Sidan

Om cirkus 30 min åker vi iväg mot Vörå på träning. Får se då om vår lilla Tub-Tub är en duktig hund som lyssnar på matte eller om han bestämmer sig för att vara ett omöjligt busfrö. Tyvärr gissar jag på det senare eftersom han varit riktigt duktig idag när vi varit på promenad. Han börjar kunna sidan både när man går och står stilla samt att han möjligen börjar förstå vad klicket betyder. Hur man då sedan vet att man kan börja använda enbart klicker skulle ni gärna få berätta åt oss?!

Jobb ikväll

Jahapp, tji fick man för att man skrev att man får långhelg men J. Ikväll är det jobb igen då från 15:30-21:30, men egentligen har jag inget emot det. Man får pengar och så måste jag nästan medge att jag saknar vissa av de äldre där :) Så att, mera cash som rullar in då snart :)

Kärleken

Nu ska jag (vi) nog börja krypa i säng. Känner mig riktigt myssjuk så jag ska nog gosa lite med min J innan vi somnar <3 Imorgon har min sötboll tagit ledigt för att få vara med mig :) fast vi har en del ärenden att uträtta ändå, bl.a. ska bilen byta ägare så vi (J) kan börja använda den. Sen så ska vi till Djurcentrum och införskaffa en till klicker så vi har varsin. Och och.. sen var det nog massor med annat att göra också. Men först ska vi ligga och dra oss en långt stund på morgonen, p.g.a. mitt sommarjobb har det inte blivit så mycket helgmys. Men nu krypa ner <3

J, jag älskar verkligen dig. Du är ovärdelig min prins!

Tog ett tag

Bah! Vilken pärs! Men nu är det fixat och snart borde jag ha något nytt att hänga över mig när ett nytt skolår med alla kul evenemang drar igång :)

Klick!

Nu börjar klickandet, snart borde både matte och Turbo vara inklickad!

Köpslå?

Någon som vill komma med på en beställning från House of Hedda? Tänkte främst så vi kan dela på fraktavgiften :)
OBS! Från Vasatrakten tack! Eller så ni kan hämta från Vasa.

Klick

Det är inte alla som har tre fullt funktionella bilar sina ägor ;) Dock är en endast över helgen medan svärmor ä bortrest, men J är mitt uppe i betalning och ägarbyte av en (asigt gammal) Nissan. Men ja.. vi behöver verkligen två bilar nu när det inte börjar vara så angenämt att cykla varje morgon och jag börjar skolan. Så att...

Var på en ordentlig shoppingrunda med mamma idag men det var nog mest bara att titta. Men ett par stövlar köpte jag eftersom de gamla inte är dugliga en höst/vinter till. Och Turbo fick ett utställningskoppel samt en klicker.Two things

Två saker som skrämmer dig
1. Vara ute i mörkret ensam
2. Mista någon jag älskar

Två saker du har på dig just nu

1. Förlovningsringen - för alltid
2. Underkläder

Två av din favoritlåtar just nu

1. Alicia Keys - No one
2. Kate Perry - I kissed a girl

Två saker du vill ha i ett förhållande

1. Ärlighet
2. Tillit

Två sanningar
1. Jag hittade min blivande man som 16-åring
2. Jag är otroligt lycklig

Två saker som du attraheras av
1. Fina ögon
2. Ryggtavlan på min älskling

Två av dina hobbys

1. Träning med hunden
2. Fotografering

Två saker du verkligen verkligen vill ha
1. Ett egnahemshus
2. Familj

Två saker som gör dig till en stereotypisk tjej
1. Jag gråter när jag ser sorgliga filmer
2. Gillar färgen rosa

Två saker som gör dig till en stereotypisk kille

1. Förstår inte hur det kan ta flera timmar för en kvinna att bli klar
2. Är *ehum*.. hur ska vi säga det.. inte så fin i kanten

Två saker du vanligtvis inte skulle erkänna
1. Är otroligt trög att få i duschen, men när jag väl står där vill jag aldrig komma bort.
2. Är otroligt oredig

Två saker du tänker på just nu
1. När mamma ska komma hit
2. Min älskling - han finns alltid i mina tankar

Två saker du kräks av  - gör i princip allt för att inte kräkas och har inte kräkts sedan lågstadiet någon gång så istället...
Två saker du börjar må illa av
1. Se/Torka spyor
2. För mycket aktivitet kombinerat med för lite mat

Gone

Och mitt under träningen satt matte med en stycken hörntand i handen.

Vardagslydnad

Ringde nyss om vardagslydnadskurs för valpar, fullbokat om man inte var medlem. En plats kvar för medlemmar, så då gör man sig helt enkelt till medlem i WOFF. Inte kan man väl göra det svårt för sig heller.. Hellre kör jag till Vörå och får kursen på svenska än åker till Vasa hundklubb och pinar oss på finska.

Nu börja förbereda inför kvällens träning...

Utställning

Ikväll utställningsträning igen, kanske borde öva lite här före så Turbo inte är helt utklassad. Såg Laisa förra gången och hon är verkligen bra för att bara vara 2 månader äldre än vår bebis. Sen så kommer det antagligen vara hela två andra shelties där ikväll :) Roni som var förra gången och sen så skulle kanske hans bror Ricu komma nu också (han som vi träffat tidigare när vi promenerat).

Nu pekar den andra hörntanden åt skogs, åker ut när som helst..

Nytt - Fräscht

Otroligt hur mycket fräschare man känner sig bara för att man klipp sig. Nu fattas bara att lägga i nån ny fräsch höstfärg, kanske i någon röd ton? hmm.. får se vad det blir :) Enligt mommo kommer mamma till stan imorgon så kanske hon får ett finger med i spelet vad det blir för färg då.

Vatten


Manipulerat Vatten


Myspys


Souvenir

Haha, matte fick dig nyss ett gott skratt. Kollade på gamla filmer på T, bl.a. den där jag lärt honom sitt. Och tror ni inte hunden sätter sig här brevid mig när jag spelar upp filmen och säger sitt på den ;)

Annars så kan vi nog titulera Turbo rumsren sedan 2-3 veckor bakåt. Visst händer olyckor ibland men det är nog ytterst få. Och idag när vi lekte hade matte plötsligt en liten souvenir i handen i form av en baktand. Jepp, snart är alla tänder bytta. Imorse nån gång åkte en hörntand också, så nu har Turbo i princip bara en hörntand nere (om man  inte räknar den lilla plutten som börjat komma istället).

Vad är på gång?

Alla undrar vad det handlar om med den positivspelande apan och vad Ted & Kaj har hittat på nu. Men jag är bara helt kär i den söta apan! Även om den häver ur sig lite underligheter bara man stannar tillräckligt länge.

Såhär står det på Berusad.org:

"Radio Pleppo återkommer?
En tecknad apa som vevar ett positiv har synts lite varstans i tidningarna den senaste veckan. Samma apa hittas också på www.pleppo.fi. När berusad.org ringer upp Ted Forsström från Pleppo Toy för att fråga vad som riktigt är på gång är han hemlighetsfull.
- En apa är en apa. Nu hinner jag inte tala mer, jag håller på att skriva sketcher… jag menar klotta i vattenpottar.

Inte heller Kaj Korkea-aho, den andra halvan av Pleppo Toy, ger mera information.
- Den där apan talar en massa skit! Pleppo.fi ska ju bli ett forum för oss som är intresserade av trolldeg och pulkadesign, inte nåt jävla zoo! Men apan på www.pleppo.fi talar om en humorsida som ska uppdateras varje vecka. Är en fortsättning på Radio Pleppo på gång?
- Ledsen, men jag måst verkligen fara å kacka nu, säger Korkea-aho och lägger på.

Ted Forsström och Kaj Korkea-aho stod bakom det flerfaldigt prisbelöande sketchprogrammet Radio Pleppo, som sändes i Radio X3M tills för ett år sen. Sedan dess har humorduon jobbat som programledare för Ursäkta Birgitta på FST5, men också flera gånger talat om att en fortsättning på Radio Pleppo är på gång.
- Snart är det dags, säger apan på pleppo.fi.
Men för vad?
Läs hela artikeln på: http://www.pleppo.fi/ "

"Det här är en sida tänkt för just 12-åringar och homon."
-apan-

45 fantastiska

Angående turen i föregående inlägg så måste jag bara påpeka att jag haft en gnutta tur det senaste 3 åren och 9 månaderna som har min prins vid min sida. Massor med kärlek till dig älskling!

Idag är det alltså den 24:e igen och för de som känner mig alt. följt bloggen en tid så vet kanske att det är ett speciellt datum för oss, nämligen datumet bli blev tillsammans och förlovade oss på. Förhoppningsvis även detta datum som vi kommer gifta oss på <3Fru fortuna

Tror bestämt att jag borde sticka och köpa en ässälott eller liknande för just nu tycks jag ha en otrolig tur! För gissa vem som vunnit tre tävlingar på två dagar?! Inte illa va ;) Och det mest intressanta är nog att se hur sjutton en sån där Fuwadjur-maskot ser ut som jag vann via x3m igår.

Var är duu?

Kan den person som ätit upp min kamera vara så vänlig och skita fram den tillbaka!

Som sagt så hittar jag inte min Ixus och EOSen kan jag då rakt inte ta med på restaurangen och krogen. Hur som helst så ska vi (Jag, J, E, J och kanske nån till) ut och äta + en krogrunda för att träffas en sista gång innan alla åker tillbaka till sina studieorter...

Jag hittade kameran xD stack fram under allt skit som finns omkring mig för tillfället.

.. hur som helst, kommer dock bli en kort runda för J och mig. Vissa ska i jobb klockan 7 imorgon bitti men sånt är livet, kan inte missa lite fest bara för att jobbet kallar. Har ändå hela nästan vecka på mig för återhämtning innan studierna och studielivet drar igång.

Noll till miljoner

Har absolut noll lust att fara i jobb ikväll, och ännu mindre att jobba hela helgen. E ringde igår och funderade om vi skulle hitta på något allihopa innan skolorna börjar och vi skiljer på oss igen. Inte så kul när man bara kan fara med och äta eftersom man ska i jobb klockan 7 på söndagsmorgonen. But that's life...
Tror jag ska leka lite med kameran nu, har noll fantasi men får se om det blir nånting man orkar visa upp..

Allt är bara noll idag.. Men jag har miljoner lust att bara krypa ner i sängen med J och mysa bort det usla vädret. Men får väl nöja mig med att sova med honom inatt.

Älskar dig min prins!

Värmer

Niini F20 från Vaasa
Ons 19 jul 2006 19:27
min lilla städtant som kyler mina fötter och värmer min själ


Men gud så sött jag kan skriva :)

Lite på två år sedan det där, men du värmer fortfarande min själ J <3

Har du smugglat?

1. När du duschar, sätter du på vattnet och går in eller går du in och sätter på vattnet sen? Först vattnet och sedan människan.
2. Läser du etiketterna på din schampoflaska? ibland
3. Har du duschat tillsammans med någon av motsatt kön? Ett antal gånger med J, tämligen mysigt :)
4. Har du borstat tänderna i duschen någon gång? Nej
5. Hur gammal ser du ut? Hmm... beror lite på vad jag har för kläder.
6. Vilken var den senaste låten du lyssnade på? Os-sändningar, minns faktiskt inte när jag senaste hörde nån låt.
7. Har du blivit medlem i något på senaste tiden? Nix.
8. Vad har du för planer för helgen? Jobb...
9. Har du någonsin smugglat något till Amerika? Nej
10. Blir en kille/tjej sexigare om han/hon spelar gitarr? Inte vad jag vet.
11. Bor du i en stad med en idrottsförening? Antagligen, inte kan väl Vasa vara hur uselt som helst?
12. Hur många tror du att det kommer på din begravning? Den som lever får se.
13. Har du fler fiender än vänner? Nej
14. Har du någonsin skickat ett anonymt brev? Inte vad jag kan minnas
15. Kan du fixa din bil? Återkommer när den får något fel
16. Har du tackat nej till en dejt någon gång? Ja
17. Är du smartare än dina vänner? Finns många sätt att vara smart på, men en studerar till läkare så avgör själv...
18. Har du suttit i fängelse? Nej
19. Borde du ha gjort det? För att inte plocka upp hundbajset alla gånger?
20. Tycker du om lukten av öl? Nej
21. Har du någonsin dött eller dödat någon i dina drömmar? Minns inte
22. Har du skänkt pengar till välgörenhet? Räknas 5-10 cent?
23. Skulle du döda en hund för 1000 dollar? ALDRIG!
24. Har du några framtidsplaner? Många med min J <3

Gulis 07

Äntligen börjar det ända nånting på läsordningdfronten, även om de hittills bara fått upp v.37.. Fråga inte vart v.36 försvann som logiskt nog borde kommit upp före.
Får man erkänna något utan att ni blir tokiga? Jag längtar nästan till skolan, ska bli kul att socialisera sig lite igen. Träffa nästan alla klasskamrater, vissa har slutat och andra stuckit iväg som au pair. För att inte tala om alla events som börjar, först ute är gulisintagningarna. Jag som hade ett superlag (som fuskade en del) kommer kolla noga så ingen fuskar i år ;)

Nu ska jag njuta an två lediga dagar innan jag tar tag i de sista tre dagarna inom hemservicen för denna sommar. Ikväll ska vi se film, inte för att jag informerat J om det ännu men säkert är han med på det så länge han kommer sig i säng nån gång. Imorgon ska jag träffa A. Kanske borde monterar ihop matsalsbordet ikväll så vi får inviga det :)

Ömsesidigt

Gillar man inte dammsugaren så är det inga problem att hoppa upp i mattes famn på egen hand. Och ännu bättre att få stanna kvar där när hon tycker det är mysigt att ha mig nära.

Det är ömsesidigt.

Solnedgång på Bergö


Utslut


Igår var vi på villan hela långa dagen, Lucky var också där så Turbo hade fullt upp. Var så mycket som skulle ses och göras att han inte ens hade tid att äta och ännu mindre sova. Resulterade i en slagen hjälte på hemvägen och inte ett pip från honom förrän 11-tiden imorse. Han som normalt är i farten redan kring 6. Dagen har gått i sovandets tecken, men är nog bäst att ligga nära matte när det börjar blxtra och mullra ute.

Nu dags för att fixa kvällsmat och sen i säng för att fara till Malax och mattes mamma.
Nu kommer det

Vågar jag sitt här utan att dö?

Det har talats om det halva sommaren. Har varit nära många gånger. Himlen var mörk, mycket mörk. Nu står regnet som spön i backen, blixten visar sig och mullret kommer. Äntligen?


Idag har vi städat, eller J mest. Jag har försökt återhämta mig från allt jobb, men en och annan tvättmaskin har varit på. Tvätten är sorterad, fattas bara att dammsuga och torka golvet. Sen sa vi byta i sängen och montera upp matsalsbordet. Jobbar till 13 imorgon, sen ska jag föra post-it lappar åt mommo och gå en runda på stan om vädret tillåter. Köpa  de blå bordstabletterna jag sett som kommer passa perfekt till vintergardineran. Kanske se om jag hittar några som skulle passa till sommaren också.

En blixt

På onsdag blir det antagligen möte angående rörremonten. Går rykten om att de kan börja om 7-8 veckor. Då lär det dröja ytterligare ca 8-10 veckor innan de börjar med vår trappuppgång. Vi bosätter oss i Smedsby under nyår ser det ut som. Trevligt med bastu men åh så jag längtar tills vi får komma tillbaka och börja måla, fixa och pyssla. Sommaren 2009 kommer vi ha lägenheten som verkligen är vi.

Inget muller ännu.. måste vara väldigt långt borta.

Igår for vi till villan och spenderade hela dagen där, lyckades till och med släpa med svärmor. Blåsigt men ändå skönt med lite lugn och ro. Turbo fick springa av sig så stackarn har inte annat än sovit idag. Har ingen lust att äventyra min kamera så bild kommer komma senare.

En j*vla ordentlig blixt! och muller direkt efter. Tror jag kryper upp brevid min älskling nu.Sex personer

Idag ringde de om vårt matsalsbord så imorgon blir det att hämta hem det :) kommer bli så otroligt snyggt efter remonten när vi får fixa hela lägenheten precis som vi vill ha den.

Nu i säng med sötnosen, väckning alldeles för tidigt imorgon...

Därför är den min!

1. Om jag tycker om den, så är den min.
2. Om den finns i min mun, så är den min.
3. Om jag kan ta den ifrån dig, så är den min.
4. Om jag hade den för en stund sedan, så är den min.
5. Om den är min, få det aldrig att verka som den är din.
6. Om jag tuggar sönder någonting, så är alla bitar mina.
7. Om den ser ut ungefär som min, så är den min.
8. Om jag såg den först, så är den min.
9. Om du leker med någonting och sedan lägger det ifrån dig, är det automatiskt mitt.
10. Om den är sönder, så var det inte mitt fel och, naturligtvis, den är din.

Oj vad matte skrattade åt detta. Antagligen för att det stämmer så otroligt bra!

*voff*

Matte skriver mycket på sheltie.i fokus och det ville jag också prova:

-< cv<,. bvcmkfmhyn vg mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm b<


Och så ska vi på första utställningsträningen ikväll.

Finally städdag

Fy sjutton vad trött jag har varit de senaste dagarna. Har längtat så länge efter denna tisdag då jag äntligen skulle få sova ut. Sagt och gjort, när J väckte mig för att säga hejdå var jag inte medveten om denna värld kan jag säga. Orkade knappt ge honom en puss. Sen sov jag som en stock till 9 när Turbo började gny och skulle ut, har inte den blekaste aning om vad jag hade på mig eller hur jag såg ut när vi stod där på gräsmattan. Men sen har vi sovit båda två ända till 13:15, så skönt! När vi väl kom oss upp gick vi på en promenad för att komma igång (och skita) sen dess har det varit städning för hela slanten på schemat. Minns inte sist vi hade en ordentlig städdag, men jag har varit rena rama jobbnarkomanen och så har vi tillbringat en hel del av sommaren i Malax. Men nu när skolan snart börjar ska det banne mig börja göras något här hemma så nu åter till moppar, trasor och dammråttorna.

Trick: Sitt - Ligg - Tass


Trick: High Five


Sussar sött

Liten ligger så sött och sussar i mattes famn. Älskar mina killar <3

På torsdag blir det rabiesvaccination, och om vädret tillåter kanske en glass på torget.


Vad som hänt

Hade gjort en lista på nyårsafton och jag kan nu strecka över ytterligare några punkter och lägga till en;

- Gör min första praktik på ålderdomshem

- Lämnar tonåren bakom mig och fyller 20 den 17 januari
- Fara på min första sitz

- Fira Pampas med buller och bång med halaren på
- Firar 1 år som sambos 1 april
- Firar 2 år som förlovade 24 maj
- Få ett ordentligt sommarjobb
- Skaffa hund
- Resa till Paris
- Inleder mitt andra år vid SYH
- J fyller 25 år
- Firar 4 år tillsammans

Update


Oj oj, evigheter sedan man skrev något sist. Har varit så mycket allt möjligt att göra, främst jobb. Hade från början inplanerat 90h/3 veckor men när jag idag räkande ihop vad jag verkligen jobbat så blev det hela 113h. Men i alla fall, kräftskiva har vi haft senaste helg med ett härligt gäng och vackert väder så gott som alla dagar. Var ut i kanoten en tur igår, så otroligt skönt och avslappnande.
Må-ti jobb och sedan ledig i hela två dagar för att jobba igen fre-må. Sen ytterligare lite ledighet och massor med jobb. Ska hinna med lite utställningsträningar där emellan också börjandes 12.8. Och snart är sommaren slut! Har gått otroligt snabbt, speciellt eftersom sommarväremn nyss infunnit sig. Hoppas kommande skolår går lika snabbt som senaste och att sommaren 09 kommer fort.


Turbo vs Kingis

Dåligt med uppdateringar här (och ännu värre i mattes egen blogg) eftersom det varit så mycket att göra på sistone.
Förutom Rico har Turbo nu också träffat Kingis, två gånger dessutom. Kingis är i samma storlek som Turbo så de har haft riktigt roligt när de sprungit omkring.

_______________________________________________

Turbo ja Kingis, se on Turbon ensinmäinen kaveri.


Jungfruturen

Var så otroligt härligt väder igår så vi bestämde oss för att ta en tur med kanoten. Självfallet fick vår Turbo följa med :)

______________________________

Turbon ensinmäinen kanoottimatka.
RSS 2.0