Traffic Light msnInte varje dag man har "traffic light"-effekt på msn ;)


November 29

Day 29: Your aspirations

Hmm.. Min strävan/längtan.. Få ett bra och lyckligt liv?! Överlev LP-framförande nästa vecka ;)

Mycket på liten tid.

Tycker jag har fått ganska mycket uträttat idag. Man borde kanske in till stan lite oftare!

Påväg in då så kom jag på att kika in via en butik o fundera lite på mammas julklapp. Sen provade jag några vigselringar. En bit till så gick jag in till en florist för o kolla på brudbuketter hon gjort. Slutade med att jag beställde MIN bukett!

Sen beställde jag lite material till placeringskorten också. Och provade lite fler vigselringar, en som var heelt fantastisk men ska se vad Min J säger om priset. Hämtade också ut mina glasögon, jisses vad jag ser bra nu!

Sen fortsatte sökandet på julgardiner, blev sist o slutligen att beställa tyg från Kokkola. På fredag handlar jag alltså tyg för 150€... Sen mötte jag C på stan. Likaså A så vi tog en kaffe. Påväg hem blev det dessutom en liten pratstund med E.

Sen via mammas jobb efter kokboken min som lämnat i Malax under en längre tid. Och under tiden jag gjort allt detta har en tvättmaskin snurrat här hemma, så nu är maskin nr. 2 på gång.

Allt detta på 4 timmar :)

Miss november 28

Day 28: Something that you miss

Moffa, faffa, Willjam (en kisse jag haft).

22 till 27 november

Day 22: Something that upsets you

Finns väl en del som gör mig upprörd. Förutom alla dessa orättvisor i världen så blir jag ganska upprörd ibland av naiva människor, såna som tror de är ensamma i världen (ex. såna som knuffas i kassakön eller tränger sig före). Sen har jag även väldigt svårt för människor som på ett eller annat sätt inte kan bete sig ute bland folk. Fast det gör mig mer förbannad ;)


Day 23: Something that makes you feel better

Närhet.


Day 24: Something that makes you cry

Begravningar. Ingen skillnad om jag känner personen bra eller dåligt, det går bara inte att hålla tårarna borta.
Sen kan jag ibland börja gråta om jag av nån anledning börjar tänka på moffa..


Day 25: A first

Vadå?
Sådär allmänt är väl första gången skrämmande. Ska jag hitta till ett nytt ställe för första gången är jag nästan alltid säker på att jag kommer tappa bort mig. Träffa nån för första gången så är man nervös att man inte ska ha nånting att tala om. Göra något för första gången så kanske man gör fel. And so on..


Day 26: Your fears

Att något ska hända mina nära o kära. Vargar & björnar.


Day 27: Your favorite place

Det får nog bli sommarstugan. Nu när man inte kan vara där varje helg så är det superbt de gånger man har tid att vara där!

November 21

Day 21: Another moment

Det andra tillfället får väl bli när vi hämtade hem vår Turbis. Oj, som vi hade väntat! och sökt!

Vi bestämde oss för att skaffa en sheltie i slutet på sommaren 2007, men när vi väl började höra oss runt så visade det sig att det var större efterfråga än vad det fanns valpar. Så det blev bara att vänta, och söka, och vänta..
Våren 2008 fick vi kontakt med en trevlig uppfödare som tipsade om en annan som hon kände som hade en hanvalp som snart skulle bli leveransklar. Vi tog kontakt med henne och hon skulle sända bilder åt oss o sen skulle vi bestämma om vi ville ha honom. Dock var hon helfinsk så p.g.a. ett litet missförstånd var det såå nära att vi inte skulle fått honom. Dock med hjälp av min morbror fick vi det upprett och 17 maj 2008 bar det av mot södra Finland för o hämta hem Turbo.November 19 & 20

Day 19: Something you regret

Hmm.. Just nu ångrar jag väl mest att jag inte sökte till socionom efter gymnasiet som jag först tänkte.


Day 20: This month

Den här månaden har hittills varit fullspäckad.
 • Slutarbetet har fixats klart.
 • Sista praktiken och tillhörande rapport och uppgift har blivit gjord.
 • Sista kursen är avklarad.
 • Bröllopsplaneringen har varit i full gång.
 • Arbetet börjat på nytt ställe.
Återstående är ev. julpyntande och denna månad är det även bara 6 månader kvar till bröllopet!

Julljus nu?!

Har nästan lust att börja julpynta, har haft lust att göra det i snart 3 dagar. Dock ska jag nog försöka motså frestelsen åtminstone till första advent. Men tidigare än förut ska det nog pyntas för vi är borta både jul och troligen nyår också så då blir det inte att njuta av pyntet. Och mellandagarna brukar också spenderas borta då jag ofta jobbar. Så med andra ord måste vi nog pynta tidigt så vi hinner njuta av lite julljus ;)

Men först borde vi verkligen städa...


November 18

Day 18: Your favorite birthday

Det vet jag faktiskt inte. Alla födelsedagar är väl bra ;)

En erfarenhet rikare o en skräck mindre

Hemma igen från tandläkaren o första lappningen ever. Lite stolt måste man ändå få vara när man snart är 23 o nyss lappat första hålet.

Såhär i efterhand kan jag väl summera det genom att det verkligen inte varit nånting att vara rädd för i about 18 år!
Men när jag först satte mig i stolen kom jag på mig själv med att vara ungefär lika avslappnad som en rökt sik. När tandläkaren sen började rengöra sådär försiktigt efter att vi kommit fram till att testa utan bedövning till att börja med (vad ska jag veta som aldrig testat lappa förr..) började jag fundera "det här var ju ingenting..". Sen ilade det till ända upp till näsan o jag som just hade börjat slappna av flög i taket! Jahapp.. bara att bedöva då! Men sen gott folk, sen var det nästan så jag somnade i stolen ;) Dock kommer jag ta med ipoden nästa gång, för ljudet när hon skrapade bort tanddelar (eller vad hon nu gjorde) gav mig obehag ända ner i tårna..

Kort o gott, nu sitter jag med något som känns som en mindre fläskläpp o en jääkla stor bomullstuss upptryckt i käften o undrar när det är lilla jul o dags att börja julpynta.

November 16-17

Day 16: Your first kiss

Var nog ett väldigt misslyckat försök.. Har för mig vi slog tänderna mot varann..


Day 17: Your favorite memory

Oj, finns många väldigt bra minnen. Men en favorit var nog när vi hämtade hem vår Turbis :) Eller då jag förlovade mig med Min J. Kanske när vi flyttade ihop, eller när vi köpte vår lägenhet. Eller jaa.. det finns många :)

Är det verkligen sant?

Lite koll i bröllopstidningar o check av planeringslistor idag :)

Nu blir det att bänka sig framför Ung & Bortskämd!

TurboglassesOm 2-2½ vecka har jag nya glasögon, o inte bara ett par utan två!

Var på granskning idag, vänster öga har blivit sämre men sen vet jag inte om vi missförstod varann (svenska-finska som modersmål you know) men jag förstod det som att jag fått bättre syn på höger. Vad är inte bättre än det ;)


Nu tillbaka till bröllopstidningarnas värld..November 14 and 15

Day 14: What you wore today

Mörka jeans, topp & grå huppari..


Day 15 – Your dreams

Gifta mig med Min J, skaffa hus, ett jobb jag trivs med och barn nån gång i framtiden.November 9-13

Oj, oj, oj.. Blev så upp o ner när vi fick tillbaka allt vad som behövde ändras på slutarbetet att jag helt glömt bort att laga one month of fun.. Men här kommer de väl lite försenat nu då ;)

Day 09: Your beliefs

Vet inte riktigt vad jag tror på.. Mej själv kanske ;)


Day 10: What you wore today

Mörka jeans, turkost linne, svart 3/4-ärmad tröja, grå huvtröja. Jaa.. o underkläder o sockor förståss;)


Day 11: Your siblings

Två coola killar på 13 & snart 16 år :)


Day 12: What’s in your bag

 • Mina två kalendrar (en vanlig o en liten för bröllopsplaneringen)
 • nycklar
 • tuggummi
 • en penna
 • handkräm
 • plånbok
 • en godisask


Day 13: This week

Har varit rätt bra. Har fått slutarbetet klart för språkgranskning, har hittat mina nya glasögonbågar, gjort hälften av bröllopsinbjudningarna, fått jobb och firat farsdag. Det är väl kanske det mest väsentliga denna vecka :)


Dagens sparar jag tills imorgon.. Hur kul är det med samma svar på två frågor ;)

Full dag

De blir en fullspäckad och kanske t.o.m. stressig dag idag. Började med att föra bilen till service i världens sämsta väglag. Sen försöka som en timme till - fail! Snart kommer C o hämtar upp mig så ska vi iväg till skolan och se över vad som behövde ändras på slutarbete. Sen hämta bilen från service så fort som möjligt för att stressa iväg till arbetet därifrån de nyss ringde.

Förhoppningsvis slutar jag kl. 20 så jag kommer hem nån gång. Imorgon seminarie..

Ung & bortskämd

Såg nyss reprisen (?) av dokusåpan Ung & Bortskämd. Och jag vet knappt vad jag ska säga.. Finns såna människor verkligen?!


Dödsdomen - jag menar det!


Så kom kommentarerna tillbaka från handledarna. För att sammanfatta det kort; Jobba hårt en vecka till. Fanns en del småfel, kanske främst blandat språk och ett litet felval av en metod. Nåja, har about 1½ vecka på oss.. Ska försöka få tag i min kompanjon nu och se om vi ska skratta eller gråta..Fun shit in the evening


Tänk att det faktiskt gick!

Slutarbetet (LP) blev inskickat igår kväll och nu väntar vi bara på dödsdomen då (aka. kommentarerna från handledarna). Sen blir det att skicka in det till språkgranskning och nåt ställe där de kollar hur mycket som är plagierat (för man kan inte skriva 40 sidor utan en enda "plagierad" mening). Hur som helst, grovgörat e klart och jag avundas verkligen inte de som nyss börjat med sitt LP. Ska fira med att fara och shoppa lite idag, för jag trodde verkligen inte att vi skulle hinna bli klara då vi hade about hälften kvar för två veckor sedan.

Men först lite mat i magen :)


Dagens to-do:
 • Tvätta Turbo
 • Shoppa
 • Laga praktikrapporten
 • Få klart praktikuppgiften
 • Fara o handla
 • Ha på en eller flera tvättmaskiner

November 8

Day 08: A moment

Vad som nu menas med det? Mitt "moment" får väl i varje fall bli vår förlovningsdag. Kan skriva en lång story om det, men ska försöka hålla det kort ;)

Förlovningen skedde på 1½-årsdagen, en stormig kvälll den 24 maj 2006 ute på mommo & moffas sommarstuga. Vi lagade först mat som bestod av potatismos & pepparbiff, under måltiden började man nästan bli lite nervös. Sen gick vi till vardagsrummet för ringbyte. Har ett svagt minne av att jag gick ner på knä o frågade; "Vill du gifta dig med mig om nåt år?" Ni kan väl gissa svaret ;) Sen åt vi glasskaka o mös resten av kvällen.

Den dagen då vi sa adjö


Så kom den dagen då min gamla, trogne vän bytte ägare.


Men det sa också klirr i kassan för både mig och brorsan, för jag antar jag borde dela med mig då han bytt en del och haft den till salu. Lite vemodigt är det, löjligt nog. Men det var en himla trevlig ung kille som köpte den så min kära moped fick nog en bra ny ägare ska vi tro :)

November 7


Day 07: Your best friend

Min bästa vän jaa.. Honom beskrev jag nog under dag 2 skulle jag tro ;) Men sen har jag en del mycket bra vänner som jag inte vill sätta i nån särskild ordningsföljd.November 6


Day 6: Your day


Min dag började med jobb 8-14.30, härlig att få tjäna pengar igen :) Sen blev det en runda till begravningsplan för att lägga ljus på moffas & faffas gravar. Vidare iväg till C och skriva sista kapitlet på slutarbete (bara abstrakt o lite finslipning på innehålls-/litteraturförteckning kvar). Nu är jag äntligen hemma igen, har parkerat mig i min mysdräkt o väntar på maten. Sen stavas resten av kvällen tv & slappande.
November 1-5

Day 1: Introduce yourself

Nina heter jag, är 22 år (snart 23) och bor i Vasa med blivande man och hund. Blir färdig sjukskötare om about en månad men kommer troligen fortsätta på ett annat spår till hösten. Tillsvidare jobbar jag på demensboende och planerar vårt kommande bröllop för fullt. Lever livet och planerar en fantastisk framtid ;)


Day 2: Your first love

Min första riktiga kärlek benämns Min J i denna blogg. Även kallad sambo och blivande man. Världens underbaraste människa! Träffades som 16-  & 21-åringar, förlovade oss efter 1½ år och planerar nu bröllop som kommer ske kring 5-årsdagen som förlovade. Kärlek helt enkelt, what else can I say..

Haft en pojkvän tidigare men kom snabbt underfund med att det endast var kär i kärleken..Day 3: Your parents


What to say
, helt fantastiska föräldrar helt enkelt!


Day 4: What you ate today

Fil & mysli till frukost, två satsumas & lite choklad på eftermiddagen, potatismos & pepparbiff till kvällsmat.


Day 5: Your definition of love

Oj.. att man inte kan leva utan varann. Att man kan tänka sig en framtid med den andra. Att man kan se sig bli gamla tillsammans. Man står vid varandas sida även vid motgångar. Kort och gott stavar jag det Min J <3

One month of fun

En hel månad med fun to know about me kommer här ;) Vi tackar Ida för listan!


Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today 
Day 05 – Your definition of love

Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today

Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory

Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month

Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

En hel månad med fun to know about me kommer här ;) Vi tackar Ida för listan!

Galna?

C & jag, ja vi började fundera idag om vi är galna! Man sitter inte frivilligt i skolan ännu 17.30 på en fredag, man gör bara inte det. Men 17.30, det var faktiskt då vi avslutade för dagen och åkte hem. Vaktmästaren hade åkt hem för två timmar sen då ;) Men belöning fick vi, nu har vi bara ett, fattar ETT kapitel kvar på slutarbetet så är vi så gott som klara. Lite fantastiskt att vi lyckats få över ½ slutarbete gjort på en månad :)

Nu får man börja kolla efter en dimissionsklänning ;)

Bränner varenda cent


Imorgon ska jag shoppa loss som fan. Jag ska bränna varenda cent av det nästsista studiestödet. Jag ska frossa i kläder och köpa alla plagg jag provar!

Önska kan man.. Egentligen ska jag skriva på slutarbetet och praktikrapporten. Jag ska tigga tillbaka min arbetslista som lämnat på sleepover party vid Onkologen för att få en underskrift. Sen ska jag ragga upp sambon för att fara o låna böcker och handla för vår överlevnad under helgen. Sen ska jag stupa i säng för att orka jobba. Pengar <3


RSS 2.0