Paris måndag - fredag

Parisresan var helt klart värd pengarna. Schemat höll, lite dåligt beräknade tider för allt så vi hann med lite extra på onsdag och torsdag. Dock fanns det inte så mycket att shoppa om man inte har mycket pengar, men två toppar blev det i alla fall som var överkomliga priser. Och så måste jag köpa en turisttröja, "I love Paris" *skratt* Kanske lite överdrift men skit samma.

Maten var helt ok, aningen segare kött än här hemma men aningen billigare då också. Testade även sniglar sista kvällen, de smakade jord. Frukosten förstod jag mig inte alls på, en kaffe och crossiant. Vad sjutton är det för frukost? Fast crossiant/rostat bröd med jordgubbsmarmelad var verkligt gott! Måste försöka hitta lite marmelad här också och köpa en brödrost.

Hotellet var inte heller fy skam, tre stjärnor och är nog första hottellet ute i Europa som faktiskt var värd alla tre. Nära hade vi till många caféer och Eiffeltornet ca 1,5 km bort. Både en metro och RER-station var också relativt nära. Som vi för övrigt aldrig trodde vi skulle få på klart när vi kom. Men redan andra kvällen började vi fatta hur allt fungerade. På slutet såg vi tydligen så säkra ut att det var ett antal turister som kom fram och frågade hur de skulle åka. Fast mycket har vi att tacka C, utan henne tror jag det skulle varit en hel del svårare att komma igång med allt.

När vi skulle hem startade vi (dumt nog) redan 9:30 för att säkert hitta till rätt gate i tid. Och i tid var vi verkligen, hela tre timmar innan flyget skulle gå. Ingen exakt gate var heller utskriven på biljetterna så i Stockholm var vi nära att missa flyget. I Paris hade de sagt att vi var tvugna att checka in väskorna igen i Stockholm så när vi kom till Arlanda 45 min innan planet skulle gå gick vi ner och inväntade våra väskor, som aldrig dök upp. Fem min före planet skulle börja boardas stod vi fortfarande nere vid väskbanden och väntade på väskor och att nån skulle kunna meddela vilken gate vi skulle till. Hann med nöd och näppe med, fick skita i väskorna sa gubben bakom disken. "Ni får göra en anmälan när ni kommer fram". Karln som sedan tog emot våra biljetter sa att väskorna åker direkt. Blev en spännande flygtur hem för att se om våra väskor skulle komma. Och de kom, gissa om vi svor över fransmannen?!

Var så skönt att komma hem, även om vi nästan direkt for till mamma och pappa för att hämta Turbo och sova. Blir 90-årskalas imorgon så vi stannar här hela helgen. Och jag måste bara tillägga, herregud hur en valp kan växa på fem dagar! Kände knappt igen honom när vi kom.

Kommer komma foton så småningom någonstans, antagligen på pixbox och bilddagboken.

Kommentarer
Postat av: Anka

Nå av de första sakerna som man kommenterar när man varit på resa så e maten, att den har varit underlig och att man föstår int hur nån kan ät de (Tycker jag iaf). Va samma sak då vi va ti Prag å, maten va de värsta med hela resan...

2008-06-15 @ 10:43:11
URL: http://ankka.blogg.se/
Postat av: anna

va bra ni hag än trievli räijs! :)

2008-06-15 @ 20:51:56
URL: http://youknowme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback