Jobbet fortsätter..

Jobbet fortsatte dagen efter att elementen kommit, takstolarna och vattentaket stod då på tur. Byggkillarna var väldigt effektiva måste jag säga.
 
Vi fick minsann testa vattentaket också då takplåtarna inte kom på fredagen utan först 1½ vecka senare. Regnade mer eller mindre varje dag fram till dess.
 
 

Livet med barn

En stunds tystnad... små steg.. En leende E... "eh", skratt och rycker på axlarna.
 

Bloggrusch

Alltså.. 350 unika besökare igår? Kollade Feedjit sådär snabbt igår när besöksantalet låg på 240-ish, 47/50 hade då kommit via google. Mest via .se men också nån enstaka från andra googlesajter. Inte en enda stod det vad de hade sökt på. Inte en enda kommentar nånstans heller, jag blir inte alls nyfiken på hur alla hittat hit ;)

Smaklöst

"Jag vet att ingen vill läsa min status, men ibland när jag har tråkigt, lägger jag mig i en sovsäck, häller smör över mig och glider runt på köksgolvet och kallar mig för en mördarsnigel."
 
Ovanstående status florerar på Facebook just nu. Det är ett spel där alla som kommenterar eller gillar statusen hamnar att lägga upp samma status själv för att leken ska kunna fortsätta. Detta för att uppmärksamma bröstcancermånaden.
 
Min fråga är, på vilket sätt hjälper det bröstcancerdrabbade eller -forskning att vi sprider en status som inte har nån som helst koppling till det? Istället tycker jag att vi ska passa på och skänka en slant till forskningen, exempelvis genom att köpa någon av Rosa Bandets produkter.
 
Rosa Bandet Finland
Rosa Bandet Sverige
 

#bloggträff14

Eftersom våra lördagsplaner ändrades sådär i sista minuten så bestämde jag mig för att haka på bloggträffen vid Ylikiva idag. Det var Maria och Ida-Marie, grundarna till Finlandssvenska bloggare på Facebook, som ordnat bloggträff i fyra städer samtidigt. Fanns en del kända ansikten på träffen men också en del nya. Väldigt kul evenemang och många intressanta diskussioner blev det.
 
Själv var jag en dåligt bloggare och tog inga foton, det gjorde däremot andra och här finns ett axplock av foton från några av de som deltog i Vasa. Foton finns också på bl.a. Instagram under #bloggträff14.
 
Sofia
Maria
Simone
Jenna
Christina

Dagen vi blev med hus - på riktigt!

Kontrakten skrev vi under hösten 2013 och blev väl i samma veva husägare, men det var nog först när långtradaren med elementen kom onsdagen 21 maj som vi verkligen insåg det (Vilken bröllopspresent liksom!). Jag och E kom till tomten strax före kl. 10 och då var cirkusen redan i full gång.
 
            
Sen påstod chaufförerna att vi har för smalt på alla led - går inte att backa ut bilen. Underligt då han som grävde hade backat o haft sig utan problem flera gånger tidigare. Hur som.. tur att det fanns tillgång till lyftkran!
 

Grunden

Som jag skrev tidigare så blev det en smula tight från att bygglovet beviljades till att huset skulle levereras. Blev en del långa dagar för pappa o maken men hann gjorde vi, t.o.m. med några dagars marginal!
 
Slutligen.. Lugnet före stormen - dagen före husleveransen.
 
 


 

Vilka material

Höst, rusk o slask har anlänt. Mitt stackars bilsäte ser rent ut sagt för jäkligt ut efter några dagars smutsiga skor som huserat där. Så vi begav oss till Biltema för att införskaffa ett billigt (och bra) sparkskydd. I samma veva tog vi en snabb sväng vi K-Rauta för att kolla lite. Ut kom vi ca 45 min senare och jag var snurrigare än nånsin. Trodde jag visste lite vad jag ville ha men nej.. Hur väljer man en tapet, ett golv, en sorts klinkers... Fanns så mycket jag skulle kunna tänka mig och många fler affärer finns det med mycket mer utbud. Kommer bli svårt, får hoppas min bättre hälft är lite mer kräsen.

Kyroboas

Trotsade regn och rusk idag och packade mig i bilen tillsammans med A för o utforska Kimo Bruk. Vi har haft flera chanser att åka dit på fotoutflykt men har aldrig kommit oss iväg. Är nöjd över att vi inte lät vädret besegra oss, det är otroligt vacker omgivning och gav oss massor med fototillfällen. Tyvärr ville inte örnen som seglade över oss strax före Oravais återvända för en fotosession.
 
 RSS 2.0