Recept på laxröra

Timglas Tid: 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  • 150 g kallrökt eller gravad lax
  • ½ liten röd lök eller 2-3 msk skuren gräslök
  • ½ dl klippt dill, färsk eller fryst
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ tsk salt
Garnering
  • ½ citron


Gör såhär

Skär laxen i mycket små bitar. Skala och finhacka löken.

Blanda crème fraiche, laxen, och löken i en skål. Smaka av med vitpeppar och citron. Låt stå en stund så att smakerna blandas.

Lägg sedan upp röran på kavring, rostat bröd eller servera till bakad potatis.

Skär citronen i skivor som du halverar. Garnera med med halva citronskivor som du trycker ner i laxröran.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback