Bästa ledaren

Ledare i denna stil vill vi ha mer av! Tackar o bockar för uppmärksamheten! :)

7 år tillsammans!

Idag är det hela sju år sedan vi blev tillsammans, det är även 5½ år sedan vi förlovade oss. Ikväll blir det middag ute samt mys i soffan!

Får jag lov att presentera..

Min första tacopaj nånsin. Eller överhuvudtaget min första matpaj. Den var rätt god faktiskt, dock var jag inte riktigt nöjd med bottnen. Den var väldigt kladdig o svår att få i formen o sen var inte smaken riktigt vad jag hade förväntat mig.


Sex underbara månader

Sex månader sedan vårt bröllop idag. Tänk vad tiden går fort, snart får vi ju fira 1-årsdag!

 

Blir nog att gräva fram lite bröllopstårta ur frysen ikväll. Egentligen ska den väl sparas till 1-årsdagen, men eftersom det lämnade hela översta plus lite till så kalasar vi på det där lite till idag :)


19 november 2011

Igår kom då den första snön för i år. Jag behövde inte ens titta ut då det var gårdagens samtalsämne på Facebook. Tog en kvällspromenad o konsterade att det var svinkallt! Sen kom maken även med den uppiggande upplysningen att vi har ~6 månader med trist väder.

Otroligt nog ligger snön kvar ännu idag o mätaren ligger på stadiga -2,4 grader. Huj!

Skuggala

Passligt med kvällsskifte blev det 6.12, så jag tror bestämt det blir skuggala@Fontana den 5.12. See you there?

Billigt!

En man blir ivägskickad till affären för att köpa tamponger, han frågar expediten vart dom finns. Hon visar honom genom att peka bort mot en hylla.
Efter en stund kommer han fram till disken med en några påsar bomullstussar och en bit snöre. Expediten frågar förundrat:
- Skulle du inte köpa tamponger?
- Jo, svarar mannen, men igår skicka jag frugan till affären för att köpa cigaretter och hon kom hem med löstobak och papper och sa: - Det blir mycket billigare så här. Så nu kan hon fanimej rulla sina tamponger själv också!

Dagens visdomsord

Den som inte ännu läst tummen på pulsen i dagens Vasablad ska gööra det nu! Väldigt tänkbara ord.

Grottman Live

Var för första gången på Vasa stadsteater igår till sammans med R, vi kollade Luolamies. O härregud så jag skrattade! Det var en man som redde ut dethär med manligt o kvinnligt, ur en mans perspektiv såklart. Kan väl bara säga han satte huvudet på spiken gång på gång. Ett stort plus var att det gick på finska o jag fattade faktiskt så gott som allt. Vet inte hur länge till den går men om ni har möjlighet ska ni definitivt gå o se den!

Nästa onsdag blir det svensk med Pleppo Live.

Familjelyx

Första dagen jag for till jobbet o måste skrapa rutorna innan. Nu börjas det igen..
Jag kan förståss också se positivt på att det börjar frysa, har nytvättad bil sedan i söndags o slutar det slaska så hålls den ren längre ;)

Ren bil ja, hade i bakhuvudet om jag kanske skulle sköljt av den när vi var till föräldrarna i söndags för den började ha en rätt icke kännbar färg. Nåja, pappa tvättade o bytte ringar på sin bil o jag trog på gummistövlarna o vänta på att han skulle bli klar. Plötsligt kommer brorsan, tar högtryckstvätten o börjar skölja. Sen fortsätter pappa med o tvätta. Snacka om lyx!
Han var verkligen värd sin farsdagspresent!

Så kan man spendera dagen

En ledig lördag kan spenderas med morgonmys med killarna o Vasabladet. Sen drömde vi oss bort lite i stades bilaffärer. Sen seriemaraton med Happy Endings. Nu senast gym o biobiljettköp som resulterat i träff med A  på tisdag o kramp i magmusklerna vid vissa rörelser.

Nu ska här bara slappas resten av kvällen, kanske en film eller två.

E va betär förr

En tanke: Nog är det för jäkligt att man tänker "oj, ere såde biligt nu! va tur ja har" om bensinen när den kostar 1,589 europeng.

Mitt badkar då?

Maken satt häromdagen o spånade på planlösningar till vårt kommande hem o efter en stund hade han hittat (vad han tyckte) var en bra lösning. Men.. Han hade glömt badkaret! Om det är något jag saknar efter rörrenoveringen här så är det vårt badkar, även om jag vet att det var ett himla jobb om man bara skulle duscha.

Socktoss

Hemma från jobbet, hunden utgången. Äntligen (!) får jag ta av mig de äckligt obekväma sockorna o sätta på den underbart sköna tossorna. Imorgon är det jag som tvättar sockor!

Addicted to Facebook?


Mitt resultat hamnade ganska snabbt på Facebook. Speciellt "gilla"-knappen kan jag sakna lite här o där ;)

Problem - hjälp mottages!

Gick med svart blick till Elisa shop i centrum efter att jag slutade jobbet idag. Meddelade att jag behöve min puk-kod o hela faderullan.. Expediten grävde fram koden men fick även han bara "fel kod". Visade sig vara mitt 10 år gamla simkort som hade gett upp kontraktet. Väntar som bäst på att det nya simkortet ska få liv, torde vara om 2 minuter om jag får tro killen i shopen.

Nu till problemet, med simkortet försvann alla, precis alla telefonnumror. Så den som känner på sig att jag kan behöva ditt nummer får gärna sända det på ett eller annat sätt, jag har samma tel.nr som tidigare.


Och ja, jag påpekade att det är himla svårt att ringa deras kundtjänst när telefon är låst. Expediten låtsades inte höra...


Update 15.03

Tydligen har jag haft en smartare stund nån gång o sparat alla nummer äöven på telefon, för nog tusan fanns varenda telefonnummer kvar.

Tänk nu lite längre än va näsan räcker..

Lång story kort - Telefon sippa igårkväll o vägra acceptera rätt pin-kod. Kräver numera puk-kod. Denna kod ska man lära få genom att gå in på sin egen elisasida eller ringa till kundtjänsten.

Elisasidan påstår att jag inte har nån anslutning. Nehej? Hur tusan kan jag ringa o hela faderullan då?
Ringa till kundtjänsten, hallå! Telefon är l-å-s-t! Smart Elisa, smart...

Mulit o kulit..

Mulet o grått var vädret som mötte oss imorse. Sitter i min ensamhet o väntar på att fara i jobb. Maken stack med Turbo för ca 2 timmar sen, de ska på "gubbkväll" med släkten. Glömde meddela honom att de kommer spelas pidro hela kvällen, nåja han lär väl märka.

Konstaterade med frissan igår att jag har förändrat rätt mycket på ett halvår. Eller vad säger ni?

Ett litet ord på vägen..


Spara eller slösa?

Pappers tema för denna vecka är spartips o sparande. I vårt hushåll sparar en o andra konsumerar, eller jaa.. Maken betalar det mesta o jag sparar till vårt hus.

Skulle du säga att du har bra koll på din ekonomi?
Ja, det skulle jag väl vilja påstå. Lägger ca 80% av lönen på ett låst konto för hussparande.

Vad sätter du mest pengar på varje månad, om du inte räknar hyra eller lån?
Bensin, helt klart!

Vilket är ditt dummaste köp någonsin?
Oj, troligen något klädesplagg som jag aldrig använt men trott att jag behövt i köpandets stund.

Tror du att man behöver pengar för att kunna ha roligt?
Nää.. inte egentligen. Bara det finns en smula fantasi så kan man komma långt ändå.

Slutligen, vilket är ditt bästa spartips?
Usel på spartips i klassisk bemärkelse. Meen.. Lägg undan en viss summa varje månad på ett låst konto som är till för något speciellt. Du sparar garanterat då du inte kan flytta pengarna därifrån utan måste gå till banken ;)


Nu ska jag läsa andras tips så kanske vi kan spara ännu mera till husbygget :)RSS 2.0