Fredagslyx

Fotbad + salt för trötta fötter, peeling och shea fotkräm. Dunderkur för mina trötta fötter som ska orka ännu en dag i jobb. Dessutom nyaste Se & Hör och en kall cider. Fredagslyx!

Dåligt - värre - värst

Efter att ha ådragit mig skallebank över denna trafik o dessa dårar som lämnat huvudet hemma inför fredagshandlandet  så bestämmer jag mig för att jag m-å-s-t-e börja skala potatisen (finns inget värre i matväg än att skala potatis). När jag kommer till köket.. jo då inser jag att jag måste d-i-s-k-a först. Öppnar diskmaskin o vad ser jag, jo! jag måste plocka ur diskmaskin allra först.. Giv mig styrka!

Foton från promenaden II


Foton från promenaden


Bidde inget

Blev ingen promenad, blev en tupplur på soffan istället. Men nya tag nån annan dag. Nu ska jag tina lite räkor o sen ska Turbo o jag krypa under filten o se på tv till kl. 22. Sen läggdags!

Besvikselse

Vilken besvikelse när jag kollade igenom fotona. Typ alla var under all kritik (enligt mig då..). Tur att det är vackert väder idag också, kanske blir en ny tur till skogs för där fanns mycket fint att fota :)

Imorgon så!

Imorgon när jag kommer hem från jobbet ska jag kolla in alla foton som jag tagit idag. Passade på och slängde mig på knä, bak o mage i skogspartierna mellan oss och faster när Turbo o jag skulle dit med tackkortet från bröllopet. Nu blir det bara slapp med maken resten av kvällen.

Älskar du mögel?

Om du facineras av mögel borde du kanske ta en titt i denna blogg. Yummie! Riktigt så jag kan känna mögellukten..

Google+

Google+ lär ska konkurrera ut Facebook en vacker dag, men med tanke på att jag hittade hela två bekantskaper när jag registrerade mig igår så lär det nog dröja ett bra tag innan dess. Ser annars också lite tråkigt ut, om det då sen bara beror på bristen av liv där.

Ni (som känner mig) kan alltid gå med så det blir lite mer liv på den nya stoora mötesplatsen ;)

Har du risigt hår?

Idag kom det efterlängtade Buzzador-paketet. Hela 11 tuber Dove intense repair, nån med risigt hår som vill ha en tub? Självklart mot en liten recension åt mig om hur det funkat.

Strumpbyxsäsongen inledd

Har kämpat så många dagar, men nu ger jag mig! Från och med idag inleder jag officiellt strumpbyxsäsongen (följd av långkalsongsäsongen). Det gör vi med strumpbyxor a´la högstadiet.
Snygga, eller hur?! Nej, jag tänkte väl det men de duger bra till att ha under jeansen. Det mest otroliga är dock inte färgen utan att de fortfarande håller! För jag vet att jag använde dem i åttan som var emm.. typ 8-9 år sen?!


Stretching

Gårdagens slutsats: Stretching var inte riktigt min grej. Tror jag nöjer mig med min fina improviserade stretching efter gympassen i fortsättningen.

Idag blir det snabbshopping med maken om nån timme. O sen ska jag också hämta ut H&M-, Buzzador- och Multitronicpaket. Lucky me!

Nytt

Iväg till gymmet på lite benträning o streching. Skulle vilja köra armarna men var så himla sjuk i högerarmen igår p.g.a. ansträngning (eller nånting..) så de e nog bäst den får vila.


Nyaste tillskottet bland träningskläderna.

Knep för att verka utvilad





De sa på jobbet i fredags att jag såg så pigg o utvilad ut efter en ledig torsdag. För att vara ärlig gick jag faktiskt i pyjamas precis hela torsdagen (vilket jag självklart berättade, man måste dela med sig av sina knep). Så jag tänkte helt enkelt köra samma stil idag, dock inte pyjamas utan mysdräkt.














Söndagsmys

Hittills idag har vi mest slappat, pratat o myst (hur tusan böjs det egentligen?!), nu gick make o hund på promenad o jag ska väl börja ta tag i resten av dagens planer som är följande:

  • Vika tvätt
  • Spela Wii/PS3
  • Se film
  • Laga Flygande Jakob till mat
  • Stryka skjortor
  • Mysa mer
Inte nödvändigtvis i den ordningen..

Dripp dropp

 


Wasa by Night 2011

Kort summering av gårdagen. Vi startade kl 16 efter att ha mött upp A vid H&M. Två stämplar o sen mat vartefter resterande stämplar kom i ganska maklig takt. Kl. 17.30 borde vi ha fått våra tröjor om jag inte minns fel. Det var även på sista stället vi behövde visa id första gången. Vi hade nästan börjat tro vi var gamla så ni må tro att bartendrarna skrattade när vi utbrast "Äntligen!"

Hur som haver, satt en stund o funderade om vi skulle ta oss an en till tröja. Eftersom K skulle dyka upp o joina oss så småningom så tog vi Dallaslimousinen o startade på ett nytt stämpelkort. Efter en tredje tröja för Min J o mig bar det av hemåt. Idag har det bara varit slapp på schemat även om formen varit över förväntan bra!

 


Galna försök

Har försökt som en dåre att fånga vattendroppar på foto, mer o betydligt mindre lyckat resultat.. Ska bara äta o sen kanske det kommer upp ett eller två foton från dagens nöje.

Award

Vickan är den skyldiga till detta ;)

 

När man tagit emot denna Award ska man länka till den man fått den av, svara på 5 frågor och ge den vidare till 5 bloggare.

 

1. Varför började du blogga?

Oj, inte den blekaste aning. Började blogga på bloggen.fi 2006, antagligen för att jag ville skriva av mig nån annanstans än på olika forum.

 

2. Vilka bloggar följer du?

Följer mest vänner o bekanta samt några bröllopsbloggar.

ö

3. Favoritfärger?

Rosa.

 

4. Favoritfilm?

Hmm.. har nog ingen direkt favorit, men romantiska komedier går väl så gott som alltid ner.

 

5. Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför?

Englad - skulle gärna uppleva London.
Malta - Har varit där en gång o man kan inte annat än älska det landet.

 

De fem jag nu ger vidare Awarden till är:

Annika
Ammi
Pia
Daniela
Sara


Min möhippa

Min möhippa kom på valborg. Lite misstänksam var jag nog då mamma ville ha med mig på stan för o söka kläder åt bröderna att ha på bröllopet. Hur som helst, när jag steg ur bilen möttes jag av 5 glada vänner. På med ögonbindeln, trängde in oss i J:s lilla bil o sen irrade vi runt en stund på stadens gator. Lite skumppa o ombyte bar det av till torget för o hoppa hopprep. Sen delades ett uppdrag ut efter det andra, det var ett flertal! Bl.a. söka män som hade något gemensamt med Min J, gå in i en av sexshoparna o ställa några frågor (tjejen där var verkligen hjälpsam o glad) samt klassikern att sälja olika saker (ex. banan, spik, kondomer och negerkyssar).


Efter en stund på torget bar det av till en av vännerna för o äta gott ute på bakgården. Lite grusigt p.g.a. blåsten men gott var det. Efter maten ombads jag dra ett Zumbapass. Sen bra det även av till vattentornet här i stan o klättra, en verklig upplevelse!


Vidare hade de bokat bastu o pool. som jag så vackert fick uppleva i underkläderna då min stackars blivande maken inte hade upplyst dem om var mina bikini fanns. Nåja, gick väl lika bra ändå ;)

Efter bastubadet var det dags för krogen, jag iklädd Lilla My-utstyrsel.


På bröllopet hade mina underbara vänner sen gjort ett collage åt mig som nu även är inramat.

 


1000 bitar

Tog evigheter innan vi hade byggt ihop det (delvis p.g.a. tidsbrist). Det tog  ~30 sekunder att få isär det.

 


Turbos "jåånor"

Nån annan med en hund som tror han måste slicka sig om munnen när favoritleksaken piper?


Fler besök

Nu ska vi se då om denna sida påverkar besöksantalet eller inte. Flera svenska bloggare påstår det ska fungera så vi får väl se nu då. Nån som hänger med på experimentet?

Perfekt fredagsnöje

Stativet fanns inte nånstans! Eftersom det är evigheter sen jag använde det finns det troligen i den andra lägenheten där vi bodde under rörremonten 2009. Så det blev lite alternativa sätt istället med stolar, häften o kuddar involerade.

 

 

 


Iiih, post!

Väntar med spänning på posten varje dag i hopp om ett eller två avin. Det är diverse träningskläder o sånt som borde börja dyka upp. Idag kom däremot ett vadderat kuvert, innehållet var något som jag faktiskt för tillfället glömt bort att jag beställt (har blivit en del beställningar på sistone). Men det passar ypperligt på en ledig fredag, blir att gräva fram stativet o sen ska här provas! Kommer troligen lite foton senare idag :)


Det var alltså min beställning från Cyperphoto, en fjärrkontroll till kameran. Observera också kolan som kom med, me like!

Dålig på hundraser eller nå?!

Påväg hem igår fick jag en liten funderare om hur dålig min make egentligen är på hundraser. Ser en supersöt dalmatiner på trottoaren.

Jag: Titta! En sånde hund!
Maken: Mm.. en labrador..

Ehum.. nä!
Dock påstår han att han tänkte rätt men sa fel ;)

Tjuvlyssnat

En liten tjej på about 4 år meddelar sällskapet på pizzerian att hon behöver på wc. Påväg till wc ubyter hon följande konversation med sin mormor:

Mormor: Kom tå så går vi på vessa.
Flickan: Vaffö ska vi på den vessan?

*flickan börjar gå åt ett annat håll*

Mormor: Kom, hit ska vi..
Flickan: Men.. vaffö måst vi gå på damvessa?

Efter en liten stund kommer flickan springande o meddelar under tiden åt samtliga gäster på pizzerian:

Ja ha vari på pottan!

Börjar tro jag är lat..

Jag börjar nästan tro jag är lat, idag var andra gången jag cyklade till gymmet i ösregn för att jag var för lat för att gå upp efter bilnycklarna när jag kom ner o insåg att det spöregna. Man kan förståss också kalla mig snål för att jag från första början bestämt mig för att cykla då det är alldeles för dyrt att betala parkeringsavgift.

Hur som haver. Får se imorgon om jag kan lyfta några åldringar, känns en aning i armarna.

Låt oss frossa

Maken ringde i fredags när han satt vid Arlanda och undrade vad jag ville ha för godis. Efter en snabb uppräkning av de få alternativ som tycktes finnas så blev det klassikern Djungelvrål. Att ha sen drog fram både Djungelvrål och Stjärnmix när han kom hem var en himla trevlig överraskning!

 


Objektivsdilemma

Sitter o drömmer mig bort på cyberphoto.fi, drömmen är väl kanske megaobjektivet för 7000€. Men åter till verkligheten så är det dessa två jag funderar på. Nån som har erfarenhet av nåndera eller bara annars några kloka ord?



Buzzadorkampanj

Wiie, kom nyss med i min första Buzzadorkampanj. Blir en Doveprodukt, det gillar vi! Har för ett tag sen gått över till Doves deodorant också då Rexona torkade ut armhålorna något förskräckligt. Även deras duschkrämer är super (även om min hallonduschcremé från Dermoshop är bätter!).

Återkommer med recension senare :)


Helkroppspina

Najsigt gympass avklarat, både armar och mage fick sig en omgång. Sen råkade benen på en liten omgång på hemvägen också eftersom det kom så bra musik ur lurarna :)

Kanske jag skulle fortsätta med träningen o städa lite?! Njaa, får se.. Mat först!

Lurad på pengar

Snacka om att jag ogillar skatteverket just nu! Här har jag suttit sedan februari o trott jag ska få underbara 1500€ i hand i december. Men så kom det nya beslutet som löd ynka 370€.. Sur som en citron bar det av till skatteverket efter jobbet idag för att reda ut det hela. Svaret.. "Inte får du heela summan. Det påverkar bara resten av skatten.." *dumförklara dumförklara* Nåja, är väl bättre än utgångsläget som var att betala tillbaka 70€.

Nu drar jag till gymmet och tränar upp besvikelsen.


Tjuvar i huset

Nån har ätit upp min äppelkaka! I måndags fanns det 80% av en hel äppelkaka i burken, men nu är den tom!

Måste nog tjuva lite mer äppel från mamma o pappa o laga en till kaka. Den var god!

Bäst på länge

Florerar just nu på Facebook vad som måste vara roligaste statusvarningen på länge:

VARNING!
Facebook skaffar sig numera en överblick över innehållet i din hjärna genom din dator. För att blockera detta, gå till köket och ta fram aluminiumfolien. Linda folien runt huvudet, håll dig lugn och andas genom vänster näsborre. Det här säkerhetsproblemet är allvarligt och har bekräftats av min kusins flickväns grannes son och dennes chihuahua. Kopiera denna status, klistra in i din egen.
RÄDDA DINA VÄNNER!

Prova nya ställen

Slängde nyss iväg en beställning till Stadium. Hittade en snygg topp och ett billigare alternativ till Nike+ sportsband som jag funderat på. Tycker dock att priset känns bättre på Nikes sport kit.



Lillan dilemma

Jag har ett par vita och ett par svarta. De vita är helt av läder, känns kanske aningen stadigare då jag står stilla. De svarta är läder/tyg, känns lättare att ha på fötterna. Det känns som om de vita har större "klump" på sidan, nånting som börjar irritera som på de nuvarande skorna? När jag springer o hoppar känns skorna ganska så lika.  De vita kostade ~50€ o de svarta kostade ~60€. Min övriga gymklädsel går i svart med inslag av blått eller grönt. Vilka ska jag ta..


Ryssen

Fyyy sjutton va den där ryssen i Idol var härlig! Snacka om att köra sitt eget race.


Papper goes hår

Papper siktar in sig på hår just nu. Och vad är inte mer passande med tanke på alla mina frissabesök o mer eller mindre radikala tilltag på senare tid.

"För att komma igång kan du till exempel fundera på de här frågorna." Så då gör vi så!

 

1. Lägger du ner mycket tid på ditt hår? Följer du hårtrender?

2. Vilka metoder använder du dig av för att avlägsna kroppshår?

3. Skulle du kvinna kunna visa dig ute i håriga ben?

4. Hur mycket påverkar en persons hårväxt (både på huvudet och kroppen) ifall du finner honom eller henne attraktiv?

 

 

Jag har som sagt en längre tid varit rätt led mitt långa hår, speciellt när orken att inte göra något åt det föll på o det eviga planerandet för att duscha (vägrade föna dendär manen o ca 3-4h tog det innan det hade självtorkat). Så efter bröllopet var det tack o adjö i försök att hitta en mer lättskött frisyr. Efter ett antal vädor till frissan tycker jag att jag börjar få det hela under kontroll, numera behöver jag endast ta till plattången på sidorna av huvudet och torrt är det på betydöligt kortare tid än 4 timmar. Att det dessutom går mindre schampoo o balsam är bara en trevlig bonus! Om det sen är moderiktigt eller inte, det får ni själv avgöra. Huvudsaken är väl att man trivs i sin kalufs.

 

Kroppsbehåringen sen ja, de gånger jag orkar göra något åt ögonbrynen så blir det min gamla trogna pincett som får arbeta. Sen är det rakhyveln som gäller på övriga ställen, speciellt under armarna för där är det nästan bara äckligt med hår. Benen är väl inte lika noga om det finns lite stubb, speciellt inte vintertid. Är bara bra med lite extra päls på benen då ;)

 

Som jag redan sa så ogillar jag hår under armarna, på män kan det gå såvida det inte är helt vildvuxet. Skägg äör inte att föredra, så himla stickigt o hår på bröstet kan väl anses manligt men jag kan faktiskt gosa in mig i Turbo om jag vll trycka näsan i en massa hår. Som första intryck man väl håret inverka, men lär jag känna nån med väldigt kraftig hårväxt (eller knappt nån alls för den delen) så spelar det nog inte nån större roll om personen i fråga är väldigt trevlig.

 


Lättlurade dumma människor

Eftersom jag är ledig idag o solen skiner så vad passar inte bättre än att städa. Provade nyaste inköpet i städväg på de horribelt smutsiga duschdörrarna.



Det är alltså Cillit Bangs senaste som det rullat reklam om som vi har köpt. Att döma på resultatet så fungerar det till och med.

60

Det blev slutligen 60 st muffins igår så nu är det nog bara att komma hit på kaffe ;) Inte världens lättaste att få intryckt alla i frysen men det gick.

Ledig dag idag, tror jag ska ta en snabb vända på stan i något skede o sen blir det att prova på Piloxing kl. 16.30.

Bakfull

Idag har jag varit riktigt bakfull, Vi hade massor med bananer som började ha sett sina bästa dar. Sen har jag länge varit otroligt snål på äppelkaka så dagens saldo blev både en äppelkaka och dubbel sats bananmuffins. Tur att maken snart fyller år, blir att frysa ner nu i två veckor o sen har vi färdigbakat till kalaset :)


Bakfull var vad jag kallade mamma en gång när jag var liten o hon stod o bakade bullar.

Nya frisyren!

Bara för att det är så mycket enklare än att fota ;)


Niini goes videoblogg

Vet inte om jag ska skratta eller gråta åt min första videobloggning. Lovade mig själv att få till det på första försöket, presenterade Turbo live o pratade om allt möjligt. Här har ni resultatet.



Skonar vbl oss från dåliga nyheter?

Troligtvis är det tryckfelsnisse som varit framme på dagens Vasablad. Fast det kan finnas en liten chans att de på redaktionen vill skona oss en aning från att få reda på det usla vädret.


På riktigt?!

Nu börjar jag nästan tro bloglovin skojar med mig, 181 olästa inlägg på ca 4 timmar.. Kvällen är officiellt räddad.





Update: Jomen visst, som om jag inte skulle ha läst inlägg efter den 20.8..

Ny frisyr

Imorgon är det åter dags att sätta sig under saxen, så himla mycket oftare nu när håret är kort. Med långt hår kunde jag lätt gå närmare 3 månader oklippt. Är fortfarande sugen på kort(are) och med tanke på att det är en av mina favoritfrissor jag ska till imorgon så vet man aldrig vad som sker.

Här är två favoriter..



Frågan är om det funkar, med tanke på mitt envisa självlockiga hår.

Hösten är här?

Första september 2011. Denna månad hade vi kunnat gifta oss om vårt datum hade varit upptaget. Men nu blev det inte så, utan denna månad har vi istället varit gifta 4 månader.

Hittills finns inplanerat
  • En skolning för min del
  • Två arbetsresor för sambon
  • Två födelsedagskalas, varav ett ska vi ordna
  • Wasa by Night
Men jag tror att jag ska inleda denna månad med lite städning..



RSS 2.0