Vi ska bygga hus!

Kollade lite bakåt i bloggen och konstaterade att jag har väl inte tillkännagett att vi ska bygga ens! Hur som helst så ja, vi ska bli med hus så småningom.
 
Har velat fram och tillbaka en hel del sen 2011 gällande planlösning, eller velat och velat.. Vi vet vad vi ville ha men det fanns ingen som levererade det. Största problemet var att vi ville ha enplanshus med ca fem rum och inte badrum/hjälpkök* i samma (så man måste gå via hjälpköket för att komma till badrummet och bastun). Oftast var det tre rum och sen blev det tvåplanshus och ca 95% av alla de planlösningar vi i övrigt gillade hade kombinerat badrum/hjälpkök.
 
Alltså fanns det inget på den färdiga marknaden för oss så vi bestämde att vi ritar själv. Vi lyckades med många fina kombinationer och lösningar, enda problemet var att huset alltid blev närmare 250 m2. Lite väl stort, vi ska hinna städa det också.
 
Efter många turer fram och tillbaka damp den perfekta (nästan) planlösningen ner mitt framför näsan på oss, enda som behövdes var små små justeringar. Huset blir 166 m2 boyta med öppen planlösning, stor terass, en wc och ett badrum med bastu och badkar, tre sovrum, ett arbetsrum, kök, hjälpkök, skrubbar, vardagsrum samt ett tv-rum.
 
Vem som sen skulle bygga hela härligheten var inte så svårt att komma fram till. Eftersom vi inte ville ta huset från de som bistod med planlösningen så återstod nästan bara de som gör element häromkring, vilket inte är så många. Vi tog offerter, diskuterade, funderade, pressade priserna, funderade lite till. Kom fram till att Simons element får det bli, bra pris, väldigt tillmötesgående gällande våra önskemål och många bra recensioner från andra.
 
Så att.. så långt är vi hunna. Nu återstår bara resten! ;)
 
 
*Grovkök på ren svenska?!

Kommentarer
Postat av: Josefin

Va roligt! :) Lycka till med husprojektet!

Svar: Tack! :)
Niini

2014-03-13 @ 19:52:51
URL: http://junimamma.blogspot.com
Postat av: ida

grovkök, hjälpkök är från finskans apukeittiö :)

Svar: Bra att veta :)
Niini

2014-03-16 @ 13:54:56
Postat av: Jenny

Grattis :D jag har också hört mycket bra om Simons element och den dagen vi bygger hus kommer vi säkert att ta elementen därifrån ifall de inte får sämre rykte fram tills dess eller något bättre har kommit på marknaden (husbygge är inom 5-10 årsplanen så inte så bråttom än).

Får man fråga ungefär var er tomt är och huset kommer att slås upp? :)

Svar: Tack :) Bäst att börja fundera i tid, vi funderade på planlösningen i nästan två år ;)Vi kommer bli Korsholmare, närmare bestämt Smedsby.
Niini

2014-03-16 @ 20:07:16
Postat av: Jenny

Joo, har nog börjat fundera på planlösning redan men vi kommer säkert att hinna ändra oss 100 gånger innan dess, samt att det ser väldigt bra ut till pappers men i verkligheten tror jag den nuvarande planeringen blir närmre 300 m2, och som sagt ska man ju hinna städa också ;)

Smedsby blir säkert bra, nära stan men ändå inte mitt i :D Hoppas ni ska trivas! :)

Svar: Ja, det blir fort väldigt stort! Vi hade ganska på klart vad vi ville ha, problemet var att vi inte hittade det och när vi försökte rita själv så blev det som sagt enormt ;)Tack! Hoppas ni hittar ett hus som ni gillar när de e dags :)
Niini

2014-03-17 @ 13:07:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback