentligen?!

Börjar du tänka efter hur du kör? Jag gör det..

Läs o tänk.

Kluring

Jobbet kallar igen efter två dagar ledigt. 13-21.30 ikväll o 7-14.45 imorgon. Under tiden får ni fundera på denna kluring som jag hittade på villan senast.





21 När jag var liten

När jag var liten togs foton och klistrades i album. Har inget foto från när jag var liten här hemma med andra ord. Bästa jag kan erbjuda är ett konfirmationsfoto som jag hittade i en gammal mapp på datorn. Med andra ord från 2003 om jag inte räknar fel.



22 Mitt beroende

Var tvungen att fråga maken vad han anser jag är beroende av. Svaret var väl egentligen rätt självklart.


Mera 10 timmarsnöje

Ett gott skratt i sådär 2 min, men 10 timmar? Nej!








Här får ni sjunga med! Tro mig, sångtexten är även för dummies ;)



Observera slutsekunden på klippen.

Gör det!

Tycks vara flera som funderar på att kapa stor del av kalufsen såhär i sommar-/hösttider. Själv kapade jag efter fullbordat bröllop och jag ångrar mig I-N-T-E! Kapade för tredje gången idag, blev dock bara topparna denna gång. Men alla som funderar, gör det! Trivs ni inte så växer håret ut tillbaka :)


Bröllopsbloggare

Här finns en tjej som blogga om bröllop fast hon inte konkret planerar bröllop. Skulle nog aldrig själv våga det med tanke på reaktionerna jag fick från vissa håll då jag började planera själv och prova själv ca 1½ år före bröllopet. Så om nån av er som ännu har ert bröllop kvar kika in på Petras blogg så kanske ni får lite tips :)

10 timmars nöje

Orkar du 10 timmar? Själv blev det bara ~10 min för sen var det filmdags.  Men karln i sig själv är rätt så emm.. speciell. Undrar om han verkligen sjunger eller om han bara mimar?!


Köp aldrig!

Köp aldrig Rainbows vispgrädde och använd det absolut inte i
en shaker.

Här är resultatet.


Observera att vi skakade verkligen inte mycket.

Ändrade planer

Efter att maken kollat väderleken så blir det att spara blåbärsbaket och bege oss mot Motonet för metspöuppköp o sen vidare till villan o meta. Evigheter sen sist jag metade! Hoppas det nappar annat än spigg..

På schemat idag

Två dagar ledigt igen. Kom nästan lite snabbt på efter en ledig helg. Hade bra kunnat jobba sisådär 2 dagar till :) Men det är som det är. Idag ska det bakas blåbärspaj och jaa.. det är väl det som är på schemat idag. Ska även ut till mommos villan o meta men det får väl kanske bli imorgon det.

Nu ska jag gå o fixa samma lyxfrukost som igår!

Lyxfrukost

När det vankas kvällssift kan man unna sig en riktig lyxfrukost. Något helt annat än fil måste jag säga! Nu kan jag bege mig mätt o belåten till jobbet.


Bildkavalkad

Spenderade som sagt helgen på villan. Varmt, skönt o riktigt bra hade vi det där. Mestadels slappade vi men det blev även massaker av getingbo o dess drottning, blåbärsplockning, simning och bastu-/badtunnebad.

 



 

 

 

 

 

Blev för övrigt ca 9 liter blåbär varav 5 liter åker ner i vår frys. Blir många blåbärspajer i vinter det!




RSS 2.0