Vad har hänt?

Oj oj, vad alla skriver om vad det gjort det senaste året, känner pressen på mig att jag också borde. Så här kommer en kort version av vad jag hittat på det senaste året.

- Fyllde 19 den 17 januari med smått firande, sista året som tonåring börjar.
- Skrev studenten
- Fick seriös ångest över vart jag skulle bege mig efter sommaren
- Firade Pampas för sista gången utan halare
- Flyttade ihop med J den 1 april
- Firade 1 år som förlovade och 2½ år tillsammans den 24 maj med picnic och god mat
- Fick min systemkamera införskaffad och fotomanin började
- Fick den efterlängtade studentmössan 2 juni
- Firade midsommar med kusinerna och i samband med det cyklade längre än jag todde jag orkade
- Åker ner till Åbo för att köpa bil
- Tackade nej till VYH
- Hade världens grymmaste kräftskiva
- Stack till arbetskraftsbyrån för att skaffa jobb
- Sökte till SYH sjukskötare och elingenjör
- Bestämde oss för att skaffa hund
- Slapp in till sjukskötare och grät glädjetårar
- Tog andra skedet
- Började skolan med spänning, fick två nya underbara vänner och en sjukt härligt klass
- Sitzarna började, dock har jag endast kommit mig iväg på eftersläpp än så länge
- Erfarenheten att vara gulis 12 september. Jättebra lag, synd att vi inte vann
- Inser att latin är värre än finska
- Klassfest
- Får min halare, nu kan festen börja
- Hesa på inflyttningsfest och shopping
- Bestämmer oss för att köpa lägenhet vilket resulterar i helgnöje några veckor framåt
- Inser att vissa tenter är upp åt r*ven omöjliga
- Första vintern som sambos börjar
- Blir intervjuad angående Tusby, vilket resulterar i censur i tidningen senare. Jag kan väl inte hjälpas att just jag som inte brydde mig skulle bli intervjuad
- Hittar en lägenhet i Sandviken
- Firar 3 år tillsammans 24 november
- Köper lägenheten i Sandviken och påbörjar en flytt som visar sig ta en hel månad
- Går med i N.U.D-styrelsen fr.o.m. årsskiftet
- Firar jul med släkt och J
- En hel del festande
- Firar nyår, vet ännu (17:08) inte vad vi ska göra.


Blev en rätt lång lista sist och slutligen, men vi tar en kort om kommande års händelser i alla fall;

- Gör min första praktik på ålderdomshem
- Lämnar tonåren bakom mig och fyller 20 den 17 januari
- Firar 1 år som sambos 1 april
- Firar 2 år som förlovade 24 maj
- Inleder mitt andra år vid SYH
- J fyller 25 år
- Firar 4 år tillsammans

Sen får vi se vad annat 2008 för med sig, förhoppningsvis blir det ett lika bra år som 2007.

2007-2008

Fortfarande lite oklart om vad som händer ikväll, men nu har vi åtminstone lyckats skrapa ihop tre alternativ; Fest hos K, på tu man hand hemma eller fest hos K nr. två. Fast hemma är rätt uteslutet, ser bokstavligen ut som ett bombnedslag sen vi hämtade det sista från lägenheten igår. De småsaker som var kvar blev väldigt mycket när man packade ner det i påsar och lådor. Men men, nu ska det inhandlas sprit, dammsugas så de nya får flytta in och sen måste vi börja göra oss klara bestämma var vi ska vara.

image125

Redhead

image124
I think I'm a redhead
. Ser för tillfället väldigt rött ut den här hårfärgen, och hur slingorna börjar se ut sedan tror jag inte jag vill veta. Fast, i värsta fall blir det väl att boka frissatid så de får fixa till mitt lilla klanteri. Jag har alltså färgat håret + slingor.

Mörk mahognykoppar.



Party, party

Ut och yra ikväll, igen. Ingen fylla och lite sprit ät utsikterna för att fira in det nya året. Kanske, men bara kanske, kan det också bli bra. Har seriösa tankar på att fira in det nya året på tu man hand med min J. Kanske blir bästa så. Alldeles för mycket drickande och stojande de senaste dagarna, så även idag. Ska uppenbarligen bli råsupande ikväll istället för 31.12. Får se hur nyåret blir, mys i badet och en god middag börjar locka mer och mer.

För kärleken till dig går bara inte att beskriva.

Boktips

Måste bara ge er ett boktips; Jane Moores bok Fyra i leken. Har suttit uppe halva nätterna och läst, rena rama sträckläsningsboken är det. Och jag måste också erkänna att här på slutet rann tårarna, kan inte minnas att nån bok nånsin fått mig att gråta förut. Verkligen läsvärd!

Här  kan ni läsa lite mer om handligen och kanske beställa en.

Reafynd

Det blev en sväng via centrum trots allt. Mitt första (impuls)köp blev en cykel, råkade se en som såg bra ut när jag gick förbi så gick in och bad att få provköra en sväng. Ringde och rådfrågade tomten (mamma) som sa visst, så vips hade jag en cykel då. Fast egentligen hade jag nog letat ett tag efter en som m&p kunde ge mig i julklapp men hade inte riktigt förväntat mig hitta en. Men men, nu kan man ta sig dit man vill lite snabbare då. Hur som helst, vidare till H&M, trodde det skulle vara fullsmockat med såg endast ut som en vanlig lördag. Inte hittade jag nåt där, var först på andra rundan jag hittade en tröja. Var väl helt lyckat, såg lite känt folk här som där och motion i nån mån fick man. Nu ska jag koka mig lite mat så man överlever till kl. 19 då vi ska ut och äta med gänget. Evigheter sedan man sett alla, speciellt när de smiter iväg till Sverige.

Rea

Mellandagsrea, undrar om man ska våga sig ut och kolla. Folk brukar vara som galna såna här dagar, dessutom tycks det blåsa något förskräckligt. Måste tänka på saken..

Julen 2007

image123Då var julen så gott som över för i år. Tomten kom, även om han hade väldigt bråttom och magen på sned. Åt gott så det stod ut ur alla ändor och en hel del julklappar blev det också. Märks att folk anser det är J och jag, tror det var endast 5 julklappar som bara var till mig. Resten var till oss båda, inget fel med det. Kul att få julklappar tillsammans med älsklingen. Fick bl.a. en saltstenslampa, skitcool dörrmatta, 500 euro och väldens finaste underklädesset av J. Jag fick även ett par cerise crocs, hade själv köpt dem och mamma betalade senare så blev det en julklapp till sist. Bra att ha sen på praktiken. Men jag hade lovat mig själv att aldrig skaffa ett par när de först började dyka upp överallt, de är så otroligt obeskrivligt fula. Måste väl säga som en klasskompis sa; Det är lite av hatkärlek att ha ett par. För visst är de bekväma, ska nog lära mig att acceptera dem. Och igår blev det krog, vi skulle bara ut på en till O'Malleys men stod plötsligt med D i kön till Fontana. Dock gav D upp när vi nästan var framme efter över en timmes köande. Sen kö till garderoben och kö till spriten. Satt mest och såg på folk som passerade, talade lite med diverse känt folk. Och såklart våra milipojkar man inte sett på evigheter. Missade allt dansande p.g.a. att folket som dansade mest såg ut som packade sillar där de stod och rörde sig från sida till sida. Tjugo över tre började tryckarna så då dansade vi tryckare istället, det var romanstiskt och underbart. har inte dansat tryckare sedan lågstadiet, sen kändes det såklart extra bra att få dansa med min J. Kärlek. Sen köa som f*n till garderoben igen för att slippa ut och konstatera att det skulle bli ännu mer köande om vi ville ha nån mat. Så då stack vi till ABC istället efter två hamburgare. Kom i säng sextiden och upp idag tre för att åka till Böle och äta. Nu blir det film och sen kanske en kort promenad.

Till er Alla!

image122

24 December 2007 - Kärlek

image121

En bild säger mer än tusen ord sägs det.


1 år & 7 månader sedan vi lovade att ingå äktenskap
<3










Snälla tomten, kom i år också.

Ikväll blev det ett långt bad för vår del, med soft musik och mys. Vi kommer säkert vara bortskrynklade innan rörremonten, ligger i badet nästan varannan dag. Men och andra sidan, nog hinner vi tröttna ännu. Bra så länge det gör duschandet lite roligare. Och imorgon är det julafton, vilket knappast nån har missat. Julkänslan har inte ännu infunnit sig, dock börjar jag känna smått pirr inför morgondagen. Nästan som när man var liten, bara att hela dagen kommer gå mycket snabbare än vad den gjorde för 10 år sedan. Var en plåga att vänta hela dagen på tomten. Jag hoppas han kommer i år, tror den yngre brodern nu också tappat tron på tomten. Men jag tänker vara naiv och fortsätta tro, vill ha en tomte som kommer med klapparna varje jul. Det hör till! Nu krypa i säng så man får julklappen av J nån gång, och såklart ge honom hans.

13 år

image120
Idag blir det kalas hela dagen lång, min bror går och blir tonåring. Måste medge att jag inte riktigt kan förstå det, tyckte det var alldeles nyligen jag klädde ut honom i mina kjolar och hade honom att mima till Britney Spears i sopskyffeln. Eller se honom få sin första cykel. Nej, i mina ögon lär han nog vara liten ett tag till. Ska fara iväg och hjälpa till med förberedelserna nu.




Här är bilden jag lovade er, idag fungerade det lite bättre.



Nytt försök

Oredan blir dagens problem istället, när jag var påväg hem igår ringde mommo och frågade om jag skulle komma och  hjälpa henne baka till julafton. Så resultatet av gårdagen blev sex stycken kakor och lite plockande i gamla lägenheten. Men idag ska jag städa här, faktiskt!

Nehej, blogg.se vill tydligen inte vara schysta och ladda upp min bild så ni får kolla den på deviantart istället eller vänta till senare.

Dag 1

Idag ska jag försöka få ordning på oredan här. Men först ska jag bege mig in till centrum och köpa hårfärg och hämta cykeln. Sen tror jag att det blir ett varmt bad och en bok innan jag börjar på med uppredandet.

Julfiilis

image119Nu har min Amaryllis äntligen slagit ut, den är så fin. Sen har jag också slängt upp lite julljus och vår gran samt lite diverse krimskrams. Nu sitter jag och lyssnar på alla möjliga julsånger, jullovet har börjat och julkänslan ska fram om det så ska ske med våld.

Borde hämta det sista från lägenheten också, speciellt återstående gardiner. Ser så kalt ut utan gardiner. Fick nyss veta att den senaste killen som var och sg på lägenheten tog den, så efter nyår blir det att lämna över nycklarna till honom då eftersom vår fd hyresvärd sticker till Australien.

Nu ska jag se hur det går för J med sitt matexperimenterande.

Vilken kändis?

logo
Hvilken kjendis er du mest lik på? (jenter)

Mitt resultat:
mary-kate olsen
Ta denne quizen på Start.no


Tja, var väl inte så illa.

Ä-N-T-L-I-G-E-N

Äntligen, ÄNTLIGEN! Jag klarade anatomin, inget höjdarvitsord men jag klarade det och det är huvudsaken. Så skönt att inte har det kvar att skriva nästa höst, inte kul alls att ha något på hälft. Nu kan jag äntligen ta jullov och behöver inte tänka på tenter på väldigt länge. Men nu försöka få lite ordning här och sen iväg och tjäna lite pengar genom att städa hos en släkting.

3 dagar

Nu har vi bott här i tre dagar ungefär, börjar sådär smått kännas som hemma. Invigde badkaret i fredagskväll innan vi såg film. Gudomligt skönt var det att bara ligga där. Men nästa gång ska vi ha lite badskum också, vilket vi inte hade hunnit införskaffa då ännu. Men oj vilka minnen det framkallade, jag brukade alltid bada i badkar när jag var hos morföräldrarna och sov som mindre. Men men, J har gått och blivit förkyld efter allt flyttande så uppackningen går inte så snabbt när han inte direkt har nån ork att hjälpa till så mycket. Dessutom har vi  några gardiner och en del småsaker ännu som ska flyttas. Men de första gardinerna ska upp här idag, och första mattorna rullades ut igår. Borde skaffa en längre antennkabel också så vi kan möblera i vardagsrummet så som det ska vara. Nu äta morgonmål och sen börja ta itu med att ordna upp lite här.

Utmanad

Blev utmanad på x3m-communityn av Ammi och Anka.


REGLER: Kopiera detta och klistra sedan in på din sida. Svara där efter ärligt vad du tycker om artisterna/banden. När du är klar, skriv ner en ny artist eller band längst nere på listan som nästa person som får listan får skriva sin åsikt om (Så listan kommer växa ständigt för varje person som får den). Utmana sedan 6 nya personer.

Britney Spears: Helt bra! Folk borde sluta tracka ner på henne.

Darin: Helst inte

Gwen Stefani: Ok

Tokio Hotel: Aldrig hört nån låt av dem så kan inte säga så mycket.

50 cent: Vissa låtar går, är dock inget riktigt fan.

Linkin Park: Senaste skivan är bra i alla fall

My Chemical Romance: Minns inte om jag hört nån låt, antagligen har jag utan att veta om det. Med andra ord inte speciellt intressanta.

Eminem: Nån enstaka låt går, men inte är han så bra.

Black Sabbath: Det jag hörde i högstadiet räckte gott och väl till.

Justin Timberlake: Ok

Mika: Ok

Ebba Grön: Lyssnade förr, men är ett ganska bra tag sedan senast.

Muse: Har hört en låt men kan väl inte riktigt påstå att jag diggade den.

Dir en grey: Pass.

Phantasmagoria: Pass.

Rentrer en Soi: Pass.

Anti Feminism: Pass.

Miyavi: Men kom igen, nån man hört?!

The Ark: Ok

James Blunt: Ok

Papa Roach: Finns nog betydligt bättre.

Green Day: Vissa låtar är helt ok

Billy Talent: Nej tack.

HIM: Tja

Cradle Of Filth: De få låtarna jag hört tackar jag nog nej till.

Mötley Crüe: Nej.

Good Charlotte: Jodå, dessa går att lyssna på.

Evanescence: Ok

Taking back sunday: Pass.

Silverstein: Pass.

Weird al yankovich: Pass.

Björn Rosenström: Från och till kommer hans låtar ur högtalarna. Länge sen sist.

Summoning: Pass.

Sonata Arctica: Nån gång för länge sen..

Rammstein: I ett svagt stadie av mitt liv lyssnade jag rätt mycket på dem.

Scooter: Nej nej.

The Rasmus: Helt bra ännu, var mina idoler när jag var yngre.

Undergång

Jordens undergång är nära, vi har inget internet!

Skämt åsido, men J fick meddelande imorse att vårt internet nu är flyttat till nya lägenheten. Så när jag sedan var hemma på matpaus fick jag det bekräftat i och med att jag förgäves försökte komma in på mejlen utan nåt destu mer lyckat resultat. Ska göra ett nytt försök nu när man kan ockupera datorn i Böle. Hoppas bara det fungerar i nya lägenheten sen också, med lite otur har vi för snabbt för att det gamla huset ska klara av det. Skulle kanske vara lika bra, finns inget som distraherar mitt försök att läsa på tent i sådana fall.

Ego, jag och svar

Hur svarar du i hemtelefonen?
-  Vi har ingen

Hur svarar du i mobiltelefonen?
- Beror på vem som ringer

Ringer det mycket till dig?
- Tillräckligt

Ringer du mycket?
- När det behövs

Vem ringde du senast?
- Rob

Hur mycket pengar har du?
- Så jag överlever

Senast kramat och när?
- Min J för 30 sek sedan

Antal timmar sömn inatt?
- 6 ungefär

Sov du ensam?
- Nej

Vem sov du hos senast?
- J & M

Vem sov hos dig senast?
- Min andra hälft som bor här..

Vem vet mest om dig?
- J

Vem vet du mest om?
- J

Vad ser du fram emot?
- Julen

Vad vill du ha just nu?
- Lite godis skulle inte sitta helt fel

Vem längtar du mest efter?
- Ingen för tillfället

Vem vill du sova bredvid inatt?
- Vill och ska, J

Vilken buss åker du oftast?
- Min privata ;)

Vilken årstid är det nu?
- Vinter

Anser du dig själv snygg?
- Inte är jag ful i alla fall

Har du varit kär?
- Ja

Är du kär nu?
- Ja

Är du en bra partner?
- Jag antar det

Har någon varit otrogen mot dig?
- Nej

Brukar du oftast ragga eller bli uppraggad?
- Bli uppraggad

Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
- Självklart!

Vad åt du senast?
- Ris och fiskbiff

Är du polare med grannarna?
- Nån

Har du varit på ett party?
- Ja

Har du varit utomlands?
- Ja

Var är dina syskon just nu?
- Hemma

Vilken tid gick du upp imorse?
- Ca 12

Vad gjorde du kl 2 inatt?
- Irrade omkring i Åbocity

Vad är det första du gör på morgonen?
- Vaknar?

3r+k

Eftersom jag uppenbarligen börjar glömma vem vi berättat och vem vi lovat att berätta men inte berättat åt om image118lägenheten så ska jag väl plita ner några rader om det nu då innan jag sällskapar J med packandet.
Lägenheten är i Sandviken, ett stort och avlångt hus på tredje våningen (andra våningen upp, första våningens lägenheter är på marknivå). Den är 89 kvm, 3r+k enligt de flesta men 4r+kv enligt disponenintyget. Väggar och dyl. ska målas, rörremont kommer så småningom så wc:na är inte i allra bästa skick just nu, men annars är den helt bra som den är.

Nu ska det packas, kul att äntligen fått börja föra dit lite saker. Nästa torsdag åker högst antagligen sängen, sofforna och sånt så då flyttar vi. Köpte databord idag också, blir första möbeln som kommer dit. Imorgon blir det vräkningsparty i Åbo och sen tentläsande ända till torsdag.

Finland 90

Grattis, grattis på 90-årsdagen till vårt avlånga land. Må ryssarna aldrig försöka igen!

Idag ska vi packa, städandet är så långt klart att vi kan börja flytta diverse saker till lägenheten. Ska bara trolla fram lite ork så börjar vi sen.

Chokladmonopol

image117Igår kväll spelade vi monopol som vi fått av svärmor. Chokladmonopol. Det var rätt tråkigt och gick otroligt snabbt, kanske 20 minuter. Chokladen smakade som de i chokladkalendrar, ingen vinnare med andra ord. Som gåva var det helt ok, men inte skulle vi köpa det själva.

Klart

Blev en lång stund på stan, gick runt och kollade lite medan jag väntade på att fotona skulle bli klara. Så nu har man så gott som alla julklappar inhandlade och kalendern för 2008 är fixad. Rikitgt fin blev den med egna foton. Nu ska jag lägga in bilderna i ramen jag köpt också.

Dum kan man vara

Grannen spelar piano igen, satt och funderade hur sjutton han (hon) hade fått upp det, rysligt många trappsteg eftersom det är ovanför oss någonstans. Plötsligt slog det mig, det finns synthar. Snacka om att vara dum. Jag skyller på att det är för att jag inte fått nån mat ännu idag. Så nu hämta lite skräpmat så vi får nån middag, lär bli stressigt när J väl hittat hem eftersom hyresvärden kommer där en 17-18-tiden skulle jag tippa. Kylskåpet gapar tomt så affären kallar också sen.

Ny dag och nya möjligheter

Bra med lediga dagar så man får något gjort. Ska fixa klart julklapparna idag, och torka klart skåpen i nya lägenheten. Får se om jag gör mer än det, kommer en kille och ser på lägenheten mot kvällen så jag antar jag borde gå och diska bort det som står på diskbänken innan jag beger mig iväg.

Projekt: städning II

Nu borde man våga sig på wc och i duschen, båda wc:na är skurade. Samt golvet i sovrmmet och datarummet är skurat, alla spikar och dyl. utdragna ur väggarna och köksskåpena är snart torkade. Bra att jag bara har skola på tisdag, ska försöka städa klart så kan vi börja flytta saker nästa vecka. Sen när inlösningstiden gått ut (30.12 - borde dock inte bli inlöst) ska vi måla vardagsrum och hall, nån som är bra på att måla och frivillig att hjälpa till?

Min J

Vilken underbar sötis som gör plättar åt mig, gudomligt goda plättar.

Projekt: städning

Har vart och städat i nya lägenheten sedan två, och nu är man hungrig! Har skurat den större wc:n från golv till tak och J har dammsugit och torkat skåpen i köket. Nu laga mat, och sen äntligen baka :)

Lillajul

Idag är det lillajul då sägs det, och vi ska baka pepparkakor och lussekatter. Sen ikväll ska vi äta tills det står ut genom öronen och dricka glögg. Funderade om jag skulle göra deg till ett hus också, så kan vi baka igen imorgon. Hur som helst, första december och jag ska skrapa min första lucka i skrapkalendern.



RSS 2.0