Milstolpe

70 dagar
10 veckor
30+0
 
Känns lite som en milstolpe att komma till 30 fulla veckor.

Voitbyforsen

Innan nedresan till Åbo i tisdags hann jag en sväng med fotokursen till Voitbyforsen o fotografera. Lite mer tid o lite tidigare start så hade det säkert blivit ännu bättre.
 
 
 
 
 

Sista resan

Sitter för tillfället i Åbo o har nyss avnjutit en redig hotellfrukost. Blev hipp som happ en liten arbetsresa för maken så jag tänkte lika bra att passa på o fara med o boka in en träff med A som studerar här. Blir väl troligen sista resan innan Liten kommer detta också så nu ska jag passa på o njuta även om det bara är tills imorgon vi är här. Nu ska jag gå o se om dom har andra kuddar än dessa som är i höjd med Kebebekaise och hårda som cement..

Hipp Hurra för Turbo idá!

Vår stora lilla sess blir hela 5 år idag! Det firas med filkaka och ostljus, samt lite smått o gott i ett paket.

Pojke eller flicka - version II

 
 
Hittade en artikel på Aftonbladet om en författare som skrivit en bok om enda riktiga sättet att få reda på babyns kön - som till skillnad från skrock verkligen ska stämma! Det är hur mycket brösten växer under graviditeten - mer för flicka o mindre för pojke.
Ännu en sak att lägga till den växande högen med skrock? Den som lever får se, för mig stämmer det i varje fall.
 
 
29+0 igår

Fleecefilt o fynd

 Efter att ha haft allt nålat o klart ett bra tag tyckte jag det var dags att ta tag i att sy ihop hela fleecefilten. Enkelt och snyggt o nu har Liten sin första egna fleecefilt. Nästa på tur blir väl att försöka få färdigstickad den andra filten jag har på gång. Kan ju även passa på o visa koftan som jag köpt, ynka 3€ kostade den.


Lite kickboxing såhär på kvällen

Lyckades äntligen ha telefon till hands då Liten satte igång med sitt kickboxingpass. Undrar om det är en som gillar eller ogillar reklam, i vilket fall som helst brukar det bli full rulle under reklampauserna.
 
 

Gravidfotografering

Lite sent ute idag så jag hann inte med så många bilder innan ljuset försvann. Inspirationen finns dock kvar så det blir väl nog fler försök en ny dag :)
 
Blev i alla fall rätt nöjd med detta foto.
v. 28+3

En sådär dag

Idag ska jag göra absolut ingenting! Var en sväng till IKEA igår för o införskaffa spjälsäng + tillbehör o lite annat smått o gott. Som jag redan misstänkte för ett tag sen så skulle dagen efter vara trög, o visst är man e aning mör idag. Så blir nog att skippa fotokursen (ranta runt i skogen) ikväll och ladda upp mer serier, serier o mer serier istället! Det mulna vädret är ju också riktigt passande för en innedag.
 

Som julafton

Kändes lite som julafton i fredags då vi fick börja gå igenom allt som kom i mammalådan, även om jag redan kikat på nätet vad den ska innehålla. Har inte alls gillat "retro"mönstren på vissa plagg o inte heller de starka orangea. Men faktiskt var det inte så illa som jag först trodde, enda jag egentligen inte tror jag kommer använda är de randiga sparkbyxorna. Min favorit bland kläderna blev väl kanske de turkosa byxorna, jättehärlig färg!
 
Överlag i lådan så var sovsäcken bäst. Så otroligt söt med igelkottarna på.

Muksukirppis

Ibland är det tur att man vaknar före kl 8, som idag då det vankades ett stort baby- & barnloppis i stan. Blev tipsad av en bekant att man kan göra riktiga fynd och visst fanns det en del att fynda bara man hade tålamod. Inget babygym blev det dock som jag hade hoppats hitta men däremot lite smått o gott i klädväg. Sammanlagt blev det ynka 3,60€ för så gott som oanvända plagg.
 
Var även en sväng till tygloppiset som de också ordnar idag, därifrån blev det en bit fleecetyg som ska bli mitt nästa projekt - en fleecefilt åt Liten.

Nyanser av..

 
 
Halva dagen fördriven och nu har jag mina rundstickor så nu kan jag efter många om och men påbörja filten jag tänkt sticka. Beställde ju garn via nätet men fick definitivt inte vad jag förväntade mig.. Det stod på sidan att nyansskillnader kan finnas men jag tycker nog detta är mer än nyansskillnad.
 
Hur som helst, var ok att skicka tillbaka garnet och i fortsättningen köper jag nog mitt garn från affären. Även om det är snäppet dyrare.
 
Nu ska jag bara vänta hem maken, sen ska vi o hämta moderskapsförpackningen från posten!

Ännu om gårdagen

Förutom att sy kuddöverdrag igår så hann jag även luncha med A. Passade på o inviga mina nya byxor i samma veva (enda paret som rymmer det förbaskade stödbältet..). Sen bestämde jag att även om mätaren visade -8 grader så fick det lov att vara så pass mycket vår så jag kunde ta mina splitternya Converse. Med stickasockor gick det riktigt bra!
Nu ska jag bege mig till frissan o sen en sväng till jobbet med sjukintyget och plocka upp mamma.

Ska man så ska man

Gårdagens rådgivningsbesök slutade i en sjukskrivning till 31.3, själv tyckte jag väl nog att jag hade kunnat fara i jobb idag men läkaren tyckte annorlunda o hon vet väl bäst antar jag.
 
Ska man vara sjukskriven så kan man ju lika bra passa på o göra lite sånt som man annars inte tar sig tid till. Som att sy nya, våriga kuddöverdrag :)

Replotbron

Bjuder på två foton från senaste utfärden med fotokursen. Kan meddela er att det var obeskrivligt kallt! Men ack så värt det.

Fetto update

Det syns en viss skillnad på arbetskläderna, inte undra på att det börjar vara trångt att få arbetstelefon i tröjfickan. Den blå tröjan börjar för övrigt vara lite väl spänd för att vara bekväm. Och nu har både klienter och anhöriga börjat påpeka magen. Och jag.. ja jag börjar ha svårt att komma upp o ner från golvet samt att jag har börjat känna av värk i ryggslutet och rumpan även med stödbältet på. Sex skiften kvar till semester!

Nån som har det bra?!

Finns fler än jag som njuter av att ha tre täcken i sängen nuförtiden.

Orkidéer

I väntan på att fara på kvällsskift i torsdags så gick jag loss på mammas orkidé med kameran. Blev riktigt nöjd med flera av fotona.

Buzzador: Belvita Breakfast

Jag är sedan en tid tillbaka med i Buzzador och får då chansen att nu som då prova olika produkter gratis i utbyte mot att skriva en kort rapport om vad jag tycker. Om nån vill prova att gå med i Buzzador så är det bara att följa denna länken o så har ni också snart chansen att prova på nånting :)
 
Har de senaste veckorna haft chansen att buzza dessa frukost-/mellanmålskex. Tycker att de i sig själva är rätt torra men med lite mjukost på blir de med mjölk o korn riktigt goda. Tyvärr tyckte jag att de var de enda som var goda (gick faktiskt att äta rakt upp o ner också). De med honung o nötter tyckte jag hade en alldeles för söt smak och de med joghurt hade en eftersmak som inte alls passade min mun. Inga av kexen skulle jag äta dagligen, däremot de med mjölk o korn skulle kunna passa som en del i ett mellanmål med ex. ett äpple till.
 

Utmanad!

 
Fick en utmaning av Josefin :)
 
Instruktioner: Svara på de 5 frågorna du får. Skicka sedan vidare 5 nya frågor, som du själv hittar på, till 5 andra bloggare som du länkar till på din blogg. Skriv på deras bloggar att de fått en nominering så att de inte missar den.
 
1. Vilka länder har du besökt?
Får väl ta o räkna bort alla de otaliga som man bara stått på flygfältet vid ;) Så.. Sverige, Malta, Danmark, Förenade arabemiraten, Maldiverna, Italien och Frankrike. Hoppas inte jag glömde nåt land nu då.
 
2. Vilken är din favoritfärg?
Rosa, mamma tror det är för att jag sällan hade rosa som liten.
 
3. Hur många barn vill du ha?
Två
 
4. Vad har du för sommarplaner?
Största delen av sommaren kommer väl nog att gå ut på att komma underfund med Liten och livet som mamma. Utöver det ska vi väl hinna fara till villan ett varv eller två också.
 
5. Vilken bok läste du senast?
Längesen jag läste nån bok nu.. Men högst troligt nån chicklit av nåt slag.
 
 
Mina frågor blir följande:
1. Vad är ditt bästa loppisfynd?
2. Vad är din högsta dröm?
3. Vad skulle du inte kunna leva utan?
4. Bästa årstiden och varför?
5. Vad är det värsta du vet?
 
Och de utmanade är
Anka
Pia
Ammi
Daniela
Klara

Beslut o snabba svängar

Såg nyss på FPA:s hemsida att ansökningarna för alla dessa bidrag och förmåner inkommit, så inom en snar framtid borde väl beslutet om mammapeng och mammalådan dimpa ner :)
 
För övrig är det bara Tubbis o jag resten av veckan då makens tilltänkta Kinaresa nästa vecka plötsligt blev avfärd idag! Snabba svängar där.. Nå, får ju hem honom till helgen och efter att ha diskuterat lite med mamma o svärmor så ska väl nog den omöjliga ekvationen Turbo vs. jobb lösa sig. För senaste Min J var på resa insåg jag att det är antingen promenad med hunden eller så jobb, båda blir för mycket för mina höfter/rumpa.
 
Nu ska jag gå o äta min tonfisksallad o sen ska jag testa mitt nyköpta Super Mariospel ;)

Ork och beslut

Idag kom beslutet från jobbet, den 3:e maj är jag beviljad att gå på moderskapsledighet. Jippie för det :) Har hittills haft siktet på att orka till semestern (v. 12) och påsk, som nästa mål får det väl bli 3.5 nu då.RSS 2.0