Småbarnsvardagen

Såhär spenderar vi stor del av dagarna - under valfritt bord eller stol.
 

Namnsdagsbarnet!

 
 Vår lilla namnsdagsknapp som blir 9 månader imorgon!

Vi ska bygga hus!

Kollade lite bakåt i bloggen och konstaterade att jag har väl inte tillkännagett att vi ska bygga ens! Hur som helst så ja, vi ska bli med hus så småningom.
 
Har velat fram och tillbaka en hel del sen 2011 gällande planlösning, eller velat och velat.. Vi vet vad vi ville ha men det fanns ingen som levererade det. Största problemet var att vi ville ha enplanshus med ca fem rum och inte badrum/hjälpkök* i samma (så man måste gå via hjälpköket för att komma till badrummet och bastun). Oftast var det tre rum och sen blev det tvåplanshus och ca 95% av alla de planlösningar vi i övrigt gillade hade kombinerat badrum/hjälpkök.
 
Alltså fanns det inget på den färdiga marknaden för oss så vi bestämde att vi ritar själv. Vi lyckades med många fina kombinationer och lösningar, enda problemet var att huset alltid blev närmare 250 m2. Lite väl stort, vi ska hinna städa det också.
 
Efter många turer fram och tillbaka damp den perfekta (nästan) planlösningen ner mitt framför näsan på oss, enda som behövdes var små små justeringar. Huset blir 166 m2 boyta med öppen planlösning, stor terass, en wc och ett badrum med bastu och badkar, tre sovrum, ett arbetsrum, kök, hjälpkök, skrubbar, vardagsrum samt ett tv-rum.
 
Vem som sen skulle bygga hela härligheten var inte så svårt att komma fram till. Eftersom vi inte ville ta huset från de som bistod med planlösningen så återstod nästan bara de som gör element häromkring, vilket inte är så många. Vi tog offerter, diskuterade, funderade, pressade priserna, funderade lite till. Kom fram till att Simons element får det bli, bra pris, väldigt tillmötesgående gällande våra önskemål och många bra recensioner från andra.
 
Så att.. så långt är vi hunna. Nu återstår bara resten! ;)
 
 
*Grovkök på ren svenska?!

Bråttom bråttom

Det är bråda tider här nu. Ringde till kommun i fredags för och få lite hint om när bygglovsanökan borde börja vara inne så vi skulle få ett datum att sträva mot. Hade förstått att de sammanträder 2-3 ggr/månad så jag tänkte väl det var ganska lugnt. Lugnt var nog det sista det var, senast 17:e ville de ha ansökan om det ska behandlas i april. Hoppsan hejsan, bara att börja skriva ihop alla papper fort som attan!
Idag kom ritningarna från husleverantören, några småmissar men borde hinna redas upp idag från deras sida så nya rättade ritningar borde vi ha senast på fredag.RSS 2.0