Another proof

image147
Jo men, det visste vi redan :)

Du då?

Fågelsång

Lider av värsta vårkänslorna idag, det sitter och kvittrar utanför fönstret. Nästan så jag känner för att ge mig ut och se om det finns något att fota. Men först duscha, äta och så borde jag sova en stund. Låter som jag inte kommer komma mig ut innan J hittar hem från jobbet. Lika bra det, med lite sällskap blir allt roligare.

Fashion against Aids

Efter många om och men och lite svordomar vid nekad inloggning ett antal gånger så fick jag mina Fashion against Aids-töjor beställda. Puh!

image145

Återstår att se om J kommer använda sin, men bad han mig beställa så antar jag att han kommer använda den ;)

Kärlek på lapp

image144
Glömde helt bort att säga vad som väntade mig när jag vaknade igår. Det satt en post it-lapp men ett sött meddelande av älsklingen på badrumsdörren. Finns det något bättre än att få ett trevligt meddelande av sin sötis som farit iväg många timmar tidigare. It made my day.no respect

Gaah, vilken början på dagen. Här ska man vaka inatt och nog ska det vara allt möjligt på morgonen för att man inte ska få sova då också. Var en traktor som pysslade med något, börjandes 07:19. Är det fint sätt det? att väcka upp folk långt före väckningstid.

H&M:s nya kollektion släpps tydligen först klockan 10, hade tänkt vara beredd att beställa direkt de släppte klockan 8 när jag ändå inte fick sova. Men så går de och ändrar tiden. Hur ska denna dag sluta?

Så var det 23 timmar kvar innan min arbetsdag är slut.. Måste nog försöka sova lite senare.

apropå

Apropå bloggkoll. Här är man borta en dag och plötsligt har man 13 olästa inlägg. Huhhu, vad nu är aktiva gott folk :)

Praktiktänk

Ååh, vilka härliga veckor de två sista praktikveckorna blir. Har suttit och räknat ut timmarna/vecka för listan jag har såhär långt, och om jag arbetar som det är tänkt fram till v.10 kommer jag har 319,5 timmar av 372 totalt. Vilket betyder att de två sista veckorna är ca 26 timmar var, vilket i sin tur betyder tre stycken åtta timmars dagar. Härligt härligt!
Fick även veta av en klasskompis att de tre timmarna vi är i skolan på ett seminarium som hör till praktiken räknas som åtta timmar. Alltså behöver jag inte till C & C efteråt som jag trott. En ledig kväll poppade upp. Och i slutet av denna veckan kommer mina nattskiften, det ska sannerligen bli spännande.

Klippt

Det var min favorittjej som klippe mig så bestämde mig för att vara lite mer drasktisk än tänkt och klippte äkta pannlugg istället för att bara korta av sidoluggen jag haft. Så fick jag det tragiska beskedet att mitt hår kanske inte går att få längre än vad det är. Skulle vilja ha till halva ryggen (ca 20 cm till), men tycker inte det blir så mycket längre nu. Hum hum, får väl ta till hårförlängning om jag blir riktigt desperat, men det är så dyrt och håller så kort.. Nåja, nu göra handelslista och sen äta.

Colourful Death

image143image142Börjar vara lite trött på denna vinter nu. Idag skulle jag ha tid att ge mig ut med kameran men så är det mulet och trist igen. Finns ytters lite att fota vintertid, eller så är det bara jag som har dålig fantasi. Hur som helst har det blivit några pressade försök att hitta något här inne som skulle kunna duga som motiv. Bara jag varit till frissan senare idag ska det kanske bli en ny profilbild. Egokär.

More pictures.

Till salu

Den nya tröjan blir invigd idag, än så länge är den helt ok. Var och kollade en lägenhet i huset för en stund sen, 20 kvm mindre än vår och om man tänker på vilket pris vi fick vår till borde denna gå ner från nuvarande 89 000 till ca 68 000 för att de som köper ska få den till ett lika bra pris. Lär knappast hända, den var dock i aningen bättre skick än vår. Men det var nog bara en del ytrenovering som inte kostar så mycket. Wc:n var nyrenoverad, helt onödigt med tanke på att det snart kommer rörremont. Ska bli spännande att se om de verkligen lyckas få den såld till det där priset. Jaja, nog om det, nu ska jag börja packa in brorsans födelsedagspresent och sen bär det av till Malax.

Substitut

Ännu ett kvällspass avklarat och den det även den tredje veckan på praktiken. Nu väntar två härliga, lediga dagar innan det är dags igen. Sökte en ny, likadan tröja vid H&M idag som den jag lyckades krympa. Dock utan något vidare resultat, blev ett substitut i stället. Lite liknande så hoppas jag ska bli nöjd, vilket återstår att se. Den gamla borde ännu vara användbar i och med att ärmarna inte tycktes ha krympt. Lite märkligt att den bara krympte på längden, men nåja, blir väl ett olöst mysterium.. Nu ska jag gosa ner mig brevid J i soffan och kolla film.

Helvete

Helvete, jag säger nog bara helvete! har tvättat en maskin idag och såklart slarvat lite så nu har en av mina favorittröjor som tydligen skulle handtvättas krympt. Förhoppningsvis bara på längden såg det ut som just nu, men ändå. Den är meningen att vara lång och den ska vara lång. Måste se imorgon hur den ser ut som torr, om det blir att sticka iväg lite tidigare in till stan och hoppas H&M har kvar dem ännu. På nätet har jag redan kollat och där fanns endast brunrandig.. Fan jag blir förbannad på mig själv! Det suger!

1 & 8 samt 3 & 2

image141

Glömde påpeka att det är 3 år & 2 månader tillsammans med min älskling idag. Viktiga saker det vet ni. Men nu ska jag fortsätta vara social en stund till, kanske inte så vänligt att sitta och leka eremit när man har främmande.

H&M

Slösurfade lite på H&M, slutade med att jag beställde lite saker. Tänk så det kan gå, snart ska det beställas ännu mer också. Hokus pokus, fram med lite cash kanske?

image140

L på schemat

image138Fick nyligen erfara varför man har håret ordentligt uppsatt nä man bakar. Lilla smarta jag lyckades doppa ett hårslinga i kaksmeten, yummi. Muffinsen blev totalt misslyckade dessutom, rann ut ur formarna och ligger som en enda stor kaka över hela plåten. Men goda var de i alla fall, men inte direkt något att bjuda på. Så kanske det var meningen att kladda lite i håret trots allt.

Sådär annars stod det L på schemat idag, lika bra att slippa gå ut i ovädret som varit. Men måste medge att jag inte fått så mycket gjort här inne heller. Steg upp 09:30 ungefär, har tvättat två maskiner, både disk och kläder. Lekt oändligt i photoshop, försökt få lite ordning på lägenheten och som sagt bakat. Väntar på att J ska hitta hem tillbaka från sitt ärende så vi kan börja fundera ut vad vi ska göra av lövbiffarna. Sen kommer väl B & A så småningom på kaffe också.

Love you Hun´

image137

Hur finlandssvensk är du?

[ ] Ditt efternamn slutar på -ström
[x] Du känner någon som har samma förnamn som du
[ ] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[ ] I din familj är ni 2 barn
[ ] Du bor i egnahemshus
[x] Du bor i en tätort
[ ] Dina föräldrar är mellan 40-50 år gamla,
[x] Dina föräldrar har gift sig
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[ ] Din familj har en Volvo
[x] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon

[ ] Du har ett eget rum
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[ ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[ ] Du har varit i Grekland
[ ] Du har varit på Åland minst 2 gånger
[ ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[ ] Din familj har en husvagn
[x] Ingen av dina föräldrar röker
[ ] Din pappa är lite lätt överviktig.
[ ] Du idrottar
[ ] Du har husdjur
[ ] Du får månadspeng
[ ] De flesta i din familj är blåögda
[ ] Du äter på Mc Donalds
[x] Du följer Melodifestivalen

ta antalen x gånger tre så får du fram hur finlands-svensk du är
30%

Haha! Jonej, testet var inte riktigt kompatibelt när man flyttat hemifrån..

Getting older

Hittade sidan vuxenpoäng.com, men jag kom fram till när jag hade gjort testet att jag redan tagit det en gång. Då blev min ålder 33 år, denna gång blev det 36,6. Tänk, 3,6 år äldre på åtta och en halv månad ungefär, usch! borde nog börja lugna ner mig snart ;)

Bloggkoll

Håll koll på min och andras bloggar genom Bloggkoll. Otroligt praktisk sida där du direkt ser vilka av dina favvobloggar som blivit uppdaterade. Allt du behöver göra är att klicka på ikonen.

image131Happy birthday to me

När jag kom till jobbet i torsdags blev det sång, men annars kändes det som en helt vanlig dag. Fick ett kamerastativ av min J som jag borde fara ut och testa nån dag. Sen har jag fått några hylldelar i förskott av mommo och svärmor samt ett sängbord av mamma/pappa som vi hämtade igår. Annars var jag helt död igår, går lite flunssa på jobbet och såklart drog man det på sig. Hade så sjuk hals igår att jag knappt kunde få ur mig ett pip, ännu värre när man sen skulle halvt skrika åt alla döva gamlingar. Slutade en timme för tidigt för att sen fara hem och sova två timmar. Som tur är känns det mycket bättre idag, blir nog att ha födelsedagsfest för vännerna trots allt. Och imorgon kommer släkten så nu ska jag försöka städa lite till när lite krafter samlats igen medan jag suttit här.

Grattis till mig!

image130Idag lämnar tonåren mig föralltid, vissa av dem kanske man kommer sakna lite.

Att bli 13 var inte så speciellt vad jag kan minnas, en lugn start.
Att fylla 14 var rätt kul, man fick börja fara iväg till Åminne och Solf.
15 var inte så illa det heller, skriba och konfirmation. Morbror började bjuda på vin och champagne i mindre doser, man blev "torr bakom öronen".
När 16 kom hade jag insett att jag behövde moped-
körkort så då införskaffades det. Här någonstans blev jag också otroligt lat har jag minne av.
17 var inte så speciellt, ett års vänta kvar till 18. Började bilskolan.
18, finally! Ut till Ollis för att fira mitt i veckan, måste ha min födelsedagsdrink. Njöt av kroglivet, körkortet och förlovningen som ägde rum.
När 19-årsdagen kom hade kroglivet lugnat ner sig, studentläsandet kommit igång på allvar, sökandet efter lägenhet och packandet inför flytten likaså. Hann ta studenten och både hyra och köpa lägenhet tillsammans med min J.

Nu är man 20 då, tonåren har tagit slut och man får börja införskaffa starkare saker på Alko. Tyvärr kallar jobbet 14.30-21.30, så det blir inte så mycket firande idag. Tjuvstartade igår med att bjuda J på kaka och mysa i badet. Och nu ska jag börja motioner mera, försöka få tillbaka lite av den kondition som försvann vid 16.

Tjockistest

Mat jag tycker om
[x] Pizza
[ ] Allt friterat
[ ] Donken
[ ] Max
[ ] Sibylla
[ ] Burger King
[x] Tacos
[ ] Kebab
total: 2

Snacks och godis jag gillar
[x] Chips
[x] Popcorn
[x] Lösgodis
[x] Choklad
[x] Lakrits
[x] Mint

[ ] Salta Pinnar
[ ] Gelé
[ ] Skum
[ ] Kola
total: 6

Dricka jag gillar
[ ] Allt med alkohol
[x] Cola/Pepsi
[ ] Lightläsk
[x] Fanta
[ ] Sprite
[ ] Rodeo
[ ] Kolsyrat vatten
[ ] Kolsyrat vatten med smak
[ ] Red Bull eller annan energigivande dricka
[ ] Must
total: 2

[ ] Du motionerar varje dag
[ ] Du motionerar 3 - 5 dagar i veckan
[x] Du motionerar 1 - 3 dagar i veckan
[ ] Du motionerar aldrig
total: 1

DIN KROPP
[ ] Du har dubbelhaka
[ ] Du har vällingkinder
[ ] Ditt midjemått är större än 90 cm.
[ ] Din vikt är över 68 kg
[ ] Du har klädstorlek 42
[ ] Du har blivit kallad tjockis
[ ] Du har blivit mobbad för det.
total: 0

HÄLSA
[ ] Efter 2 meter när du springer, så är du "död"
[ ] Ditt beeptestresultat är under 3.
[ ] du går / har gått hos en dietist
[ ] Du har gått i en grupp med andra överviktiga
[ ] Du har fått sjukdomar som fetma eller diabetes.
total: 0

Sammanlagt: 11

0-10: Hej skinny. Du bör nog äta mera! ;o
11 - 19: Du är "normal"
20 - 25: Du kanske bör tänka på din vikt....
26 - 35: Du är tjockare än andra. Se upp! Speciellt vid juletid...
36 - 42: TJOCKIS !

Begravning

image129Fasters man begravdes idag, såklart hade jag glömt näsdukar så där satt man med tårar och snor som rann. Nåja, bra att få rensa kanalerna ibland. Sen en stund efter att vi kommit hem fick J besked om att hans mommo låg på akuten. Lyckligtvis var det inte inte så farligt vad de förstod, skulle på röntgen ännu men förhoppningsvis slipper hon snart hem. Och nu hade jag tänkt slänga mig i säng med uppenbarligen ska J och vänner x2 till ABC på kaffe så visst kan man hänga på. Är trots allt först til 14:30 jag ska i jobb.

Vad tycks förresten om bilden? slängde ihop den snabbt igår innan jag stack till jobbet. Tror nog det ska bli lite mer arbete på den ännu.*svordomar*

Vilken otroligt trevlig överraskning när man kommer hem och börjar kolla alla sidor. Bilddagboken har haft intrång på nån server så de har fått tag i massvis med e-mailadresser, lösenord och dagböcker. Skitkul att behöva ändra överallt nu ifall man skulle vara drabbad, för att inte tala om hur man ska orka memorera om det. Nåja, nu ska vi äta.

Lovade

Usch vad snön vräker ner, och stora flingor är det dessutom. Har nog tid att sluta tills jag ska iväg tycker jag. Men men, här kommer bilden jag lovade igår..

image128

Nu ska jag fortsätta med att vara aktiv, d.v.s. spela yatzy och kanske lite Kingdom Hearts.

Dag IV - Ledig

JÄÄÄÄVLAR! Hade skrivit ett långt inlägg och när man ska publicer kastar sidan ut mig. Skitstil. Nåja, ledig idag vilket var skönt. Dock inget städande eftersom min disciplin aldrig infann sig och jag lekte med photoshop halva dagen. Resultatet ser ni här brevid. Steg i alla fall upp innan jag hade väckning, de tidiga mornarna hade satt sina spår. J besiktade bilen idag vilket resulterade i körförbud. Handbromsen fastnade trots att vi varit till verkstaden två gånger angående det. Så nu blir det att köpa nya bromsok, dyrt as hell. Men det får bli morgondagens problem, nu ska vi krypa i säng. Imorgon väntar första kvällsskiftet.

Nehe, "Ett fel har inträffat En detaljerad felrapport är ivägsänd. Felet kommer att åtgärdas snarast möjligt." Bilden får lov att vänta tills imorgon då.

Dag III

Nu har man klarat tre dagar på praktiken, börjar känna igen klienterna och hur mycket hjälp de behöver. Bytte min första blöja igår också, inte så hemskt som jag hade trott faktiskt. Tanten är så söt, bara säger "jaa" åt allt. Idag var jag en stund på demensavdelningen också, men jisses var de var borta där. Glad att jag inte fick den avdelningen. Hur som helst, slut som sjutton är man när man kommer hem. Sov för en stund sedan, somnade mitt i en bra film. Tur att jag är ledig imorgon, blir säkert till att städa så man vågar ta hit någo folk när man fyller. Hur det blir med det då sedan, kan hända man sitter i jobb. Om inte annat sitter säkert nån av de andra i jobb, och Hesagänget lär knappast komma upp heller. Nåja, får väl fira 20-årsdagen på egen hand med J.

Dag I - över

Första dagen på praktiken idag som sagt, kom nyss hem och känner mig helt slut. Inte för att jag egentligen gjort något ansträngande, men det var så mycket information och så många människor man skulle hålla reda på. Hade dock en trevlig diskussion här på slutet av dagen med en av tanterna på avdelningen. Tror nog det blir bra bara man kommer in i systemet och börjar känna alla. Dessutom fick jag två lediga dagar denna vecka.

Dag I

Förta dagen på äldrepraktiken idag och för tillfället är jag så sjukt trött, sist jag kollade klockan igår var den 02:30. Då hade jag räknat till tusen 4-5 gånger. Hoppas verkligen min dygnsrytm tänker bli normal, och det snabbt! annars kan denna praktikperiod bli ett helvete. Nåja, nu ska jag göra mig klar så jag hinner i tid.

Sjukt söt!

Hittade väldens sötaste unge på Wysteriias blogg.


2008

image126Då var det 2008, blev rätt bra nyår sist och slutligen. Två olika fester, en liten stund på krogen och ett otroligt mäktigt fyrverkeri vid stranden. Och snön hann infinna sig också innan året tog slut, tror 2008 kommer bli ett bra år.
image127RSS 2.0