Me like


Glad Påsk!


Bildbevisen

Så har det börjat trilla in lite bildbevis från gårdagen på de andra bloggarna.
Bl.a. Evelina, Christina, Anna, Annika, Maria samt Andréa har foton för påsyn :) Mina bilder däremot är en annan story, få o suddiga..


Och får man vara lite narcissisktisk så ser jag acceptabel ut på varje bild ;)

Bloggträffen

Har ibara nämnt det här på FB, nästan så jag får skämmas nu. Hur som helst, två Vasabloggare kom på den briljanta idén att ha en bloggträff. Själv var jag inte inställd på att åka då vi kom hem först en timme före träffen. Men till sist for jag ändå, och jag ångrar det inte! Det var ett gäng härliga tjejer o kille jag fick träffa!

Tack allihopa!


Efter missödet

Hade ett litet missöde på jobbet tidigare i veckan som ledde till att jag bokstavligen fick skit på skorna o slängde dem i kokaren. Resultatet blev ett par 4 månader gamla crocs i storlek mindre. Så nu ligger de ute till försäljning som barnstorlek o jag sitter med ett par splitternya i samma färg o storlek som de förra var före olyckan. Dessutom fick ett par gummistövlar följa med hem också, klassiska Nokian i äkta bondstil! Så nu får det regna! ;)

Datorn för övrigt förde vi på garanti idag, den ska resa till Stockholm. Förhoppningsvis är den tillbaka om 1-2 veckor som de lovade.

*Censur, censur, censur*

*piip* *pip* piiiiiiiiip*

Jag tror min dator dog imorse, på riktigt denna gång! Har länge låtit för jävligt, hakat upp sig o slagit av sig själv. No problems, efter att den fått vila lite har det gått bra igen i några dagar. Så eftersom garantin går ut i slutet på maj så jag hade så vackert tänkt att jag står ut med oljudet tills allt inför bröllopet är fixat o sen för in den about dagen före bröllopet.

Tycks inte bli så nu.. Den slockade igen imorse, tänkte det är väl bara att låta den stå en stund. Strömknappen lyser men datorn går inte på!! Som tur är borde det bara vara mina shortcuts som försvann, resten (inklusive all bröllopsplanering!) finns på min externa hårddisk. Dock vet jag inte hur tusan det ska gå nu utan både photoshop o word! Råkar behöva båda för att kunna göra klart bordsplaceringen..

Soini kommer o tar oss!

Efter hela 3 timmars sömn efter vaknatten blev jag väckt, för o tala finska! Tänk att Soini redan fått igenom att svenskan ska bort!

Hehe, nej riktigt så illa var det inte. Men jag hade i förra veckan sänt ett mejl om att få ta språkprov o nu ringde kvinnan upp. Varför hon talade finska är en bra fråga, kanske för o testa mig redan från början. Om det gick bra? Förvånansvärt, speciellt med tanke på att jag var yrvaken.

Nu vet jag dock inte om jag ska krypa ner igen nån timme. Mina ögon säger ja men förståndet lutar nästan åt nej. Är en ny jobbdag redan imorgon eftersom jag bytte skift med en annan.

Konkurrans

Husse kom hem med tre konkurrenter idag som vi inte riktigt visste hur vi skulle ta. Bäst var att först skälla o morra åt dem, men sen gick det nog att samsas på balkongen ändå :)

Och för de som inte ännu fattat så kom husse hem med tre stycken rävsvansar som han fått av en arbetskamrat.


Riksdagsvalet 2011

Visst är även jag lite missnöjd över Sannfinländarnas framfart. Men vi får inte glömma att det är 80% av finländarna som inte vill ha deras politik. Att det faktiskt finns de som håller på svenskan/tvåspråkigheten även i andra parti än SFP. Och sen får vi nog se det som en seger att SFP faktiskt var det enda parti som inte förlorade mandat till sannfinländarna.

Vi ska försöka se positivt nu tros allt! De kan trots att inte vända helt upp o ner på Finland på 4 år, de är inte bara de som kommer sitta i riksdagen :)

Inspirerad


Blev lite inspirerad av A:s örfilsbak, dock har inte Min J varit på nån resa utan är bara ute på en cykeltur så han får nöja sig med den lite mindre avancerade chokladkakan ;) Hade först funderat på mockarutor men vi hade inget kaffe.

Konstaterade rätt snabbt att visparna var i diskmaskin som arbetar för fullt. Så det blev att ta till den gamla hederliga metoden med gammaldags visp, men visst blev det smet av det också. Under processens gång kom jag även underfund med att Hackmans kastrullsil fungerar ypperligt som mjölsil också.Tur!

Skåpet är fullt (!) med PartyLite-grejer men ändå trodde jag för en sekund att jag inte ägde ett enda klargrönt ljus. Som tur var hade jag fel :)


En bild säger mer än tusen ord..


Äntligen lite ledigt

Helt ledig helg, evigheter sen senast. Sist jag hade en ledig helg var i slutet på februari o då bar det iväg på kryssning. Men nu så, har dessutom måndagen ledig också. Långledigt är mycket ovanlig när man jobbar hetid så nu ska jag njuta.

Blir väl att ta tag i bordsplaceringen idag. Och ikväll bär det av till Närpes på förlovningskalas.

Matdags

Oj om man skulle kunna ladda upp dofter på bloggen. Det doftar ljuvligt om kycklingsåsen idag, vilket det av nån underlig anledning inte brukar göra när jag lagar den.


Mmm.. Maräng!

Titta vad jag slängde ihop igår.

Älskar maräng men har alltid dragit mig för att göra dem själv. Tror mamma o jag försökt en gång men jag har ett svagt minne av halvsvarta hårda saker då. Men igår bestämde jag mig för att testa. O det lyckades! Krispiga utanpå, mjuka o sega inuti.


Recept

3 st äggvitor
2 dl socker
3 droppar ättika
1 nypa vaniljsocker

Vispa äggvitorna, ättikan och vaniljsockret tillsammans med 1 dl av sockret till ett hårt skum. Var noga med att inte få med äggula för då är det nästan omöjligt att få hårt skum.

Vänd därefter ned resten av sockret. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av skedar. Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter på 100 grader.

Vill man vara fin behöver man inte betala

Mina farhågor om ett svindyrt tandläkarbesök uteblev. Hade så rena och fina tänder så den gnutta tandsten som putsades bort bjöd de på, gratis tandläkarbesök - ja tack! Och den 28.4 bär det av igen, då för att äntligen bleka. Fanns flertalet metoder att välja på, allt mellan 150-300€. Valde en av de billigaste, inte för priset utan för att det faktiskt lät bäst! Så vi får se nu då hur det bli till slut :)

Fast, pengarna lyckades jag nog ändå bränna. Blev en stycken läderjacka rikare istället. Sen var det dags att pina sig hem med 30% luft i cykelringarna. O väl hemma väntade trevlig post :)

1 april

Lurad vs. Lurar
2-1

Inte så illa ;)


Annars firar Min J o jag även 4 år som sambos idag :)

 
RSS 2.0