Tipsa!

Låttips mottages med tacksamhet! Borde börja fixa en ny skiva till bilen, den nuvarande börjar bli lite uttjatad.

Medan ni tipsar ska vi äta jordgubbar o se Desperate Housewives.

Turken

Min bror har som mamma säger "pippi på turkar" just nu: Så vi kollade några YouTube-videor under midsommar o när det det här med kul videor kom på tal i jobbet idag kom jag på att jag skulle visa denna film. Även om det är väldigt synd om fågeln så måste jag bara säga att jag finner turken mycket roande. Om jag sen har dålig humor kan väl diskuteras ;)




Hitta hem

Min J dök upp kring kl. 3 inatt ändå. Synd att han inte slapp in först då jag hade lagt säkerhetskedjan på. Hur som helst, hem kom han även om jag först trodde jag hade drömt det när larmet ljöd imorse. Men nog låg han allt brevid så nån dröm hade det väl inte kunnat vara.

Frun

Nya körkortet hämtat idag! Så du kan jag väl sådär officiellt kalla mig fru **** :)

Varför hatar de mig?!

Börjar tro att alla flygbolag har nånting emot mig. Först allt strul när vi skulle hem från bröllopsresan o nu har Blue1 bestämt sig för att börja med sin bullshit i förtid så nu kommer ingen make hem inatt heller.. Bara att piss o ga ligg nu tå!

Trött?

Ikväll däremot är jag inte ett dugg trött, i sömnig bemärkelsen. Trött som i slutkörd ja. O benen, ja dom har redan gått o lagt sig. Tror det blir att fortsätta se Die Hard efter nyheterna o sen kanske Min J börjar dyka upp efter det :)

Min make

Snart kommer Min J hem! Han har lekt sjöman nu i 2 dagar. Hur kul det sen är att vara på kryssning o sitta i maskinrummet när det är superduper väder här hemma!

Längtar hem dig!


Hett jobb

Kommer bli en het dag på jobbet, tur att vi har allt för bra luftkonditionering så kanske man inte behöver frysa idag ;) Men tänk på mig ikväll när ni njuter av kvällssolen.

Rädda dagen

Nu doggpromenad, sen är resten av dagen räddad av jobb 13-21.

Vardagslyx

Finns det nån bättre vardagslyx än att få sätta sig hos frissan. Unnade mig t.o.m. att tvätta håret där idag. Meningen var att bara klippa pannluggen men jag kom ut med mer eller mindre ny frisyr ändå. Har "stört" mig på att håret i nacken böjt sig utåt efter en halv dag så nu åtgärdade vi det också.


Ladda upp

Puh, efter att ha sovit 2½ timme på soffan orkade jag masa mig iväg på en runda runt kvarteret med Turbo. Får väl gottgöra honom med en längre tur imorgon istället. Nu liggdags!

Galet?

Är jag totalt galen som överväger att gå o sova nu? Är så ut slut så jag orkar knappt hålla upp ögonen. Synd bara att en hund ska ha både mat o promenad ännu ikväll. Nån frivillig?

Kort o gott

Jobb - 10 min stadsrunda med mamma - dela jordgubbar med svärmor - shoppa baden baden med svärmor - hem!

Dagen sammanfattad. Nu håller jag på o svälta ihjäl så det blir att skala lite potatis o äta nåntings mått i väntan på att den ska bli klar. Sen packa upp nyaste inköpet o steka i solen en stund :)

Bygga sandslott!


Promenaden

 

Vi sprang "hinderbana", nosade på sniglar, byggde sandslott (foto kommer senare), njöt av solen o gick hem igen. Foto uppe till höger e annars lite speciellt, det är ett av de få foton där Min J tar fotot på oss.


Hallelujamoment

Värme, värme underbara VÄRME! Nu ska vi bege oss på kvällspromenad i shorts. Både längesen man kunde promenera i short kl. 20.15 o sen vi var ute o promenerade hela familjen.

DH

Vi har återupptagit vår drog, Desperate Housewives. Tyvärr håller vi på med sista säsongen, tips på nya serier att följa nån?

Dagens idag

 

Turbo passade på o njöt i gräset en stund före morgonpromenaden, matte däremot valde att parkera på balkongen med den nyplockade blombuketten när vi kom tillbaka.


Vädret på kommande

 

Yr.no brukar ha rätt oftare, men just nu hoppas jag nästan mer på foreca.fi. Vill ha mycket värme!

Nytt o kort

Äntligen kan jag byta den alldeles för långa staven i helixpiercingen. Sen är det inte fy skam det andra som kom heller, bra tröst när jag annars håller på att klia sönder mig efter att ha stått dukad på myggornas middagsbord i tre dagar.


Mer bröllop


Midsommaren i bild


Midsommaren

Midsommaren 2011 spenderades på jobb fredag o söndag samt på villan fredag o lördag. Foton kommer senare. Nu ska vi tydligen o släppa in lite sol hos svärmor, björkarna ska kapas.

Fräckis

En liten vit mager man stiger in i en hiss. När han tittar upp ser han en stor svart man.. Den svarta mannen säger då:
- 210 cm lång, 130 kg, 30 cm snopp och 1 kg testiklar, Turner Brown.
- Den lilla vita mannen svimmar raklång. Efter ett tag vaknar mannen igen. Den svarta mannen frågar då vad som var fel, eftersom han svimmade.
- Vad var det du sa förut?
- Jag sa: 210 cm lång, 130 kg, 30 cm snopp och 1 kg testiklar, Turner Brown.
- Å tack gode gud! Jag tyckte du sa Turn around!

Ha så skoj!

 

 

 

 

Nu drar vi till villan. Hörs på söndag!


Midsommar i teori o praktik


Frossa

 

Aningen senare än tidigare år men vi skyller det på att vi var på semester när de första jordgubbarna dök upp på torget. Annars brukar jag nog slösa löjligt höga summor på lite växthusodlade jordgubbar..

En månads tid


Vasabladets webbfråga

Webbfråga
Vad är viktigaste när du köper ny mobiltelefon?
Telefonens funktioner
Utseendet
Priset
Har ingen mobiltelefon


Och är det bara jag som tycker samtliga saker spelar roll  när man köper telefon? Kanske jag bara är kinkig som endast köper telefoner som har de funktioner jag vill ha, som ser snygg ut och som säljs till ett rimligt pris.

Galningar

Klockan var 12.30 o diskarna började redan gapa tomma. Som tur var inte löjligt mycket folk ännu, bara sådär som en vanlig fredag kl. 17. Vi kunde väl ganska snabbt konstatera att man absolut inte ska åka o handla efter kl. 15 dagen före midsommar. Vi fick vad vi var ute efter och det är huvudsaken. Imorgon bär det av till villan för ett kort midsommarfirande innan jobbet kallar på söndag morgon!

Trist dag

Varför kan det inte börja vända med vädret nu. Börjar vara väldigt led detta regnväder..

Rösta!

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Midsommar

Vad händer i helgen?

Nån som e up to something eller ska herr o fru ta sitt pick o pack i dra till villan?

Man & Fru

Vi före kusins bröllop i lördags.


mail.com

Tidigare

Har bannats lite (läs mycket) i gmail då man inte får ha en punkt mitt i sin mejladress för att nån annan har samma adress fast utan punkten.


Igår


Nåja, googlade igårkväll efter nåt annat ställe att skaffa en gratis mejl på, snubblade in på mail.com o bestämde mig för att försöka på detta. För att göra en lång story kort, jag lyckades registrera mig som male. Jag radera kontot o tänkte registrera om mig som female denna gång. Kontot är låst i 180 dygn efter att man raderat det. Jag blir sur för att jag lyckats klanta bort min chans till mejladressen jag vill ha. Mejlar kundservice, får 2 automatsvar med lösning på vanliga problem. Jag förväntar mig inget riktigt svar eller åtgärd inom de närmsta veckorna..


Idag


"Dear Member,

thank you for your email.


Your account has been reactivated and we changed the genderinformation for you.


Thank you and kind regards,


Your Mail.com Team
"


Hur bra är inte det! Inte ens ett dygn senare har jag fått personligt svar o allt ordnade sig :)

21 juni

Idag är det exakt en månad sedan vi gifte oss. Det var 7 minuter kvar tills vigseln skulle börja och jag hade ännu inte förståndet att bli nervös (det kom efter ytterligare 6 minuter).

Vad ska man säga, GRATTIS på enmånadersdagen min man


fotograf: Ken Kackur

Rischeck

fotograf: Ken Kackur


Husvisning

Ikväll har vi varit på husvisning. Dock inte vårt hus, för litet helt enkelt. Alldeles för små rum, för litet kök/vardagsrum då dessa satt ihop. Men annars snyggt, riktigt snyggt :)


Måste testas

Grupptryck, ack detta grupptryck. Eller ja, egentligen inte men nu börjar det vara ganska många bekanta man hör om som gått med i Buzzador. Så nu måste nog jag också testa det. "Gratis e gott" sägs det ;)


Recept på laxröra

Timglas Tid: 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  • 150 g kallrökt eller gravad lax
  • ½ liten röd lök eller 2-3 msk skuren gräslök
  • ½ dl klippt dill, färsk eller fryst
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ tsk salt
Garnering
  • ½ citron


Gör såhär

Skär laxen i mycket små bitar. Skala och finhacka löken.

Blanda crème fraiche, laxen, och löken i en skål. Smaka av med vitpeppar och citron. Låt stå en stund så att smakerna blandas.

Lägg sedan upp röran på kavring, rostat bröd eller servera till bakad potatis.

Skär citronen i skivor som du halverar. Garnera med med halva citronskivor som du trycker ner i laxröran.


Kärlek i luften

Dags att börja göra sig i ordning för bröllop nu :)
Första gången jag ska på bröllop med min make. Hoppas brudparet tar vara på varje sekund för såna här dagar går alldeles för snabbt!

fotograf: Ken Kackur


Godisgott!

Lite godisgott såhär på fredagskvällen. Tackar så mycket Linda för receptet :)


Du & Jag

Det är något med detta foto som jag älskar, kan bara inte sätta fingret på det. Färgerna är usla, det är kornigt, ljuset dålig o jaa.. Dåligt foto helt enkelt men ändå älskar jag det :)


5 år!

Vi anlände till paradiset på Maldiverna då, den 24 maj, men då firade vi faktiskt även hela 5 år som förlovade!

Tänk att det gått så snabbt från den regniga kvällen ute i skärgården tills nu. Så 5 år senare sitter vi här, nygifta o hemkomna från en helt fantastisk bröllopsresa :)


Ostylad

Tog tidigare ett foto framifrån på frisyrbytet. Dock helt ostylat men kanske ni överlever ändå ;)





Kärleken

För bröllopsförberdelser, tankar och den stora dagen besök Our fairytale continues.. tillsvidare :)

Dagens Plinky

Exactly half of the year is now over. List 10 things you want to do before 2012 begins.
  • Njuta av sommaren.
  • Fira 7 år tillsammans med Min J.
  • Bli brunare.
  • Avnjuta en cider (eller två) vid Strampen.
  • Få skatteåterbäring ;)
  • Fira ett underbart nyår, det första som gifta!
  • Läsa Twilight-böckerna.
  • Fira jul.
  • Fira 6 månader som gifta.
  • Vinna på lotto!
Plinky

Bara motgångar med blogg.se

Här har man suttit då och pillat både på den ena och den andra bloggen, resultatet att jag är mer nöjd med denna blogg. Så jag tänkte importera samtliga inlägg från den andra bloggen hit nu då. Men ICKE! Åter en gång visar blogg.se motstånd och efter att ha googlat ett tag kan jag konstatera att det är omöjligt att importera något hit.

Jäkla skit!

Återkom


Major makeover pågår!

Beslutsångest

Har som sagt för tillfället två aktiva bloggar, men nu börjar jag känna att det inte längre behövs. Ville ha bröllopsplaneringen åtskild men nu efter bröllopet känner jag att innehållet i dem blir nästan samma. Så just nu har jag världens ångest över vilken jag ska ge upp..

Här är det mycket lättare att få designen precis så som jag vill. Sen är det även lite lättare att placera foton här. I den andra bloggen är det däremot enklare att variera sina inlägg med färg, storlek o.s.v.

Sen har vi även alla mina läsare, nog följer ni väl med mig oberoende vilken blogg jag fortsätter på?! :)

Bröllopsfoton

Finns några bröllopsfoton att beskåda på min andra blogg :)

http://maj2011.blogspot.com


Radikalt!

Nu har jag varit radikal, och jag är så nöjd! O guud så skönt det är! Nu blir det att surfa frisyrer inför kommande helgs bröllop, den vanliga festfrisyren fungerar inte riktigt längre ;)


Vad ska man säga...

Detta var bara sämst på länge, inte undra på att dansgolvet tömdes när de testade att spela låten. Till artistens försvar så lär det vara bland hans sämsta låtar..


Imorgon får du se

Imorgon ska jag göra något radikalt, om jag vågar!

Tillbaka till verkligheten

Första dagen på jobb idag efter semestern, så otroligt skönt att vara tillbaka! O bröllopspresent hade dom köpt också, underbara arbetskamrater man har :)

Efter jobbet bar det av till växthuset i byn o betala bordsdekoration + kyrkblommorna samt införskaffa lite blommor till balkongen. Köpte lite mer blommor här senare också när vi var o köpte mera blomjord, bl.a. en solros. Så nu är balkongen prydd i alla möjliga färger. Foto kommer se när vi fått ordning på utemöblemanget samt städat där lite allmänt.

Hemma!

Ingen större katastrof uppstod inför sista etappen hem. Med knappt en timmes försening landade vi äntligen kl. 16 i Vasa. Konstaterade rätt snabbt att det varken dök upp en blå eller en rosa resväska, de hade troligen lämnat på egen semester i Berlin.. Nåja, började vara så van med motgångarna på hemresan så förlorade bagage var en droppe i havet. Fyllde i blanketten för förlorat bagage o sen iväg till föräldrarna o hämta Turbo (ÄNTLIGEN!).

Påväg hem ringer de från flygfältet, väskorna har semestrat klart. Via ankomstterminalen o hämta dem (ca 4 timmar efter vår ankomst) sen hem med hund o väskor, iväg o handla mat, ut o gå i sommarvärmen med man o hund, kolla tv för o varva ner o nu sängdags! Jobbet kallar imorgon kl. 07:00, tillbaka till verkligheten efter en fantastisk bröllopsresa!

Guess what

Nu har vi kommit så långt som till Helsingfors, de hade bokat om vår rutt totalt så det blev inget Stockholm. Det blev inte heller mer AirBerlin, det blev Blue1 för hela slanten. O tur var det! Vi började ha ganska "läidon" av förstnämnda bolag när vi väl kommit till Berlin.

Nu sitter vi o väntar på Vasaflyget, som ironiskt nog är försenat! Men bara en halvtimme (än så länge..).

Hemresan

Ja, var ska vi börja.. Vi skulle lyft 07.15 lokal tid men när vi kom till flygfältet meddelade de att planet var försenat, beräknat att lyfta kring kl. 16. Vi blev lovade gratis pizza (som såg verdervärdig ut), lite sura miner meeen.. det var inget emot när vi fick redan på att planet skulle lyfta 20.50 o strax efter ändrades det till 01.30!! Så, som så många andra började vi fundera på andra flygbolag, andra rutter men inget skulle ta oss till Stockholm i tid för sista flyget hem till Vasa. Var bara att acceptera att det skulle bli en dag till i Dubai nu då.

Har tillbringat några timmar på ett schabbigt hotell nu, gick i varje fall att sova bättre där än på flygfältet. Nu väntar vi med spänning på om planet kommer lyfta enligt utsatt tid eller inte. Ser ljust ut nu åtminstone. Hur det blir att komma Berlin - Stockholm och Stockholm - Vasa imorgon är en annan sak. När i tidigare kollade borde vi kunna komma hem exakt ett dygn efter originaltiden. Om de fattat att boka om oss färdigt när vi anländer det vill säga...

Orsaken till förseningen sägs vara att de inte hade tillräckligt med flyg.. Låter inte alls som nån bullshit...

Prohibited ffs!

Sånt här möts jag av när jag hade tänkt kolla Veikkaus...



Uppenbarligen får man inte idka nätspelande här..

Next destination

Nu är vi i Dubai, startar på dag nr. 3 här. Första dagen var vi till Dubai museum, verkligen något helt annat än ett museum hemma. Igår blev det en heldag i Dubai Mall, kom faktiskt hem med förvånansvärt lite med tanke på att det fanns 1200 affärer där. Bästa var väl dock morgongåvan som Min J köpte åt mig, en löjligt snygg Tissotklocka <3 Idag blir troligen att slappa vid poolen samt besöka gold souken i hopp om ett eller annat guldfynd :)




RSS 2.0