Min klänning!


Engelska tror jag gick ganska bra faktiskt, kunde i princip alla ord och sånt så. Och snöslasket gör mig inget alls för ett grönt paket väntade på mig när jag kom hem. Och det var min klänning från Modeakuten! Den jag dreglat efter vete gud hur länge men som varit slutsåld! Skit i kyla ute jag ska sitta här inne i min underbara sommarklänning!







Snöblandat

Kan det bli värre? Först när jag vaknar hör jag hur det smattrar mot fönstret, jättekul att de ska regna igen.. När jag kommer mig till bilen blir det ännu värre, det är snöblandat regn. Fattas bara att engelskatenten skiter sig totalt! Men jag tror jag har det mesta under kotroll gällande den, bara alla olika läkare och sköterskor som inte går att pränta i i skallen. Men, men, återstår att se hur den är uppbyggd.
Sen hade jag, T och A tänkt fara med hundarna till Hubertus så de skulle få springa av sig lite, men ska det fortsätta vara såhär dåligt väder så är det nog bara att glömma...

Helix dag II

Sa jag att jag nästan svimmade igår?
Såg inte alls fram emot att rengöra helixen igårkväll och vi också erfara att det kanske är bäst att äta kvällsmål före jag börjar. Blev till att sitta på badrumsgolvet sådär 20 min eftersom det gjorde djävulskt ont! Men rengjort gick jag väl det någorlunda till sist. Och koksaltlösning har varit på 3 gånger redan :)

Vänster var annars också rätt val gällande mina lugna nätter, gjorde misstaget att vända mig åt fel håll endast en gång. Och kan tilläggas att jag dessutom var halvvaken då, tror jag tänkte lite fel när jag skulle vända mig tillbaka på mage.

Idag har jag inte känt av den alls förrän nu när jag nyss rengjort, men tar inte direkt ont utan mer att jag bara känner att det är något där. Blev en dusch också, gick riktigt bra om jag får säga det själv. Dock kanske det kunde se lite kul ut eftersom jag stod med örat i vädret så inte shampoot skulle rinna dit. Och nu är all torkad blod borta också så det ser inte alls lika hemskt ut längre.

Blir att börja fundera ut lite frisyrer som håller håret borta från örat nu. För jag tvivlar på att jag orkar ha hästsvans varje dag och natt i flera månader.

Men men, nu ska jag spela lite Heroes och kanske se lite på MD01-arbetet medan jag väntar på att min J hittar hem så vi får fara till Malax och äta kaka samt fira pappa :D

Efter 5 års väntan..

Då har man gjort sin första riktiga piercing. Men fy f*n vad det gjorde ont! Inte själva nålen eller staven utan när hon började torka blodet som kom. Efter detta tänker jag då verkligen inte klaga på klasskamraterna som sticker mig vid diverse prover...
Det positiva är att denna gång är det helt lagligt gjort och på rätt sätt. Förra försöker var hos en frissa, med pistol, utan föräldrarnas lov (15 år gammal) och med blodsockret i botten. Dessutom tog jag mig tillbaka hem, istället för att lämna sitta på trottoaren i about 20 min. Så nu har jag äntligen en helix igen, och denna gång är den för att stanna.



Ny design

Som jag skrev tidigare så kändes min dåvarande design inte riktigt jag, så nu (för att undvika tentläsande och arbetsskrivande) så fixade jag en ny som är lite mera jag!


Under construction

Som ni kanske märker är bloggen under construction just nu. Ni får stå ut med att det kan se märkligt ut, ids inte lägga lösenord för då får ni abstinens direkt har jag märkt ;)

Ny?

Funderar på om jag skulle laga en ny design, den nuvarande bruna känns inte riktigt jag. Men får se, har rätt mycket som är på gång just nu, bl.a en tent på fredag och ett arbete som borde vara klart alldeles för snart.

Älskar

Har annars gått ännu en månad men min sötis i fredags, nästa gång blir det pepparbiff för då har det gått 4 år sedan vi blev tillsammans. Dessutom också 2½ sedan vi förlovade oss, tänk vad tiden går! Längtar så otroligt mycket tills vi har råd att gifta oss, för han är verkligen så rätt för mig :)

Helgens bravader

Ja-aa, lite oaktiv har man inte alls varit. I fredags lekte vi labbråttor i skolan och tog en massa tester, bl.a. Hb, B-Gluc och ALAT. Detta är främsta orsaken till att jag inte skrivit så mycket eftersom mitt vänstra ring- och långfinger varit rätt sjuka. Tror jag hade about 5-6 oliak sickhål i långfingret. Sen tog vi också blodprov på varann, gick riktigt bar att ta på M för hon hade så fina ådror ;) Sen är jag otroligt stolt övet att jag lät C ta på mig eftersom jag inte alls gillar att bli stucken. Lite mindre missöden p.g.a. mina tunna vener men tillräckligt i röret för att få en blodbild. Så vi var nog riktigt tömda på blod efter det.
Igår bar det av för mama och mig till Raisio och IKEA där vi shoppad oss fattiga. Blev väl lite på 200€ jag handlade för, men då var en del också från bl.a. H&M där jag hitta en helt underbart snygg klänning och Stadium där vi hittade nya mjukisbyxor åt min J eftersom de gamla råkade ut för små tänder. Idag ska vi nog  bara slappa och njuta av ala de kanaler som finns här i Malax, man måste passa på när man för en gångs skull har tillgång till en digibox.

Opera Mini

Världens bästa påfund, Opera Mini! Alla sidor anpassas automatiskt så de blir kompatibla i telefon. Men nu ska jag kolla mejlen, blir säkert ganska dyrt att surfa omkring..

Helix

Skulle ringa och kolla ungefär hur lång väntetiden är för att pierca sig på Valhalla Tattoo, var inte meningen att jag skulle göra någon helix förrän efter praktiken (v.48-v.7). Samtalet slutade dock med att jag skulle infinna mig kl 11.30 den 28.10 för en helixpiercing. Blev som sagt ingen Industrial eftersom piercaren inte tycket det var en så bra idé att ta det som första broskpiercing + att jag nog inte har den tid som behövs för att ta hand om den just nu. Men men, en helix är inte fy skam heller. Och Idustrial blir det nog, nån gång i framtiden :)

Älskade

Älskling, om du råkar trilla in på min blogg så vill jag bara säga att jag saknar dig så otroligt mycket! Så skönt att det bara handlar om en natt, denna gång...
Har en överraskning åt dig tills du kommer hem, längtar massor tills imorgon!


*puss* från din sessa.



Drunknat

Lyckades lura med två klasskompisar till Vallhalla Tatoo för att beställa tid till piercing. Idag lutade det mera åt Industrial, men efter att ha hört på kvinnan i kassan så blir det nog en vanlig helix sist och slutligen. Hon sa att hon skulle nog rekomendera att jag haft en annan broskpiercing ett tag före, sen också att hela ens liv ska ställas efter Industrialn. Så nej, blir nog att börja med något lite mer lättskött, räcker med att ställa livet efter Turbo tills vidare :) Som för övrig vill ut nu (jag vill inte ut igen!) känner mig fortfarande som en dränkt katt. Sen blir det att bänka sig framför tv:n med lösgodiset och försöka fördriva tiden tills älskling kommer hem från Åbo imorgon.

Årets fest

Gårdagens fest var riktigt lyckad, stort tack till värdinnorna!
Folket var trevligt, stämningen på topp och födelsedagsbarnet hade kul.

Bilder hittar ni här.

Hår i färgen

Så sitter man här med färg i håret igen, men denna gång är det gamla hederliga Loreal och inte något bluff Garnier. Var nog sista gången jag använde Garnier, det är ett som är säkert! En vecka oh sen var all färg borta, borde klaga hos dem om deras bluffärg. Men men, som sagt så färgar jag om du med Loreal som jag vet fungerar och hålls! Frågan är bara hur jag ska hinna bli klar innan jag ska iäg ikväll. Ska sköljas ur ca 20 före, sen ska det duschas, fönas, lockas, kläs på, ätas... huhhu, hur tusan ska man hinna med allt?!
men ser verkligen fram emot hela festen, känner på mig att det kommer bli riktigt kul! Sen så får man träffa folk som man inte direkt träffat förut, nån har jag talat med lite sådär på nätet men inte så mycket mer än det. Och självklart höjdpunkten på dela kvällen är att A ligger supen under bordet, eller hur var det tjejer?!

Skit, kom på att jag borde införskaffa lite drickbart också.. hmm, blir nog lite dåligt med det, min J står som bäst med färg i håret nu också så han kan man inte heller skicka. Nåja, säkert ska det också lösa sig :)

Annars så har jag varit påväg att skriva hår i färgen varje gång. Haha, snacka om att vara lite borta.

I-landsproblem

Jag har alltid tyckt att skarvsladdar med on/off-knapp är super, men just nu börjar jag tvivla. Hör nu som då ett 'klick' och sen blir skärmen aningen mörkare. Eller jag hör inget, skärmen blir plötsligt bara lite mörkare. Tror ag borde fundera över att köpa något att dölja alla sladdar vid fötterna med, alternativt jag köper silvertejp och tejpar fast fötterna.

Sen till ne helt annan sak, jag kan inte skriva längre. bokstäver lämnas bort, blir fel, byter de plats eller så försvinner mellanrummet. Vet inte vad det tagit åt mig, känner mig som en elefant i en porslinsaffär när jag skriver. Och jag får konstant å tillbaka och ändra det jag skrivit flör det är som sagt fel lite här som var. Har inte haft såna här problem förr, undrar vad sjutton det tagit åt mig...

Malax

Vi (jag och turbo) är en sväng till Malax idag så han ska få springa fritt lite. Roligt somsjutton tycker han, får se om jag får hem honom eller om han lämnar hit ;) Ni får nöja er med en bild tills vidare, känner att jag inte alls ser bildkvalité eller något på denna dator.

Skön känsla att få andras lantluft!


Personlig almanacka

Nån som hakar på och betäller hem en personlig almanacka? Blir billgare om man köper fler samtidigt (275 kr för almanackan + 295 kr för frakten) men frakten blir mindre ju fler vi är som bsetäller :)

Ta en titt här och meddela sen, kanske du, du eller du behöver en ny till nästa år?

Boktips?

Nån som hänger på en beställning från AdLibris? Funderade jag skulle beställa en bok eller två, se om nån annan skulle vara intresserad så kan man slå ihop och dela på postavgiften.

Sen, boktips nån? Hade en lång lista på böcker men den har tydligen försvunnit.

Kloklipp för X gången

Gjorde nytt kloklippningsförsök idag efter nästan 2 veckors uppehåll sen senast då det blev till att hålla i tills han lugnat sig. Men det ser ut att ha hjälpt för idag satt han så snällt i mattes famn medan jag klippte. Det blev ändå bara två klor, tänkte det är bäst att ta det lugnt nu när han äntligen tycks acceptera att jag klipper. Men skönt att inte behöva ha sån ångest som jag haft de senaste gångerna.

Match show II


Vår andra match show idag, gick mycket bättre än senast. Kanske berodde det på korven som belöning istället för det vanliga "pripplorna". Hur som helst gick han jättefint och stod mycket bra också. Slutade med rött band, tyvärr ingen placering men han var en av de sista att bli utgallrade. Matte är jättestolt! Lite mer träning att se på tänderna och hålla fokus lite längre så blir det nog riktigt bra detta :)

Höstpromenad

Blev en mysig hörtpromenad idag när vädret var så fint, och självklart massvis med foton. Faktiskt hela 125 stycken, varav Turbo var med på 94 av dessa. Han blir så fin bland alla höstlöv och -färger :) Om ni vill se fler bilder på honom så ta och kika in på hans blogg. Vill ni se mer jag fotade idag så ska ni ta en titt här.

Nu ska jag spela lite, sen ta ett skönt bad med J och testa det nya badskummet jag vann. Efter det gosa ner oss i soffan och se film :)





Höstkollage


Julklapp

Köpte Turbos första julklapp idag, en handdocka. Men han ville inte riktigt att vi skulle stoppa bort den när han hade fått prova lite. Blir säkert fler innan julen är här, men man ska börja i tid ;)


Revolution

Nu håller jag på med något revolutionerande, jag gör köttsoppa. Hoppas det blir gott för jag är verkligen vrålhungrig!

Ingen tid

Funderar på att göra om designen igen, men hur och framför allt när? Är så sjukt fullt upp hela tiden, nu ska jag sätta igång med finska- och engelskaläxan för de har jag inte haft tid med ännu ikväll. Sen blir det definitivt att ta natt, är skola redan kl. 8 imorgon.

Saknar dig!

*sitter o gråter*


Svarade i ett forum på frågan vad jag helst skulle ändra i världen. Svarade att jag skulle velat ha faffa i liv så han skulle få träffa min J (som han förövrigt skulle gillar massor, det är jag säker på) och plötsligt rinner tårarna.. Saknar honom så förbannat mycket ännu, fast det snart gått 13½ år sedan han gick bort. Kan inte fatta att det är så lång tid! Minns honom fortfarande jättebra, hur han alltid hade godis längst bak i köksskåpet bara för mig, skjussade mig bak på sin pakethållare och hämtade mig från dagmamman. Allt!
Såhär i efterhand är jag faktiskt glad över att vi förlovade oss på hans dödsdag, även om jag var jätteförbannad på mina föräldrar när jag först fick veta det. Men om man tänker efter är det en rätt fin sak att förlova sig med sin älskade för att hylla sin farfar, för det är så jag tänker se på saken.

 Kommer alltid minnas dig som världens bästa faffa!

Tröttsamt

Det är väldigt tröttsamt att vara på Match Show ska ni veta. Efter att ha sprungit klart sitt rabiesrace (som varade ca 30 sekunder) har han legat vid våra fötter och sovit. Grymtat lite vid tilltal och när man klappar honom. Vår lilla sötgris :)

Match Show - resultat

Match Showen gick väl sådär, tror inte jag haft så dålig kontakt med Turbo på 2-3 månader. Han var inte alls närvarande, joo.. föruton sådär 30 sekunder när vi gick runt. Sen ville han inte heller låta domaren titta på tänderna. Däremot stod han riktigt fint så det är jag åtminstone stolt över honom för.

Det blev blått band och sen åkte vi ut, men första ronden hade vi hårt motstånd också. En såndär stor hund som går fint av sig själv (hör till sättet). Men men, lite besviken matte nog för jag vet att han kan mycket bättre än vad han presterade idag. Turbo brydde sig mest om alla potentiella lekkamratet, och fick värsta rabiesracet nu när vi kom hem. Nya tag nästa helg!

Match Show

Idag är det dags för Turbos allra första Match Show, får se vad domaren tycker om honom. Jag är mest nervös för hur sjutton han ska hållas i utställningskopplet..

Ny telepööp

Nu var man då åter 200€ fattigare, men däremot en telefon rikare. Dock blev det inte den jag första hade funderat på, en Nokia 5000 (samma som brorsan nyligen köpte). Blev istället en 100-lapp dyrare men förhoppningsvis då också lite bättre. Så nu ska jag leka resten av dagen med min nya Nokia 5310 XpressMusic medan min J lägger upp en lampa och fixar ena lyktan på bilen. Sen ska vi väl också försöka hinna få ihopskruvad byrån jag köpte förra lördagen. På tal om den jaa.. gissa vem som antagligen ska till IKEA igen den 25.10?! Ska dit med mamma och handla lite julklappar.
Men men, nu läsa lite bruksanvisning och sen börja påta på :)

Grisar på stan

Man ska tydligen vara klädd i rosa idag för bröstcancerinsamlingen (eller något sånt). Och lilla jag har uppfyllt det (utan att veta, men ändå..), mina underbart fina (och gamla) badrock är rosa, chockrosa dessutom! Ett underbart inköp från ungdomstiden. Men nu ska jag nog se om jag hittar något annat grisfärgat att pryda mig med :) Sen ska det tas itu med dagens projekt:

  • Städa
  • Göra höstfint (med andra ord slänga fram mina höstlövljuskoppar på vardagsrumsbordet)
  • Köpa födelsedagspresent åt mommo (dock har hon redan fått ett par Crocs av oss)
  • Träna med Turbis
  • Göra lite nytta (vilket innebär ungefär att få tummen ur röven och börja på med pararbetet)

Väskinsats

Idag droppade nästa paket ner i brevinkastet, denna gång var det min väskinsats jag vann i somras från Bexs.se (sponsrad av Exerro).


Val 2008

Har varit i valet och kvalet angående röstandet i kommunalvalet, men nu har jag bestämt mig. Personen i fråga har samma åsikter som mig i de frågor jag anser viktigast just nu. Och hur kom jag fram till detta? Jo, genom valmaskinen såklart.

Fy skäms!

Nej nu sjutton får jag nog ta och skärpa mig! Har inte fått ett skit gjort sedan jag kom hem, inte ens läst på tenten.. Har så otroligt dålig disciplin! och imorgon är det fullspäcket schema (skola 9-15, jobb 15:30-21:30) så då kommer jag inte hinna läsa alls. Nästan så jag får börja ta och överväga att skriva först 31.10, ska se nu hur mycket jag lyckas pränta in i skallen de närmsta 2 timmarna...

Rosenbad

Är med här och tävlar om rosenbad från Rosenserien.
Skulle vara så underbart att få ligga i rosenbad de sista månaderna vi har badkar :)

Tävlingen avslutas idag!

Vinst

Idag kom sakerna jag vann via Sarah. Verkligen jättenöjd med allt, rekomenderar varmt MisterBling om du letar smycken.

Det jag valde var armband/halsband i Tiffanystuk, en sak åt mamma tills hon fyller och ett bälte.


Abstinens

Äntligen! höll på att få lite abstinens här ;)

Har varit uppe ett tag redan, var meningen J och jag skulle börja på pararbetet till MD01 men vi kom ganska snabbt fram till att det mesta kan man laga på egen hand så vi delade upp allt och sen for J hem igen. Så sen dess har jag hunnit stoppa i ännu en tvättmaskin och spelar HOMM i väntan på att blogg.se skulle bli klara med sina uppdateringar.
Skola 13-15 sen hem igen och fortsätta städa.. Kanske får min J att hjälpa till bara han hittar hem också. Måste förresten läsa lite på engelskatenten också som vi har på fredag.



RSS 2.0