Snälla tomten..


Gillar min Canon 400D men lusten att använda den minskar en aning med avsaknaden av live view. Verkligen jobbigt att skulle behöva linser så fort det ska fotas. Därför tomten, önskar jag mig en 600D i julklapp.

Och mamma, fullständig önskelista kommer senare.. ;)Byggare Bob

Byggmässan idag kan sammanfattas att jag är mer taggad än nånsin att få börja på med husbygget. Än så länge är vi nog bara i startgroparna (om ens det..). Hur som helst, aldrig fel att börja titta o fundera. Köpte faktiskt första hustidningen idag.


Vintertid.

Den extra timmen inatt var mycket uppskattad för vår del. Ett späckat schema ligger framför oss idag o vad passar inte bättre då än att vakna en timme tidigare än vanligt.

Ungefär kl. 10 ska vi infinna oss på årets byggmässa och 19-tiden ska vi infinna oss hos mina föräldrar på födelsedagskaffe. Där emellan ska vi ha bytt däck på min bil samt få mat i oss. Maten för övrig är kycklinglår som ska tas ut ½-1h före tillagning och sen ytterligare 1h i ugnen. Snacka om att vi hade kunnat välja nån bättre mat tills idag.

Tandsprickning

Kände i förrgår en underlig smärta i bakre delen av nedre käken, molande.. Lite som när man har en förkylningsblåsa i munnen. Undrade först om jag gått o fått ett hål eller om det fastnat nån mat som låg o skavde. Men nejdå, det var bara en kär visdomstand som är på uppkommande (efter en koll igårkväll av sambon konstaterades det att även i övre käken är det på G). Bara att avvakta o se om det går över när den kommit fram helt eller om de blir tandläkarbesök o sjukskrivning..

Make me normal

Denna kräm skulle inte vara så illa att ha i sina ägor :)


Dove Intense repair

Som jag skrivit tidigare fick jag chansen att delta i Buzzadors kampanj för Dove Intense Repair balsam. Har testat det nu i några veckor och resultatet är väl helt ok. Ser ingen större skillnad på håret, men det beror troligen på att mitt hår inte är och brukar inte heller vara slitet. Dock tyckte jag det tog bort lukten från hårfärgen snabbare än balsamet som jag annars använder efter att jag färgat håret. Så där är ett stort plus med denna produkt. Dessutom luktar den faktiskt riktigt gott, och andra jag pratat med säger nog att den hjälper oerhört bra mot slitna toppar.

Dove intense repair får med andra ord godkänt för min del :)

Hackad!

Hade i något skede blivit utloggad på Facebook o nu när jag skulle logga in igen kräver de att jag byter lösenord eftersom det har skett ett säkerhetsfel på nån annan sida. är jag kollar mejlen har bloggtoppen.se blivit hackad o lösenorden därifrån sprids runt hela internet. Så nu får jag väl ägna hela kvällen åt att börja byta lösenord på alla ställen. Tur i oturen har jag inte samma lösenord på mina mejler som på alla forum.

Update
Även yle.fi är hackad! Lär vara minst 57 sidor som hackats. Listan finns här.

Motsägelsefullt

Efter ett ordentligt gympass passar det väl bra att bänka sig framför tv:n med glass?!
Joo.. så får det bli :)

Sjunde himlen

Seriöst, kan man få en bättre start på två lediga dagar?! Jag bara älskar Lillebrors bästa, blir lika glad varje gång nån säljer dem.

Observera, burken är full. Jag köpte nämligen två burkar!


Modefluga

Vet inte om man kan kalla det modefluga eller inte, men det känns som om alla samlar på muminmuggar nu. De är väldigt fina (de flesta) och mumin är väl aldrig fel. Har faktiskt två som vi fick till förlovningspresent för ett antal år sedan, men där har det lämnat. Tills igår.

Numera har även Toffslan & Viffslan samt Hemulen fått flytta in i vårt köksskåp.

Så är det i Österbotten

Du vet att du är en riktig Österbottning när:
 • Du tycker det är trafikstockning för att 10 bilar väntar på att få köra om en traktor på Riksåttan.
 • Du mäter avstånd i timmar.
 • Du ser folk ha på sig jaktkläder vid sociala evenemang.
 • Du kör 100 km/t i en halvmeter djup snö och snöstorm utan att ens blinka.
 • Minst en av dina grannar bränner sprit hemma och alla vet om det, t o m polisen för det är hans... bror.
 • Du har startkablar i bilen och du vet hur du ska använda dem.
 • Du tycker sexy lingerie är en silkespyjamas från Halpa Halli.
 • Älgar är bara en del av sceneriet.
 • Du tycker att traktor är ett suveränt färdmedel för din son, mellan moppe- och körkortsåldern.
 • Du vet vad en person menar när de formar läpparna till ett O och suger in luft.
 • Att "klä upp sig" innebär att stoppa in fleeceskjortan i dina jeans och sätta på sig ett par rena skoterkängor.
 • Du träffar en ny person är din första fråga vem som är dennes föräldrar/syskon.
 • Du kan namnge alla som du tog examen med.
 • Du faktiskt har åkt 200 km t/r för en fest.
 • Skolorna inte stänger för att det snöar.
 • Du i dina yngre dagar inte kunde köpa cigaretter i affären för expediterna visste exakt vem du var och din riktiga ålder.
 • Det är status att vara tillsammans med någon från en annan kommun.
 • Du i princip inte har något val än att vara "buksvåger/svägerska" med någon du mer eller mindre känner.
 • Du tycker att män som har rosa tröjor är gay.
 • Du tycker att folk i storstan klär sig lustigt för att två år senare "trendigt" ha liknande kläder.
 • Du, i din ungdom, visste exakt till vilket uteställe dina vänner skulle en lördagskväll för det fanns bara ett.
 • Du tar en promenad för att motionera och 5 personer stannar för att fråga om du ska ha skjuts.
 • Helgspänning innebär att åka till PRISMA.
 • Din lärare förväxlade dig med ditt syskon eller din moder/fader.
 • Du inte blinkar för att svänga eftersom alla vet vart du ska i alla fall.
 • Du ringer till fel person men blir hänvisad till rätt nummer.
 • Halva kommunen håller andan när ett företag hotar lämna orten.
 • Du skrattar för fullt när du läser detta för du vet att det är sant och sen vidarebefordrar du det till alla i din adressbok...
...vilket faktiskt är halva stan. :)

Ledig!

Aah, två dagar ledigt nu. Minns knappt när jag sist haft det, längesen i alla fall eftersom jag bytte lite skiften när maken var i Japan.

Ikväll blir det i alla fall tacos, möjligen också nånting annat gott (läs massor med annat gott). Imrn ska vi sova lääänge :)

Inspirerad från jobbet

Blev lite inspirerad när vi gjorde varma smörgåsar på jobbet i förrgår. Så gårdagens lunch bestod av varma smörgåsar med tonfisk, svartpeppar o ost. Tänker dock varna er, köp aldrig Pirkkas edamerost! Aldrig varit med om en sämre ost, smulade sönder så fort jag försökte skära en skiva.

Åhå!

Mörkbrunt är det tänkt att föreställa.. Tycker jag ser mer ut att vara svarthårig numera, nästan så jag börjar fundera om jag borde ha satsat på förpackningen med light red mahogny som jag har här hemma. Jaja, det försvinner väl så småningom.


Piloxing

Fick äntligen tummen ur idag o for på ett Piloxingpass. Varför for jag inte tidigare?! Superkul o jisses vad svettig man blev. Jättebra instruktör var det också, hon visste verkligen hur man peppade deltagarna. Så fort man var påväg att ge upp så stod hon där o fick en att ge ännu lite till! Blir att försöka byta nåt skifte på jobbet nu så jag kan börja fara regelbundet.

Rosa bandet 2011

Jag har självklart också införskaffat det omtalade armbandet från Lindex, dock hänger mitt runt backspegeln i bilen eftersom det var alldeles för stort för min klena handled. Ska senare också införskaffa det klassiska rosa bandet att pigga upp arbetskläderna med :)

Loppisrunda i Vasa

Vi brukar bannas ibland på jobbet över att folk frågas oss skiftesarbetare sist om nånting passar gällande träffar, ut o äta o.s.v. Så nu tar jag saken i egna händer här gällande bloggarnas loppisrundan i Vasa som det varit tal om både hos Christina och Annika för ett tag sen.

Så här kommer lite förslag på datum, så får vi se när det passar för de flesta (drömscenariot: alla) :)

Lö 15.10 När som helst
To 20.10 - När som helst!
Ti 25.10 - När som helst!
Ons 26.10 - Efter kl. 15
To 27.10 - Efter kl. 14.30
Fre 4.11 - Före kl. 17 (helst)
Ti 8.11 - Efter kl. 14.30

"Slinta e me saxen?"

Väckning blev det idag när brorsan ringde o skulle ha skjuss hem, hans underbara yrkesskola är precis lika bra på att meddela saker som Novia var på min tid. Inga lektioner o bussen går kl. 14, perfekt syster som man är var det bara att köra hem honom o sen skynda till frissan.

Om hon "slinta" med saxen, det får ni själva avgöra. Jag är nöjd i alla fall.


Iiiih, ikväll!

Ikväll kommer maken hem från Japan, ÄNTLIGEN! Tur det var fullt upp på jobbet idag så dagen gått lite fortare. Nu bara väntar, väntar o väntar Turbo o jag på att nyckeln ska sättas i låset. Hoppas inte planet blir försenat (önska kan man ju..)

Detta visste ni (kanske) inte om mig

När ingen ser mig sjunger jag med i musiken.

Jag går aldrig hemifrån utan
telefon.

Om jag vågade skulle jag dyka.

Min blogg heter som den gör för att jag lever i en saga.

Om tio år kommer jag fortfarande vara lyckligt gift med min make, vi kommer ha ett vackert hus o två barn. Dessutom kommer jag ha vunnit på lotto ;)

Svampdille


Här kommer ytterligare ett foto från i förrgår. Gillar den grymt mycket!

Vår dag - del 2

Vi satt i saktistian o väntade på att klockan skulle bli 16 så vigseln kunde börja. Vi hade fått order om att gå ut bakvägen o gå mot huvudingången när klockorna började klämta. Under tiden vi väntade satt vi o kollade på alla gästerna som kom, det fanns nämligen kamera vid ingången. Vi hälsade även på violinisten som mommo hade fixat åt oss.

När kyrkklockorna slog var det dags att gå runt, det var här nervositeten började komma smygande. När vi sedan stod innanför ytterdörrarna tillsamans med vaktmästaren o hon öppnade dörrarna in så var vi nervösa! Precis då vi skulle börja tåga in ryckte det i ytterdörren, två sena gäster ville in. Det gav oss ca 2 sekunders avslappning, men sen tog nervositeten över igen! Sen började kantorn och Petter spela Grand March på orgel o trumpet o det var dags att börja. Jag hade fullt upp med att försöka le.. eller se normal ut.. eller jag försökte helt enkelt inte börja gråta. Har inte den blekaste aning om hur jag såg ut.

Väl uppe vid altaret släppte nervositeten lite, trodde jag. Såhär i efterhand har jag inte den blekaste aning om vad prästen sa, nog måste jag ha varit nervös då! Att le och hålla blombuketten snyggt hade jag inte en tanke på. Ännu mindre att ge den åt brorsan som planerat, tur att han inte låtsades om nåt så ingen märkte väl att det blev fel.
Plötsligt var vi vid själva vigseldelen, sambon svarade Ja och jag trog till med ett ännu högre JA, det är den som säger högst som bestämmer i äktenskapet sedan ;) Sen var det dags för ringarna, min älskade ring som jag längtat så efter att få bära. Efteråt var det bäst att hålla lite extra hårt i sin nyblivna make, lyckan var total!


Vi lyssnade på violinisten som spelade en gudomlig version av Ave Maria. Sen fick vi bibeln o sen var det dags att börja tåga ut till Trumpet Voluntary på orgel o trumpet. Så vackert!!

När vi nästan var framme vid dörren gjorde jag sånt som många drömmer mardrömmar om, jag var fem före o snava. Men det gick bra o ingen såg mig (dock fångat på bild) ;) Vi smet upp på läktaren o fyrade av första kyssen som gifta framför fotografen.
När alla gästerna hittat ut så gjorde vi entré, med den längsta kyssen de flesta hade sett. Det var nog nervositeten som släppte. Gästerna fick sig i alla fall ett gott skratt ;) Vägen till bilen var fantastiskt roligt men som man såg ut i håret efteråt! Fullt med ris!


Satt en stund i bilen så folk skulle få fota lite, den var så himla snygg bilen vi hade hyrt (men fråga inte vad det var för nånting). Sen körde vi sakta iväg med skrammel efter oss. Stannade en bra bit från kyrkan o hissade upp taket, annars hade det nog varit en stelfrusen brud som anlänt till festplasen. Sakta framåt fortsatte vi, maken o jag mös tillsammans i baksätet.

Väl framme hade de flesta gästerna redan hittat dit och resten hade slagit följe efter oss. Vi gick till ingången och tog våra champagneglas för o börja skåla med gästerna, en efter en gratulerades vi o nu hade jag börjat förstå att jag faktiskt gift mig med min underbara man!
Sen blev det familjefotografering! Efter det blev det att ställa sig framför spegeln, jag för att peta in riset nånstans där det inte syndes o min högra hand för att knyta upp mitt släp.

Festen kunde nu börja! Förrätten stod färdigt på bordet när vi kom in, sen varmrätten som jag bara fick i mig hälften av på något vis. Och så klart efterrätten. Maken o jag satt o konstaterade hur lyckad vår bordsplacering hade blivit då många som inte kände varann satt i glada diskussioner med varann. Några tal kom, först från pappa o sen makens en släkting. Även vår toastmadam höll tal, ett tal som hon grävt fram ur gömmorna från när vi gick i gymnasiet o hade som uppgift att skriva ett tal i en kurs. Som jag skrattade o grät! Våra fantastiska toastisar hade även ordnat några lekar o annat skoj under maten så det inte skulle bli så stelt. Vi pratade, skojade och festen kändes otroligt lyckad!


Efter att maten avverkas blev det dags för brudvalsen, med brorsan vid stereon satte vi i gång. o dansa till Taas päivä kaunein on. Vi var nog lite nervösa båda två efter all träning. Vi har ännu inte sett filmen, men jag hoppas vi såg ok ut. Maken fick lite panik där ett tag när gästerna hakade på, men som tur var  gick de åt sidan sen så vi hade rum med vår avslutande snurr. Brudvalsen följes av ytterligare sex valser; Ta mig till havet, Drömmen om Elin, Sjösala vals, Orsa vals, Calle Schewens vals och Svingermors vals.

Efter valserna blev det dags för bröllopstårtan som bestod av chokladkaksbotten, hallonchokladmoussé samt vit sockerpasta. Himla god! Efteråt blev det ännu en lek där jag skulle gissa vilka håriga (eller mindre håriga) ben som tillhörde min make. Vill inte erkänna, men jag valde fel. Till mitt försvar så velade jag länge mellan rätt o fel för de kändes likadana!

Bukettkastning och "strumpebands"kastning, får se om de lyckliga snart slår till med bröllop ;)

Efter detta tackade vi får fotograf som stått ut med oss hela dagen o resten är i mörker lagt! Nej, inte riktigt.. Det blev ytterligare en lek och sen släppte vi loss till partymusik mina underbara vänner och maken, precis som förr i tiden!


Min brudklänning

Sitter för tillfället i min brudklänning o tänker tillbaka på den vackra men blåsiga dagen i maj. Har haft en liten photoshoot med mig själv, och nu vill jag inte ta av klänningen. Måste få på maken kostymen nån gång o sticka ut o ta lite kul foton i våra bröllopskläder. Ä-l-s-k-a-r min klänning!

Dö långa dag

Pratade en god stund med maken på Facebook imorse och nu har saknade slagit till riktigt ordentligt. Om det sen är för att jag inte sett honom på fem dagar nu eller om det är för att jag är ledig idag. Troligen en blandning av båda.

Tor vi ska ta tag i att städa idag Turbo o jag så kanske jag får lite död på den evighetslånga tiden i ensamhet. Vädret var inte till nån fördel idag heller så att.. Städa får det bli! Sen kanske film, serie eller vanlig hederlig tv.

Hundspel

Tävlar hos Emma om ett aktiveringsspel från Din hundshop.


Bilden lånad från dinhundshop.se

Hösten

Efter att ha pratat en stund med maken på Facebook efter att jag kom hem från jobbet var det bara att koppla hunden på direkten (innan jag skulle inse att orken var slut för idag) och bege oss ut på fototur i det fina höstvädret.

 
RSS 2.0