Aja baja som nygifta

1. Nå, det var allt det. Nu är allt över.
- Även om festen är över efter allt planerande så är det viktigt att låta partnern förstå att det inte bara var frågan om fina kläder och god mat. Det är ju nu alltig börjar. Berätta istället om vilken underbar dag det varit och vad som enligt dig var bäst under dagen.


2. Du hade kunnat hålla ett mer romantiskt tal
- För många är det jobbigt att ens hålla ett tal. Sätt ännu till att alla lyssnare vet vem du är och att känslorna ligger stax under ytan. Tacka istället för ett fint tal även om du tänker något annat.


3. Såg inte brudtärnan vacker ut!?
- Den här frågan/påståendet sätter mannen i en besvärlig position. Han kan inte svara nej eftersom brudtärnan är din vän och det antagligen skulle såra dig. Han kan inte heller svara ja eftersom det finns en risk att du tolkar det fel och tar den som att brudtärnan var vackrare än dig. Säg istället att du tyckte att brudtärnan var vacker eller bestmannen var snygg i kavaj.


4. Nu ska vi börja göra barn!
- Även om bröllop och äktenskap är en bra start på familjelivet är det knappast en självklarhet att nästa steg på er gemensamma stig är barn. Om ni inte diskuterat det innan så skippa diskussionen under bröllopsnatten.


5. Om jag hade fått göra det igen hade jag...
- Din man vill gärna tro att er bröllopsdag har varit perfekt förstör inte den illusionen. Genom att önska att något hade varit annorlunda får du kanske mannen att tro att han inte gjort tillräckligt. Tacka honom istället för en underbar dag


6. Nämen vad hade din mamma på sig?!
- Du vinner inga poäng på att klaga på svärmor oberoende av vilket förhållande ni har. Och kläder intresserar sällan heller mannen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback