Bara fem kvar

Det är helt fantastiskt, man börjar nästan se ett ljus i änden av alla arbeten. Bara deadline på sju arbeten till nu, varav två är så gott som klara (och ni kan väl kaske tänka er hur många vi haft när jag tycker fem är lite).
Imorgon blir det lite paus från skolan när det är dags för den årliga Pampas Nationaldagen! Och nu blir det att krypa i säng när morgondages inlämningsuppgift är klar och inskickad.

VäggordJag är med och tävlar om Väggord® från My first room hos lilla fru werner!
Tävla här du också!

24 mars 2009


Grattis!

Idag fyller Turbo hela ett år, tänkt att tiden går så fort! Känns som det var alldeles nyligen vi hämtade hem den lilla luddbollen. Och han är påväg att bli en riktigt fin och duktig hund, även om det är lite bus nu som då.

Dagen till ära har matte klippt ihop en liten film från dagens händelser..


Dagen då jag borde stannat i sängen..

Fy fan vilken dag... Kort och gott;
  • Vaknar 2½ timme före jag behöver, typiskt när man för en gångs skull har sovmorgon.
  • Bränner vid gröten så in i hel*ete, här kommer första ramsan för dagen
  • Kommer på när jag just parkerat vid skolan att jag glömt mappen med viktiga papper hemma. En liten ramsa.
  • Hem tillbaka och tappar telefon.
  • Tillbaka till skolan och inser att telefon är borta, letar genom bilen innan jag åker hem igen och kollar om de ligger på marken (överkörd).
  • Hittar ingen telefon, varken på gården eller inne i lägenheten. En ramsa.
  • Åker till egna lägenheten och hämtar Min J:s gamla telefon för att ringa till min och se om det ringer nånstans. Självklart gör det inte det.. En rätt lång ramsa..
  • Åker till skolan och svär en lång ramsa. Ringer till Min J och svär en ännu längre ramsa. Han meddelar att nån plockt upp telefon och fört den till Folkhälsan i Smedsby (nära där vi bor).
  • Jag går upp till datasalen och får konstaterat att vi har en deadline imorgon, som egentligen borde vara på måndag.
Sen går dagen relativt bra utan några större beymmer, hinner till Folkhälsan innan de stängde, fick filmandet klart och lyckas få in de sista 170€ som fattas för att bli kvalificerad till PartyLite. Detta trots att jag inte hade det minsta lust att hålla nån förevisning. Tills..

  • Jag fastnar i snön utanför svärmor. Där kom ännu en ramsa...

Nu ska jag sitta uppe halva natten och göra klart arbetet... Förhoppningsvis inga mer ramsor. Idag.

Ny dag, ny vecka, riktigt bra!

Sitter i skolan och diggar Lady GaGa, nu förstår jag varför jag köpte en musiktelefon *I love*
Väntar för tillfället på M som väntas dyka upp så småningom och sen ska väl även C, som suttit uppe halva natten och jobbat, dyka upp också om nån stund. Idag är en spännande dag, HPV-studien avslutas för min del och jag ska få veta om jag fått vaccinet mot livmoderhalscancer eller om det var tre vanliga hepatitsprutor jag fick. Idag kommer jag även sluta med "knarket", även kallat p-piller av de flesta. Ska bli så underbart skönt att slippa knapra piller mera, bara kroppen inte blir helt upp och ner allt för länge efteråt.

men men, M infann sig nu så vi ska väl börja engagera oss i skolan nu!

Lyckliga dagar

Allt känns så underbart, trots alla jobbiga inlämningsuppgifter och tröga medarbetare..
Men trots det, allt är så otroligt underbart just nu. Datumet D är bestämt och vi planerar och funderar varje dag. De senaste nätterna har jag drömt att vi gift oss. Vem skulle inte vara å bra humör med sådana drömmar varje natt? Tror jag hittat min klänning redan, återstår att se. Ringen har jag också några idéer om, längtar så tills den sitter där på mitt finger <3 *snart*
Rörrnoveringen börjar snart ta fart, 6 april startar de i vår lägenhet. Kommer bli så otroligt snyggt sen! Håller som bäst på och funderar ut badrumsskåpen nu. Sen kan jag inte låta bli att drömma lite mer om hur vi ska måla, tapetsera, lägga och laga. *underbart*

Men nu tror jag att jag ska smita in i duschen med Min J <3

Riktiga grejer

"Kolla in här om du vill se på riktiga grejer... IchO" ombeds man att skriva i tävlingen. Och visst är det riktiga grejer man vinner! Hoppas verkligen på turen denna gång, specillt när man inte vann på lotto ikväll ;)

Trist och jobbig dag

Det går så trögt så trögt med självstudieuppgiften, tror jag har inte skrivit nånting tråkigare än detta (ännu). Och Turbo är rätt missnöjd han med när jag glömde ta med några leksaker (sitter hos svärmor och skriver eftersom vi inte har internet dagtid då Min J har sin telefon i jobbet). Och trist väder är det också, jag som hade hoppats på lite solsken även idag så vi skulle kunnat gå hit. Men nu blev det bilen istället när solen lyser med sin frånvaro.

Jaja, bara att fortsätta om problemen inom social- och hälsovården nu då.. Och sen fortsätta vidare med nästa arbete efter det..

Lycklig kärlek

Ibland slår mig tanken; "Vad tusan ser Min J i mig?"
Men en sak vet jag, att jag älskar honom så otroligt mycket och han älskar mig minst lika mycket tillbaka.

Tills döden skiljer oss åt blir verklighet

Datumet med stort D

Imorse hade jag och Min J en liten diskussion. Denna diskussion ledde fram till något som gör mig så lycklig så jag knappt vet om jag ska skratta eller gråta. Vi kom nämligen fram till ett preliminärt bröllopsdatum, datumet med stort D. Och jag är så lycklig, så glad, så förväntansfull och jag längtar så otroligt mycket!
Jag älskar dig min Prins!


Vad har hänt?

Tja, vad ska man säga.. Svenskarna tycks ha tappat sin musiksmak. Sända en opera till Moskva och rösta en tondöv människa till andra plats. Jaja, Finland lär ha god chans att vinna Sverige i år i varje fall ;) Själv spelar vi sönder EMD en liten stund till och sen blir det väl att ta en sväng på stan och se om staden lever ikväll.
Vems bidrag föredrar ni?

Sveriges ESC-bidrag 2009:
Finlands ESC-bidrag 2009:2/10

Duktiga vi har lyckats få ett arbete så gott som klart, har suttit hela eftermiddagen och kämpat tappert. Nu väntar handledning som nästa inom den kursdelen innan vi tar tag i det sista. Men, ingen lättnadskänsla har infunnit sig ännu, är väl unggefär 9 arbeten kvar. Eller kanske 8 för vi har ännu ett som bara ska läggas ihop och sen är även det klart.
Tror jag ska börja ringa och sen om Min J börjat hitta hem så jag kan leta mig mot Smedsby, smartskaftet själv har glömt nyckeln! Tur att jag inte har stadsnyckeln och Smedsbynyckeln i samma knippe i varje fall så jag kunde fara hem och sitta medan jag väntar.
Men men... nu ringa, sen åka till Smedsby och laga mat för att efter det ta tag i nästa arbete som ligger och väntar...

Mycket givande morgon

Vi var så många som about 15 personer på lektionen imorse, kan påpekas att det är två klasser så vi borde väl vara kring 50 stycken egentligen. Duktiga studerande som vi ville vara så försvann nästan alla från vår klass (som orkat släpa sig upp imorse) och började uggla i datasalen istället och svettar oss genom ännu några arbeten vars deadline är alldeles för snart. Helst skulle jag nog forsatt tryna i sängen och sova några timmar till om jag hade vetat att lektionen inte var obligatorisk. Utan motivation och självdisciplin (de lämnade hemma under sängen) så får jag ändå inte så mycket gjort på våra arbeten. Här passar det att citera en klasskamrat:

"fattar int varför jag int sovd nå länger å skippa de första lektionerna idag!! med tanke på att jag inte sitter på lektion utan här!"
- Sofia -

Hur som helst, snart börjar maten äntligen serveras. Underbart! Är vrålhungrig. Sen ska jag passa på att banta ner de 20 sidorna om mod till ynka en halv sida. Kommer gå ypperligt bra!

Tisdagstema: Tisdag

Ska försöka återuppta Tisdagstema nu, skönt att få tänka på lite annat än alla dessa arbeten som är på gång just nu. Som även får representera denna veckas Tisdagstema som är just "Tisdag".


Första födelsedagspresenten

Jag glömde helt att säga att Turbo vann leksaken från Spoiled Dog. Den kom idag och matte ser redan att det kommer bli en väldigt omtyckt leksak :)

Begynnande hår

Trist dag, solen skiner ute och det skulle vara perfekt väder att gå på en upptäcksfärd i Smedsby i jakt på nya fotomotiv. Tyvärr känner jag inte att jag har ork till det eftersom en förkylning härjat inom mig de senaste dagarna. Fortfarande lite snorig. Var ingen höjdare heller att ge sig ut på stan i onsdags med C och shoppa, sex timmars springande gjorde verkligen inte gott åt den begynnande förkylningen! En liten tröst var dock att jag fick en till huvtröja köpt och en helt ljuvlig tunn, svart tröja.
Borde säkert ta tag i nåt av alla tusen arbeten vi har i skolan, men det finns absolut noll motivation till nånting sånt just nu. Mycket roligare att spela Spindelharpan *ehum* Helst skulle jag börja på med fotona från villan men Photoshop vill verkligen inte installeras, error efter error får vi bara...
Sen var det frissadags igår också, så skönt att bli lite ompysslad och fin när man är förkyld. Riktig dunderkur! Blev en rak pannlugg och topparna på resten av håret. Jag tror det får bli foton på min nya frisyr tagna först ikväll på tjejkvällen, för den tänker jag inte missa fast jag så skulle ligga döende ;) Synd bara att temat skippades eftersom det var så många som tyckte det var för svårt, jag som nyss hade börjat komma på några alternativ som skulle funkat. Speciellt när jag inte tänkte äntra krogen ikväll p.g.a. förkylningen.

Men men.. ska se om jag skulle orka mig ut och kolla lite eller om jag fortsätter fördriva tid med kortspel.

Hur fan kör du?!Vilken sorts förare är du?

Ute på isen

Tagen med mobilen när vi var till villan i fredags. Så underbart foto enligt mig själv, synd bara att jag inte kunde ta den med kameran eftersom batteriet tog slut.

1,7 ungar

Detta test passar väldigt bra just nu med tanke på att två klasskompisar väntar barn, dessutom ryktas det om en tredje. Men i alla fall, hur många barn passar dig?

Mitt blev det klassiska 1,7 barn. Och det duger bra, vi har faktiskt funderat på två barn.


Kändis på klassen?

Fivk för nån månad sedan en sjukt bra låt skickat till mig av en gymnasiekompis, tyvärr blev den endast spelad för mia egna öron för jag visste inte om han tycket det skulle vara ok att jag lade ut den på nätet. Men efter att C hittat honom på My Space så tar jag och länkat dit nu istället. Ta er en titt och njut at musiken, killen kommer gå långt!

I-net fixat

Min J lyckades skaffa fast internet via telefon från jobbet så nu kanske det blir lite fotouppdatering från Villan inom en snar framtid. Och framförallt underlättar det enormt med alla skolarbeten när man har tillgång att söka på internet här i Smedsby.

Men nu bastu med Min J, ska bli otroligt skönt efter att ha frusit nästan hela dagen.

Update 3.3

Gynekologitent skriven idag då, tredje försöket och visst gick det vägen. Kanske t.o.m. blir en femma :)
Annars är det många arbeten på gång nu, nästan varje kursdel (ca 7 delar kanske) har ett (eller flera) arbeten som ska göras i par eller grupp. Känns jobbigt när man inte kan jobba på den när man vill i och med att vi inte har internet i Smedsby. Men men, nog ska det säkert gå vägen :)

Tjejkväll på lördag att se fram emot, dumma jag har lyckats dra på mig en förkylning men som tur är brukar jag få sånt i lindrig skala så jag ska nióg se till att vara frisk inför lördagen. Ingen fara tjejer! ;) Bara jag kommer på vad jag ska klä ut mig till sen också, vi kommer ha film- & serietema. Ser verkligen fam emot att få träffa tjejerna igen, är ett tag sen sist!

Vet inte om det var så mycket annat, händer inte så mycket speciellt. Hade första PartyLite-visningen i söndags och det gick väl helt okej. Gästerna köpte bra, vi hade roligt och det är väl huvudsaken. Nu ska jag packa lite saker och bege mig mot Smedsby, har för mig att en liten "sess" väntar på mig hemma.

Blir några foton från när vi var till villan fredags också så småningom. Bara jag får hit dem, och säkert ett och annat foto från tjejkvällen också :)
RSS 2.0