Fortfarande kan han överraska

Tänk att ännu efter 4½ år tillsammans kan Min J överraska mig. Fick nyss höra att om 15 min får jag inte se på "Rent Hus" längre för han ska se på ett program. När jag frågar vad han ska se på (antar att det är något otroligt trist som ex. nåt märkligt vetenskapsprogram). Men nej, karln svara HOCKEY! Jag som alltid brukar få tjata mig till att få se sport och sen ser vi det under tystnad och sura miner.. Men nu vill han plötsligt se det frivilligt. Ja inte klagar jag i alla fall ;)

Friskförklarad?

Min J börjar vara på fötter igen, tillbaka till arbetet och en väldig lust att återgå till gymmet vilket jag helst har honom att spara några dagar till. Får se hur det blir med den saken, borde försöka sysselsätta honom med annat istället ;)
Sitter i skolan just nu i väntan på att lektionen ska börja, har försökt mig på ett grupparbete men det gick inte speciellt bra. Fem rader och sen skulle det börja letas artiklar, inga träffar på svenska, ca 3000 träffar på engelska men igen som behandlar rätt sak och på finska tänker jag inte ens söka... Tror det blir att konsultera min partner om vad vi ska göra, eller bara dumpa problemet på henne ;) Fast så elak är jag faktiskt inte!

Försökte komma underfund med när vi har höstlov också, men hon som anvarar för det är inte här just nu och vikarien verkade minst sagt lite virrig. Traskade vidare till praktikkordinatorn eftersom vi antagligen är på praktik när höstlovet infaller, hon däremot kunde glatt upplysa mig om att vi som är på praktik kommer i varje fall inte ha något höstlov alls. Så dit for den Londonresan.. Måste väl konsultera Min J igen då om när vi kan tänkas fara, inte så roligt att fara medan man jobbar heller och missa nån arbetsdag (läs pengar). men resa ska vi, om inte annat en underbar solsemester kring nyår skulle sitta riktigt fint. Synd bara att Turbo inte kan följa med, inte så lockande att lämna honom hemma över nyår heller. Även om jag vet att han skulle stortrivas vid föräldrarna några dagar och bli bortskämd.

Men nu försöka laga lite mer på arbetet och göra sista touchen på ett annat. Även om ni säkert lika väl som mig vet att jag kommer göra något helt annat ;)

Debuten avklarad

"Maskulin hane, bra pälskvalitét. Trevligt temperament. Kraftigt nosparti, bra bett och käkar. Fallande skalle, lågt placerade öron. Allt för tunn helt igenom med knappa vinklar fram och bak vilket ger honom inte tillräcklig steglängd. Utmärkt placerad svans." Blått band

Matte är väldigt nöjd om än det är mitt fel att vinklarna var "dåliga". Bekant med ringfunktionären som sa att jag "hängde" honom när vi gick vilket tog bort alla vinklar. Men jag var så otroligt nervös att jag knappt minns vad som hände från att jag steg in i ringen till att jag kom ut :P Minns bara att han stod väldigt fint :)


Så nervös!

Idag är då den stora dagen när både jag och Turbo gör utställningsdebut! Han är lyckligt ovetande och morrar åt brevbäraren som vanligt, medan matte sitter på nålar och är obeskrivligt nervös. Turbo tror jag nog ska kunna uppföra sig riktigt bra, jag är mest rädd för att jag ska glömma eller missa något viktigt. Återkommer väl senare idag med resultat och bedömningen :)

Min stackare

Min sötis är fortfarande sjuk, har varit sedan i fredagskväll. Idag konstaterades förutom ögoninflammationen han haft i två dagar även att han lider av akut bronkit. Så det blir till att äta spygröna tabletter (antibiotika) i åtta dagar framåt för honom. Vad som helst bara han blir frisk snart, jag håller på att gå i bitar av att inte kunna pussa och krama honom (vill inte riskera att själv bli sjuk, sånt har jag verkligen inte tid med). Men värst är nog att inte kunna vara hemma och ta hand om honom ikväll :/ Men det var hundskola ikväll och imorgon har jag jobb 7-11 så det blir till att sova hos föräldrarna och spara bensin.
Men nu äta lite våfflor och sen skicka ett gonattsms åt Min J innan jag tar natt.

J, jag älskar dig & längtar tills jag kan komma hem o ta han dom dig <3

Underbar förlovningspresent

Efter all denna stress och långa nätter framför datorn i flera veckor för att hinna med alla deadlines vi haft så ser jag verkligen fram emot 5 maj, då ska jag få en tidig förlovningspresent (firar 3 år som förlovade 24 maj) av Min J. Då ska jag få 45 underbara minuter massage på Vasa Day Spa!

Andra showen - underbart!

Vi blev medvetna om en Match Show här i Vasa under morgonen och  med tanke på Turbos senaste prestation så var han definitivt i behov av mer träning. Så strax efter 10 bar det av från föräldrarna och hem via efter koppel, korv och vaccinationskort och sen iväg till CM-grottan. Iskall väntan med några kisspauser för att värma oss i solen utanför. 38 små hundar anmälda. Denna gång gav mitt lilla busfrö dock valuta för pengarna, underbart uppförande i ringen. Blev rött band och sen palcerade vi oss bland de 8 bästa i röda gruppen trots att Turbo började bli aningen uttråkad. Matte är nöjd och hoppas på samma uppförande nästa helg när det gäller!

Min J är smittad

Varför inte ta en titt på Min J:s nystartade blogg, ni hittar den här :)

Första för i år - en flopp

Årets första Match Show idag, mest som träning inför den internationella utställningen i slutet på april. Med om Turbo uppför sig som han gjorde idag när vi är där så kommer 38€ vara kastade helt i sjön. Han drog i utställningskopplet, han nosa på allt annat, han vägra lyssna, han tog inte belöning eller lät sig lockas av det. Var endast 30 underbara sekunder när vi gick rakt bort och tillbaka till domaren som jag såg en glimt av den vanliga, villiga Turbo. Hjälpte såklart inte heller att vi stod mot Ressu som är riktigt duktig.

Men det värsta är nog när vi kommer hem, han står perfekt, han går så fint brevid med höga tassar, och allt utan koppel. Dessutom, han tar mer än gärna emot belöning, samma korv som erbjöds på showen! Varför hade vi inte med den hunden som tycks lämnat hemma?! I varje fall som helst gör 5€ hit eller dit inte så mycket, men jag hoppas verkligen på ett fint beteende och bra lydnad sen när det är dags på riktigt.

Efter en hektisk tid..

Gissa om påsklovet varit behövligt! Börjar äntligen kännas som man fått vila uipp sig lite, varva ner och få lite paus från alla arbeten. Det värsta är över men ännu finns det några arbeten som ska in före sommaren, samt otaliga 9-16-dagar i skolan.. Men en dag i taget så ska det nog gå. Har lite jobb här och där inplanerat också för att få extra klirr i kassan nu när remonten äntligen dragit igång.

Något jag helt glömt bort under all press var ju vår 2-årsdag som sambos den 1 april :) Hände i och för sig mycket annat kul då också. Min J kom hem från Norgeresan vilket nog var bäst den dagen :) Den tredje årsdagen som förlovade närmar sig med stormsteg, endast 41 dagar kvar <3 Funderar lite på om vi skulle ta en spahelg eller liknande, dock kan vi inte bege oss så långt bort ifall det skulle dyka upp problem med renoverandet.

Den 12 maj närmar sig också, dagen då en vän planeras föda. Barnet har dock varit påväg två gånger redan så jag har en stark tro om att jag blir tant Nina tidigare än så :) Annars då? Skolan börjar snart igen, bara en underbart  påskdagskväll och påskannandag innan det som ska avnjutas med Min J, imorgon blir det troligtvis bastu och ikväll ska vi väl mysa ner oss i soffan och kolla duschskåp :)

Sen ska det förhoppningsvis dyka upp lite foton också, dock är det lite problem just nu eftersom vi lyckats få ett riktigt jobbigt virus på datorn som infekterar  vilka filer som helst och kan ändra sig själv... Blir antagligen att ta allt från början, nytt windows och allt. Längtar till maj så mina pengar trillar ut och jag kan bege mig till affären och införskaffa en ny, helt egen dator.

Glad Påsk
Formel 1-förare?

Ibland, men bara ibland, gillar jag facebook väldigt mycket ;)

Mitt svar på Hur bra bilförare är du?


Gina Tricot ingen favorit..

Jag som trodde att Gina Tricot skulle bli min nya favoritaffär, men så tycks fallet inte vara. Luta mer åt att Plantaget är den nya favoriten i stan, inte minst för att jag köpt sju saker därifrån nu och inte en enda från GT. Var alltså till Plantaget en sväng idag med mommo och det blev 10 nya rosor, rosa denna gång, eftersom de röda jag gav åt Min J förra veckan börjar se minst sagt lite vissna ut. På samma gång passade vi på att dela på tag 3 krukväxter för 10€ så jag blev även två grönväxter rikare. Passar mycket bra med tanke på att jag hämtade ytterligare fyra vita krukor idag (se föregående inlägg).


Senaste tiden..

Så otroligt skönt att bara ha en enda skoldag på hela veckan, har varit en väldigt jobbig helg detta. Rörremonten drog igång idag så hela helgen har vi varit vid lägenheten och packat, kom väl hem först kring kl. 1 senaste natt innan allt var klart.
Införskaffade badrumsskåp och spegelskåp i lördags, bestämde golvet i hallen, funderade lite på tapeten till vardagsrummet och golvet till datarummet. Längtar så tills remonten är klar och jag får börja måla, tapetsera och laga precis som vi vill ha det :) Har redan införskaffat första tre krukväxterna och dessutom hittade jag precis sådana krukor som jag vill ha, dock blev det bara två till att börja med så jag fick kolla så de passade. På onsdag ska jag och köp några till :) IIh, kommer bli så otroligt snyggt! Och självklart väntar en inflyttningsfest sen i höst så alla får se hur fint vi fått det :)

Underbara kväll!

Kan denna kväll/natt bli bättre?! Först kommer Min J hem från arbetsresan till Norge *lycka* Sen har han dessutom med en stor påse Djungelvrål åt mig :) Och när jag loggar in på bloggen nu så får jag veta att jag är en av vinnarna i Lilla fru werners tävling :) Underbart!

Nu ska vi se om jag får med mig Min J och sova, ska bli så underbart skönt att få krypa ner brevid honom <3
RSS 2.0