Det framskrider..

• Skaffa färg till samtliga rum
• Skaffa tapet till kök och vardagsrum
• Lägg ut tidningar på golvet
• Städa hallen
• Riv gamla tapeter i kök och vardagsrum
• Städa vardagsrum, kök, datarum, sovrum och tvättrum
• Lägg golvet i köket
• Spackla
• Måla vardagsrum, kök, datarum och sovrum
• Måla lister
Tapetsera
• Skölj wc:n
• Måla hallen
• Lägg hyllor i vardagsrum och tvättrum
• Förnya köksskåpen
• FLYTTA IN!

ArbetsschemaOm fyra dagar stänger vi in oss mellan fyra väggar och börjar på med städningen och renoveringen av lägenheten. Vi planerar (eller försöker) bli klara till den 6 augusti så vi får börja flytta hem igen. Äntligen! Som jag har längtat efter att få flytta hem igen!Torsdag:
 - Skaffa färg till samtliga rum
 - Skaffa kakel till köket
 - Skaffa golv till datarummet
 - Skaffa tapet till kök och vardagsrum

Fredag:
 - Lägg ut tidningar på golvet
 - Städa hallen
 - För ut alla saker ur datarummet
 - Riv gamla tapeter i kök och vardagsrum

Lördag:

 - Städa vardagsrum, kök och datarum
 - Lägg golvet i köket

Söndag:
 - Måla vardagsrum, kök och datarum
 - Tapetsera

Måndag:
 - Skölj wc:n
 - Lägg golv i datarummet
 - Lägg tapet och måla hallen

Håller schemat har vi bara tvättrummet och sovrummet kvar sen som vi hoppas ska bli klart tisdag-onsdag!

 

Väderhumör?

Känner mig slö och trög trots flera korta "jobbveckor". Kanske är det vädret som gör det, man börjar bli som åldringarna man sköter som har ork enligt vädret. Sista dagen på Tallgården idag, får se om man saknar alla gubbar och tanter. Vet i varje fall att det finns jobbarkompisar som jag kommer sakna, men kanske fortsätter vi hålla kontakten.. På torsdag har vi planerat in en lite vinkväll, får som om det kanske blir cider för min del eftersom jag aldrig varit så intresserad av vin.

Rörremonten lider mot sitt slut och som bäst försöker vi bestämma färg på väggarna, tapeterna borde vara klara bara att åka och handla. Men först jobba flitigt i två dagar till! Sen en hel del ledigt första veckan i augusti, tur det så borde vi hinna fixa mycket när båda är lediga. Satsar på att få börja flytta in 6 augusti.

Annars bara tre veckor kvar av jobbet, tre dagar i hemvården och nio dagar vid AH. Tror det kommer gå fort eftersom jag aldrig varit på AH tidigare, antagligen börjar jag väl lära mig alla rutiner och namn lagom tills jag slutar..

Såja, duktiga mig som lyckades uppdatera lite ;)

Oväntad Roadtrip

Vi hade jättekul igår, även om dagen inte riktigt blev som vi tänkt. På vägen ner till Tammerfors öste det ner på vissa ställen och några tiotals kilometer senare var det skinande sol. När vi började närma oss var det jämngrått, vi började fundera om vi skulle ändra våra planer eller inte för vem vill betala 64€ i inträde och sen åka hem efter nån timme för att de regnar. Nåväl, när vi närmade oss så hade molnen nog skingrats lite men det var fortfarande mulet så vi velade fram och tillbaka ända tills vi var framme och skulle börja parkera.. Men då kom vi trots allt fram till att det finns två lediga veckor i augusti för min del och Min J har övertid så han kan ta ut en ledig dag. Så vips åkte vi förbi Särkänniemi och fortsatte mot Åbo och IKEA.

Blev en del inköp både på IKEA, Biltema och i Mylly-köpcentret. En riktigt rolig och lyckad roadtrip även om ork och tålamod med bilresande börja ta slut när det var about 110 km kvar hem. Slutsumman - 740 km..


Kul ska vi ha

Klä på, äta, packa och sen bär det av till Särkänniemi för en heldag!

SkallePerFast egentligen blev det riktigt snyggt.
Min J är ju trots allt alltid snygg :)

Nedräkningen fortsätter..Snart! Hoppas dagarna går fort nu. För en gångs skull kliar det riktigt i fingrarna att få städa, och det kan väl inte möjligtvis bero på att man sen får måla, tapetsera och renovera och få världens finaste hem :)

Idag har snartskaftet lyckats slarva bort viktiga saker, men de dyker (förhoppningsvis) upp.. Imorgon gäller jobbet så gott som hela dagen och på likaså på onsdag..

En bloggnalleTurbo & jag fick helt överraskande denna Nalle av Jojo. Och nu ska den vidare!

Det går ut på följande:
Denna Nalle har jag fått av *** (den ni fått den av). Ni som fått denna Nalle av mig ska skicka Nallen till *** (den jag fick nallen av)! Det vill säga hon blir en av era tolv utvalda! Och sen ger ni Nallen till era vänner.

Tror det får bli en salig blandning:
Victoria
Linda
Min J
Anka
Axi
Jenna
Milla
Tiini & Nenna
Sara
Tanja
Carina med Pico, Muru och Helga
Elli
Mici
Det händer något!

De ringde från byggbolaget som har hand om vår rörrenovering till Min J för några dagar sedan och undrade något om kaklet i tvättrummet. Jag börjar direkt fantisera om att de skulle börja kakla och kanske t.o.m. vara klara innan utsatt tid (1 augusti). Imorse hade styrelsen i huset (där Min J sitter med) möte där de gick genom hur arbetet i pågående lägenheter  framskred, dvs även vår lägenhet. Jag hade väl egentligen kommit fram till att det nog bara var i mina drömmar som kaklet skulle sitta på väggarna idag. Men hör och häpna, visst tusan var hela tvättrummet och halva badrummet kaklat imorse. Självklart måste jag dit med kameran ikväll och då hade de fått resten av väggen i badrummet kaklad också. Fatta vilklen underbar känsla när man såg att det snart var klart, även om det fanns en del saker som skulle fixas ännu som ex. dusch, inredning och sånt.. Men ändå, nu börjar jag räkna dagarna tills vi får flytta hem igen!


Tjuvtitt...RSS 2.0