Klassfesten

Oj oj OJ, vilken fest igår! Borde verkligen haft klassfest tidigare, men vi vet till att det får bli oftare nu då :)

Jaa... fint väder idag, när jag steg upp för sådär en halvtimme sedan var det 18 grader i skuggan. Så tror nog att jag bara plockar bort det värsta från igår och sen sätter mig på balkongen med en bok och lite av resterna från igår och njuter av solen.

Här kan ni se bilder från festen, här är ungefär hälften (resten fanns det inte utrymme för, kommer om nån dag).

40 dagar kvar


Panikstäda

Om det finns nån vänlig själ där ute som kan tänka sig att hjälpa mig panikstäda, vänligen anmäl er här!


Jaa... som sagt, städhjälp nån? Dumma mig som inte bara kunnat använda hela den långa lediga dagen till att få lite ordning här. Nejdå, istället gör ja... jaa, måste erkänna att jag inte vet vad jag gjort hela dagen. Tycker jag städat, plockat och tvättat. Men syns det nånstans? nope! Nåja, mina kära klasskamrater kan alltid komma hit och städa istället för att ha klassfest ;D

Ska i alla fall hoppa i duschen bara tvättmaskin blir klar och sen ska jag väl trotsa tystnaden vid 21 och dammsuga, så får det lov att se ut som det gör då helt enkelt...

Inte illa

Börjar förstå de som bara jobbar natt. Vakade en natt för ett tag sedan på min fd. praktikplats, lönespecifikationen kom idag och jaa-aa.. vad ska jag säga, det var inte en dålig lön för en natts arbete. Kan jag nog göra om med den lönen :)

Valpen fattas

image240Var som sagt på utställning idag, såklart var det inget inträde så vi skulle bra kunnat fara igår också. Men nåja, vet det till nästa gång :) Desvärre blev det inget hälsande och talande med sheltieägare/uppfödare eftersom de enda vi såg talade finska. Träffade iaf A som var där och fotade, så pratade en stund med henne och sen tog oss en titt runt på alla olika raser som fanns där. Passade också på att köpa de första leksakerna till vår bebis :) Så nu har vi valpkoppel, flexikoppel, ett halsband, en sovkorg och tre leksaker. Halsbandet är väl nog för stort eftersom det har varit valphalsband till huskeyn vi hade när jag var liten. Men får se det sedan, kanske har en temporär mat-/vattenkopp också om inte mamma gjort sig av med den. Nu fattas bara valpen, men som sagt så kanske vi har en på gång :)



omvägar & småvägar

Jahapps, vad ska man månne hitta på idag då när det (igen) är så otroligt fint väder. Jag skulle vilja fara på hundutställningen i Botniahallen men J påstår att det kostar så mycket och imorgon ska vi i alla fall fara när sheltina ställs ut. Har annars en uppfödare på kroken nu, nere i Helsingforstrakten. Aningen långt att fara, men förhoppningsvis ska vi (och valpen) klara av det om vi tar lite omvägar och småvägar istället för motorvägen. Dock har hon ingen hemsida och är finne så lite jobbigt att försöka författa ihop allt man vill ha frågat. Men med lite hjälp av mamma (som för övrigt kommer med som tolk sen) så börjar vi få det mesta på klart så småningom. Så omkring v.24 kanske vi har en ny medlem i vår lilla familj.

Jag vann!

Jag har helt glömt bort att berätta, fick en kommentar från TheodorsMamma i måndags; Hej och grattis till Setet som du vunnit för bästa kommentar. Vilken storlek har du? Mvh Susanne. Jag har vunnit ett klädset :D Längtar tills det kommer så jag får hälsa min J välkommen hem på ett riktigt storstilat sätt ;)

Två flugor i en smäll

Hmf! Här hade man fixat allt utom ström till datorn för att kunna sitta ute och njuta av solen samtidigt som man surfade lite. Men vad tror ni jag upptäcker? Jo, att enda man ser är fönstret och husväggen bakom mig som speglas. Så var det med den saken att få göra två saker samtidigt. Nåja ska sitta lite här i soffan och sura en stund innan jag lägger tillbaka datorn i rätt rum för att sen ta en tidning och bege mig ut i solen.

Kärlek

image238

Kiwi!

Det här måste vara bland det sötaste jag sett! Och nästan lite sorgligt också på samma gång.



Sheltie köpes

Nu är jag verkligen nere, ännu två bakslag angående hundköp. Antingen hinner tikarna inte paras eller så är det dödfödda valpar eller nånting annat. Fan jag ger snart upp! Allt känns så hopplöst just nu, kommer aldrig få en Sheltie. Bara att inse...

Istället för..

Tänkte göra en asigt lång lista som jag hittade. Men när jag svarat på hälften kom jag fram till att ingen vill ändå läsa dem och jag kan göra så mycket annat istället för att fördriva tiden. Gå och gosa med min alldeles egna sötboll är vad jag ska göra istället <3

Vår

image234

Inoljad

image230

Hon har olja i sitt hår, precis som det ska va´ (?) Ehum, jaa... tror min skalle tog i lite varstans när vi målade, men fina blev möblerna.

Kärlekslördag

Hihi, min J fick frukost på sängen imorse <3 Resten av dagen ska vi mysa, se film & äta kladdkaka och ta en promenad i solen och bara vara på tu ma hand och ha det bra :)

Långfredag

Ledig fredag igen om än läraren påstod att vi skulle ha lektion, men säger man sånt två dagar på förhand så behöver man nog inte tro att man får dit så många. Jag ska i alla fall hoppa i duschen innan mamma kommer in 11.30 och sen ska vi hjälpas åt att få nån ordning på dessa evighetsfönster. Senare kommer pappa och brorsorna in och J kommer väl hem från jobbet så då ska vi äta pizza, gå en sväng på stan i jakt på jackor åt dessa växande barn. För att avsluta kvällen med 60-årsfest hos faster, men jag föredrar att säga att hon fyller tjugo (vilket hon nog också gör).


VÅRväder

Nu ska jag och min J ta e promenad i det sköna vårvädret. Och imorgon ska jag vara ledig och tvätta fönster med mamma. Försöka få lite ordning på skiten som de förra ägarna lämnat... Have a nice day!

Set

Är med och tävlar om ett sexigt set hos http://TheodorsMamma.blogg.se från http://www.kleio.se. Vill så gärna vinna, vi kan båda behöva uppmuntran. Så varför inte med lite sexiga underkläder, något som både han och jag gillar.

Revy

Nu har vi sett Malaxrevyn och de stående ovationerna den fått är de verkligen värda. Den var super! Många påhittiga sketcher och en del personliga igenkännanden, typiska malaxfasoner och fina sångfåglar. Men en sak som jag insåg, jag saknar Malax. Även om jag har det super här i stan med min J så skulle jag gärna flytta tillbaka när det är dags för oss att bygga egnahemshus. Något år dit ännu så får se, men önska kan man i alla fall.

Sommarens solnedgång

image226
image227

Behåll eller inte?

image225Slutade 12 idag så tog en sväng via H&M innan jag for hem. Hade suttit och bläddrat i en liten katalog på pausen så fastnade för en scarf som jag skulle kika om de skulle råkat ha. Så dock mycket snyggare ut i katalogen... Köpte ett par cargobyxor åt J, får se om de passar eller om det ska bytas till en nummer större. Passade även på att sno åt mig en marimekko bikini på samma gång och en skjorta. Men vet inte om jag ska behålla skjortan eller inte, ska se vad J tycker och kanske ta med den till Malax imorgon och få mamma åsikt. Vad tycker ni, behåll eller lämna tillbaka?
image223



image224
När jag väl kom hem väntade ett litet brunt paket innanför dörren. Trodde först det var mitt armband som kommit, men när jag såg det stod Allers fick jag för mig att det var min vinst. När jag väl öppnade så var det en vinst, inte den jag trodde men ändå. Har ett vagt minne av att jag sände in något till tidningen Allers bara för skojs skull, inte trodde jag att jag skulle vinna på första försöket. Har för mig att huvudvinsten nog var något annat men en söt magnet är också trevligt att kunna lägga på kylskåpet.





Vill vara vuxen

Jag-vill-inte-fara-till-skolan-för-jag-vill-vara-hemma! *trotsig*

Vår lärare är helt ok för hon vräker ur sig hela privatlivet och lite till och sånt gillar vi *alla nickar medhållande*. Men saken är den att det finns några saker jag gillar bättre, som att t.ex. göra ett antal headers åt min J att välja på till hans whatever-han-håller-på-med. Såå... enda haken som gör att jag inte kan utnyttja min ålder på 20 år och göra som jag vill är att lektionen i fråga har obligatorisk närvaro... *stampar i golvet och pluttar*

Ge upp nu

Nu börjar jag verkligen vara less på den här snön, när ska det sluta? Kanske det tänker fortsätta att snöa och vara halt tills jag varit i dike?! Man kommer få magsår av allt dethär, sitter på helspänn varje gång jag har skjutsat J och ska till skolan....

LL och 70

Igår blev det lite lugnare än fredagens festande, åkte till A & D och kollade en film och lite tv, sen ut en sväng på stan och kollade. Idag ska det bli 70-årskalas, J:s faster som fyller så är nog snart dags att börja göra sig klar när vi ska vara där två...


Och förresten, nån som vill komma hit och baka mockarutor åt oss medan vi är borta?
image222


Helkväll

Vilken kväll! Blev ingen filmkväll trots allt, utan en utekväll med D & P. Först började vi hemma hos dem med lite smått grundande för att sedan börja fundera vart vi skulle ta vägen efteråt. Efter många om och med blev dett Ollis.

Eftersom Fontana hade nå stå upp-komiker så var det uteslutet, och Ollis antog vi skulle vara smockfullt med såna som inte hade sluppit till Fontana. Alla var inte ännu 20 fyllda så Royal visste vi inte om vi skulle våga chansa på. Amarillo hade något program så vi visste inte hur det skulle funka med Sky och O'Malleys var inte riktigt vad vi hade tänkt oss. Så vi var fullt inställda på Superstereo. Tog dock "Ollisrundan" för att kolla lite och där var ingen kö! Så självklart åkte vi dit..

Men gud vad jag och D dansade, var helt svettig och hesa där mot slutet. Killarna satt väl mest i ett hörn och pratade medan vi hade världens time of our lifes. Tror jag inte haft sådär kul på Ollis förr, scenen var vår hela kvällen :D

Hett

Finns det något bättre än en underbar prins som läser ens tankar? Är precis vad min J nyss gjorde, har otroligt stel och sjuk nacke/axlar och plötsligt står han där och ger massage. Åh vad jag älskar min prins.

Fynd

Har trånat efter jättesnyggt bäddset från Hemtex i evigheter, försökte t.o.m. få min stackars morsa att köpa dem åt mig. Men 60 euro x2 är rätt så mycket pengar för sängkläder. Men nu var de på rea, hela 70% dessutom. Så nu ligger de i tvättmaskinen. Och födelsedagspresenterna till fastrarna som fyller jämnt är fixat, städa lite ska jag snart göra. Handla mat bara J hittar hem och sen väntar myskväll framför tv:n med ännu icke bestämd film.

Slitet

Då var första arbetet av tusen klart. Nu ska jag ta en välförtjänt natt brevid min älskade J för att fortsätta med skolslitet imorgon nån gång. Gonatt!

Mysigt värre

Nu ska vi strax krypa ner i ett varmt och skönt bad, min J och jag. Ett bra avslut på en rätt jobbig skolvecka och verkligen lockande efter de senaste dagarnas snöchock.

image220


På lektionen

Måste testa att surfa lite vi telefon, lär väl synas på räkningen sen men ska det testas så ska det. Dessutom kan jag inte påstå att hälsovårdsjuridiken är så värst intressant för tillfället.

J var helt underbar imorse, lite mys innan skolan/jobbet kan göra underverk! Massor med kärlek till dig min prins <3

Skatteåterbäring

Tadaa, jag lever ännu. Inga större problem att hämta J från jobbet, hade smält så pass bra på vägarna att det var helt bart till eftermiddagen. Och nu har jag inhandlat årets vårjacka så nu får nog våren banne mig börja visa sig.
Och mamma ringde för att meddela att jag fått skatteåterbäring, 100,81 euro. Vet inte vad jag ska tro, nog måste det väl sant men varifrån kommer de pengarna? Jag som inte ens betalar skatt (eller gör jag?). Hur som helst så var det inte så illa, speciellt inte nu när det så småningom vankas en härlig resa. Bara att slänga in kontonumret så det får slinka in på kontot :) Så ska jag väl passa på att beställa ett nytt bakkort också, nuvarande går ut i maj.
Sen ska vi inte tala så mycket om skolan... ännu ett arbete, deadline om två dagar. Måste säga att jag vet inte vilket inlämningsarbete som hör till vilken kurs, för att inte tala om ämnena vi ska skriva om. Nå, är som tur pararbeten så bara C och jag kommer igång ska det väl nog gå med fart får vi hoppas.

Livsfarligt

Vilken deprimerande start på dagen, orka med mer snö... Och jag kunde inte annat än säga "vad var det jag sa" åt J när vi desperat försökte ta oss fram med sommardäcken. Sa åt honom i söndags när han skulle fara och byta att han skulle vänta tills nästa helg. "Min bil, jag som bestämmer" fick jag som svar. Jamen och? jag som kör mest med den.
Rena mardrömmen att ta sig tillbaka från Wärtsilä, tog säkert 25 minuter mot normala 10. Men men, nu är jag i alla fall hemma igen och som tur är har C fortfarande på sina vinterdäck så hon får lov att komma via efter mig. Sen får vi se hur jag får hem karl, förhoppningsvis har det smält lite så man vågar ge sig ut med vår bil igen.

Smart sagt!

Måste bara få berätta vidare. Vet ni vad HD-tv är? Om inte så läs här...

Vi diskuterar några hälsojuridikförkortningar under pausen...

M: Jag vet i alla fall vad HD(-tv) är..
A: Vad är HD-tv?
M: Det är när man ser detaljerna på dinosaurierna :D

Free

Ledig imorgon, lektionen kl. 9-12 blev inhiberad för läraren hade något annat. Sen har vi "hälsovecka" så på eftermiddagen är det meningen vi ska delta i något evenemang för att främja hälsan... jadi jadi jadi, jag och C ska främja vår hälsa med en ordentlig shoppingtur med efterföljande cafébesök. Kanske ta itu med något av våra hundra pararbeten (om vi har tid vilket vi redan bestämt att ni nog inte har). Hur som helst så ska jag krypa ner brevid min älskling nu och ta en lång, skön natt.

Fönstertvätt

Snart blir det att tvätta fönster, införskaffade alla skrapor och grejer som jag kan tänkas behöva. Nu fattas bara lite bättre väder så ska jag börja direkt. De ser för jävliga ut just nu, kan inte blivit tvättade på åtminstone två år. Äckliga f.d. boende som inte kan tvätta fönstren.

Hur IQ befriad är du ?

Har du...?
( ) ...låst in dina nycklar i skåpet?
( ) ...sprayat hårspray i ögat?
(x) ...trasslat in ditt hår i hårborsten?
(x) ...gått in i en lyktstolpe?
(x) ...fått tuggummi i håret?

( ) ...fastnat med tungan i ett räcke på vintern?
( ) ...slagit sönder ett glas när du ska hålla tal?
(x) ...missat blomkrukan när du skulle vattna blommorna?
( ) ...trampat barfota på en igelkott
(x) ...tagit på vänsterskon på högerfoten och tvärt om?
(x) ...slagit dig på fingret med en hammare?

( ) ...råkat trycka på stängav-knappen på datorn?
( ) ...snubblat på en fotboll?
( ) ...gett kattmat till din hund?
( ) ...kallat en lärare för mamma eller pappa?
( ) ...stoppat in en cigarett på fel håll i munnen?
( ) ...fått IG på fler än fem prov i rad?
(x) ...sprungit på ett litet barn?
( ) ...gått i en vattenpöl med ett hål i skosulan?
(x) ...tryckt in din nyckel i fel skåp i skolan och försökt att öppna?

Multiplicera nu ditt resultat med 5 8 x 5 = 40

00-25% Du är rena geniet
25-50% Du kan ju vara smartare..
50-75% Du kanske skulle gå ett extra år i skolan?

Värsta U-landreklamen

image216

Ny design

NI får ursäkta att bloggen varit lösenorddskyddad en stund, men jag ville ha den för mig själv medan jag gjorde ny design. Men nu är det klart, så vad tycks?

Still

Snart två år sedan men fortfarande lika underbart att få vara förlovad med dig <3

Kärleken. Oförklarlig. Och underbar.

Filmkväll

Igår var vi hos föräldrarna med brorsan, han ville inte vara ensam när de var borta. Så vi kollade film, åt pizza och lite annat smått och gott. Ikväll blir det filmkväll också, denna gång med D och P. Kanske introducerar dem i Vasas nattliv då också, beror på lite hur kvällen framskrider. Nu ska jag i alla fall fortsätta städa och sen nån gång fota mina nya skor som jag köpte igår så ni får se.

Bluff?

Vann en topp i en tävling för ett bra tag sedan (slutet av februari). Har dock inte sett skymten av vinsten ännu, är allt kanske en bluff?
Har du fått din vinst från Modeakuten?

Paris here we come!

Blev ingen Parisresa beställd igår p.g.a. diverse oenigheter med SAS och deras krav på att man ska äga ett kreditkort. Så det bar av till resebyrån idag istället, 75 euro dyrare resa men nu är den beställd. Den 9-13 juni är det Paris som gäller. Och gissa om vi längtar, första riktigt utlandsresan tillsammans med min älskling. Helt underbart!

Vill ha...

Om min kära kusin skulle kunna börja dra iväg till Sverige tillbaka nu... Vill ha mitt ljuvliga armband som legat och väntat hos henne i en månad. Var meningen hon skulle åkt tillbaka i mitten av mars men nog sjutton är hon fortfarande kvar i Finland. Nåja, inte försvinner det väl nånstans?!

Nu ska jag kolla serie, Cashmere Mafia eller Gossip girl?

*Pustar ut*

Fick ett väldigt trevligt samtal på förmiddagen, ett samtal som leder till att bara J kommer hem ska vi boka resan till Paris. Nu vet jag att jag kommer ha råd, för samtalet handlade om sommarjobb! Hela sommaren är räddad, jobbar från 1.6-31.8 i Malax. Blir en del pendlande men nog ska det fixa sig. Är trots allt inte långt egentligen och så har man sina kära föräldrar som bor där så nog ska det gå.

Väntan

Äntligen! Jag har väntat i två dagar på det här. Nu ska jag äntligen få gå och sova. Gonatt!

Hur mycket boknörd är du?


Vad är din sida värd?


This website is worth
What is your website worth?


Ett år

Idag är det ett år sedan vi flyttade ihop, en sjukt underbart år att addera till vårt liv tillsammans. Tack för att du finns min J!

image208


Ta igen

Eftersom blogg.se varit nere ett tag och jag fick ett rätt stort behov av att blogga efter Pampas så samlade jag allt jag skrev i notepad-dokument. Så nu ska ni få läsa!


Alldeles för tidig måndagsmorgon

Helgen är över och Pampas likaså. Blev riktigt bra i år också, precis som de andra åren. På fredagen var det som sagt skola som gällde fram till 12-tiden, dock hade jag och M inte riktigt tålamod så när läraren var ca fem minuter försenad bestämde vi att hon nog inte skulle komma. Så vi stack till Prisma och inhandlade brännvin (tänk att det skulle ta tre månader innan jag utnyttjade att jag blivit 20...) och öl. Hem till mig och börja på, M med spriten och jag med att göra mig klar och invänta släktinvasionen som skulle komma så småningom. Runt 12 drog vi iväg till torget, satte oss mitt i smeten och avnjöt varsin cider/öl i solskenet. Strosade runt lite i affärer, drack några öl till, förklarade för en utlänning vad Pampas var och såg självklart på Olympiaden. En 16-tiden bar det av hem för att förbereda oss för kvällsfesten på Fontana, sen till en pizzeria för att få lite mat i oss. Där vi för övrigt hittade J:s vänner så vi drog till A sedan för att få i oss resterande sprit vi tagit med. Runt 21-tiden bar det av till Fontana där vi sedan spenderade kvällen och hade jävligt roligt!
På lördagen bar det av till Smedsby UF i mer eller mindre bra skick beroende på vem av oss man menar. Kom rätt sent så vi fick avnjuta fruksoten i någorlunda lugn och ro. Sen hem och vila upp sig innan det skulle bli inflyttningsfest senare på kvällen. Blev dock två inflyttningsbjudningar istället för en. Först till D & P på kaffe runt 19-tiden för att sedan dra vidare omkring 21 till J & M.
Igår tog vi det lugnt, var till ABC på kaffe med D & P efter att vi hade visat dem runt i Vasa. Ska introducera dem till Vasas nattliv så småningom också. Det var helgen i stora drag det då.

2008-mars-31 @ 06:28



Måndagsmorgon

För sådär en timme sedan stack min J till Åbo, skulle testa något hos en av deras underleverantörer. Han kommer hem imorgon kväll, undrar om jag kommer få sova inatt?

2008-mars-31 @ 07:11


Loppmarknad

Utgifter när man slutar tidigare
Lopptorg - 12.50
Bensin - 20
Mat - 21.65

Fick goda nyheter när man kom till skolan idag, läraren vi skulle ha på eftermiddagen hade fått förhinder så slutade redan 11:30. For med J på lopptorg, skulle mest kolla vad som fanns. Kanske hitta ett pennställ. Kom hem med fyra krukor, perfekta till både sommar- och vintergardinerna. Hittade även splitternya plastbunkar att lägga socker och sånt i. Nina är nöjd! Men fy så mycket skräp det fanns också, fattar inte varför man ens ids dra dit en del av det som var till salu. Och det var en väldigt egendomlig lukt där också, började riktigt klia i näsan. Sen förde jag tillbaka J till hennes bil och begav mig iväg mot affären. Handlade, blev inte så dyrt trots att jag köpte lite andra varor än vi vanligtvis gör. Men är nog glad att det är min J som står för de flesta utgifter i vårt hushåll, skulle inte klara mig så långt på egen hand. Ska göra en riktigt god middag + efterrätt åt min älskling tills han kommer hem imorgon. Dels för att han förtjänar det efter två långa arbetsdagar och bilfärder och dels för att vi varit äkta sambos i exakt ett år imorgon.

2008-mars-31 @ 14:21


Vaka

Oh shit, Nina steg upp 6-tiden och Nina ska vaka inatt. Undrar hur pigg man kommer vara imorgon i skolan?!

2008-mars-31 @ 15:31

Paste and Copy

Jeijj, äntligen slapp man in. Snart kommer en hel del uppdatering då, bara jag kommer hem så jag kan copy-paste allt jag skrivit i notepad.



RSS 2.0